-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ManUnited
aktív tag
válasz
Pazolini
üzenetére
Csak így, hogy a bios sem jön be vele, még feszt sem tudok emelni. Akkor így jártam és tegyem félre amíg nem újítok lapot? 3-4 hónap múlva fogok. És pár hete raktam össze egy h81-es mini itx-es lapot g3250-el és ugyanezzel a rammal. Hiba nélkül ment. Túl öreg a lapom már ehhez a ramhoz?
-
Geresics
addikt
válasz
Pazolini
üzenetére
Jelen esetben nem bíznék semmilyen szoftveres mérésben, valami egyéb megoldást kellene találni, hogy biztosra menj. Létezik lézeres hőmérő, de nyilván egy mérés miatt nem vesz senki ilyet. (Ha esetleg van építész ismerős, akkor neki lehet, hogy van kölcsönbe. Villanyszerelő cimborámtól pl. hőkamerát kértem kölcsön hasonló célokra (90°C-os MSI alaplap miatt).)
Hőmérséklet növekedést pedig LinX-el és GPU-Z-vel idézz elő! -
Geresics
addikt
válasz
Pazolini
üzenetére
Hát nem épp erre van tervezve!
Ha erre lenne, akkor nem kellett volna fűrészelned és hajlítanod! 
Okozhat problémát, akár fizikailag, akár hőmérsékleti szempontból, ezért én azt javaslom, hogy legalább utóbbit ellenőrizd le. CPU fűtésre a legjobb a LinX, és közben valahogyan mérd a RAM hőfokát is. VGA fűtésre ott van pl. a GPU-Z.
(Az lehet a probléma, hogy a memóriák hűtőbordája, aminek az lenne a feladata, hogy elvezesse a hőt a memóriáról, az pont hogy rávezeti most a meleget a modulokra.)
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Yettel topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iPhone topik
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2X16GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Beast White EXPO - 10 év bolti gari!
- ÚJ! 2db.KIT! DDR4 Kingston HyperX Savage 2400MHz 2x16GB Kit - HX424C12SB2K2/16
- Samsung 8GB DDR4 3200MHz Laptop RAM (SODIMM), hibátlan állapotban
- Új, bontatlan G.SKILL 32GB Flare X5 DDR5 6000MHz CL36 KIT memória. 5év gari.
- G.SKILL Trident Z5 Royal NEO RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL28
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Ha erre lenne, akkor nem kellett volna fűrészelned és hajlítanod! 
fudi2002