Hirdetés
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gaming notebook topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Egon
nagyúr
-
Keitaro
addikt
Ugyanmár hisz ez jó kis nV discussion board

Lassan többet írok ide mint az Atisba, pedig Atis vagyok
(vagyis pontosabban szólva ha a kettő közül kell választani akkor az vagyok, de nagyon érdekelne a DeltaChrome és a köv PowerVR széria)
Én ezzel úgy vagyok egyébként amit mondtál, hogy amelyik játékkal megy az aniso ott biztos használnám, amelyiknél meg nem ott a kezdetektől fogva nem használnám, így nincs visszalépés végülis egy játékon belül.
Egyébként ha már Anisonál tartunk FX5200-5800-ig elég problémás az FX-ek anisoja
5900-ban már kijavították, minden rendesen megy ahogy kell.
9500 vonulattal én úgy vagyok, hogyha nem átalakításra megy akkor egy sima 9500 nagyon nem éri meg amit kérnek érte, de egy 9500 Pro nem drágább egy 128mb-s 4400-nál.
Nekem csak egy nagy fájdalmam van az Atival :
A driverei nem támogatják a 8bite palettázott textúrákat
Jó tudom ez manapság semmit sem érint, de az FF VII nem megy enélkül
Még jó, hogy V5-el nyomtam végig anno
(vagyis azzal is.. először egy V1-el) -
Egon
nagyúr
OFF
Ja igen. Láttam, csak elfelejtettem válaszolni, bocs...
Mostanában kicsit szétszórt vagyok...
Túl sok taszk van egyszerre lenyitva...
Még nem. Egyelőre takarékra tettem a kérdést. A Logitech Internet Navigation SE-t néztem ki magamnak, és abból még nincs magyar verzió. Valszeg megvárom míg lesz (pár hónap), addig talán az árak is lejjebb mennek... Jelenleg még mindig az MX300 a befutó (nekem nem szimpi az 500, túl nagy batárnak tűnik).
ON -
Egon
nagyúr
''Egyébként FSAA-t lehet nem használ mindenki de szvsz anisot azért már csak csak.''
Ezen sokat gondolkodtam. Az a véleményem, hogy nagyobb felbontásban (én legalábbis) nem használom. Aki nem tud évente hardvert cserélni és/vagy max. 30K-t költ (nettó) vga-ra, az a kártyája másfél-két éves életciklusának kb. fele ideje alatt tudja használni ezeket az effekteket, utána kevés lesz a szufla. Szvsz rosszabb visszalépni minőségileg, mint egy (szigorúan relatíve) ''rosszabb'' minőséget bámulni folyamatosan. És a 9500 vonulat masszívan drágább a Ti4200-nél... De ez már tényleg nagyon szubjektív és OFF, csak neked mondom, soksok zárójelbe téve...
-
Keitaro
addikt
-
Keitaro
addikt
Nem tetszik. Sorry nem kötözködni akarok csak azért mondom, mert :
1 A sima 9500 lasabb a Ti4200nál egyértelműen (szóval nem egy kategóriák, 9500 gyengébb)
2 A Pro gyorsabb egyértelműen (a 4200-nál) OpenGL-en driver résznél sokat fejleszt az Ati, mert ott volt mit behozniuk, nVék nagyon jól állnak OGL driver szinten
3 Ha így nézzük akár azt is mondhatjuk, hogy a 8500-al egy kategória, csak az meg 10%-al lasabb.
Amiket mondtam bármikor alá tudom támasztani, csak nincs kedvem esszét írni. De kérem ezt senki ne vegye személyesnek ezek csak tények, én nem kötözködni jöttem.
Off
Hogy halad a dipimunka? Sikerült lépni OGL terén?
On -
Atlantis
veterán
No, csak beindul a dolog. Csak az általam felvetett problémák maradnak megválaszolatlanok...

-
tibz03
őstag
Nem akartam írni, de ha nem hagyod: godlike! létedre jó hülye vagy, hogy a Ti4200 és a 9500 Pro között nem tudsz különbséget tenni. Ha ezt nem ismered be, az engem nem érdekel, nem szándékozom tovább vitázni ebben a témában. Mellesleg, ki az, akin nem használ ma már élsimítást, ha teheti???
Na mind1, feküdj le korán, lehet, hogy fáradt vagy. -
Egon
nagyúr
Flémelsz itt fölöslegesen, kisokoska. Nincs erre szüksége senkinek. Ez a topic arról szól(na) szvsz, hogy az nV-vel kapcsolatos kérdéseket/problémákat kitárgyaljuk. Hittérítőnek érzed magad, vagy jutalékot kapsz az Atitól?!?
Amúgy itt egy pár link:
http://www.tomshardware.hu/graphic/03q1/030306/radeon9800pro-17.html
http://www.tomshardware.hu/graphic/03q1/030306/radeon9800pro-19.html
Opengl alatt az nV nyer, D3D alatt többnyire az Ati, de sehol sem nagy a különbség, nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy egy kategóriában vannak. -
Keitaro
addikt
-
Egon
nagyúr
Az a nevetséges, hogy itt flémelsz. Nem emlékszem hogy a naaaaaaagy Atis topicban ez ment volna (fordított előjellel).
Amúgy meg FSAA-anizo nélkül, egy GF4 Ti4200 _simán_ lenyomja a jó kis 9500 Pro-dat (az összes DX 8-as tesztben, mivel a DX 9 feature-jeit használó játék jelenleg nem létezik, így ez jelent valamit). -
tibz03
őstag
Ne vegyél ilyet. Ez 4400-es. Ha már nem lehet jó útra téríteni téged (ATi), és mindenképp nV-t akarsz, akkor valóban a legjobb ár/telj. a 4200-es, de ez már nem időtálló kártya... az 5600-os meg enyhén szólva nem dicsekedhet a DX9-es ''tudásával'', úgyhogy inkább már 9600 Pro.
-
tibz03
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Már ne haragudj, de nevetséges, hogy ilyet írsz!

-
Atlantis
veterán
Szerintetek az 5800-ast nem lehetne lehűteni a Thermaltake VGA-hűtő bordájával?
-
gery03
senior tag
Vagy azok nyilak?
-
gery03
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
A te útmutatód, ha a teljesítmény szerint megy, akkor a 4600 a legszarabb, és a 4200 a legjobb? Na ne má!

-
Alvin_ti4200
félisten
-
gery03
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ezt most nem túlzottan értem. Most tényleg nVidiás vagy, vagy csak teteted. +8e-ért egy majd 2×jobb karit, nem megéri? Ja és a 4600 mit tud. Az nem jobb a 4800-nál?
-
gery03
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
És az megéri?
-
gery03
senior tag
Akkor mit tud egy TI4800SE 8× 128Mb. Ez melyik Atival van egy teljesítmény szinten. Esetleg egy grafikont nem tud valaki? Amúgy ez 37e Ft
-
tibz03
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
OFF
Most is figyellek!!!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tibz03
őstag
Képtelen vagyok visszafogni magam, biztos sokan nem, fogtok neki örülni, de leírom: itt válik nyilvánvalóvá, hogy miért kell ATi-t venni. 8-9 ezerrel olcsóbban majdnem ugyanilyen kareszt kapsz. 9100-nek hívják.
Sajnálom, remélem nem köveztek meg. De szembesülnötök kéne ezen ténnyel. -
Manitou
veterán
Igen, a technikai háttere a két kártyának hasonló:
5600 Ultra 5600 Ti4200
Fill Rate (AA Sample/sec) 1.4 Billion 1.3 Billion 4.0 Billion
Verticles/sec 88 Million 81 Million 113 Million
Memory Bandwidth 11.2 GB/s 8.8 GB/s up to 8GB/s
Memory Interface 128Bit DDR-I 128Bit DDR-I 128Bit DDR
Nem csoda hogy jó pár gametesztben veri a Ti4200 az 5600Ultra-kat is.
-
gery03
senior tag
Na olvasgattam a másik topicot is és megnéztem egy ASUS-t, hogy mibe kerül.
V9280TD G4TI4200 128Mb ->31916Ft
Ez jó ár érte? -
PeliScan
addikt
Nékem is MX440em van.
Nem rossz az, egy kicsit csak a szép 2D képet sajnálom -állítólag az ATi szebb- viszont egyáltalán nem hiányzik +256 renderelő pipeline, sőt, megvagyok PixelShader v16.02 nélkül is. Amíg SC:BW megy, addig jó. 
-
twollah
nagyúr
Kövezzetek meg, de én elégedett vagyok az én kis InnoVision GeForceMX400asommal.
Netre, film nézésre, egy pici játékra nekem megfelel. -
Atlantis
veterán
Valaki hallott már üzem közben FX5800 kártyát(Ultra és non-Ultra egyaránt érdekelne).
Amúgy most az ASUS V9560 Video Suite érdekel. Van valakinak tapasztalata vele? -
gery03
senior tag
Nekem nem lesz ilyen gondom az alaplap chipset hűtőjével, mert a ventit lesajnálták róla, és szerintem kellenerá ey, mert mikor kicsit meghúzom, és játszogatok, akkor a borda csak úgy süt. Volt már 39 fok is. Most egy 8cmes ventit tettem a videókarira, és az fújja a levegőt. Így zárt ház mellett 35 fok max.
-
gery03
senior tag
Ja. Havernak olyan van, és def-en 3800-at kapott. MX420-a van. 8 hónapja vette, és egy kis érdekességet fedeztem fel , mikor benéztem a bekapcsolt gépbe: a videókártya ventillátor nem forgott, és nem tudni mióta ment hűtés nélkül a ''dög''.
-
gery03
senior tag
Először én is Gef3-at néztem, de aztán hallottam róla olyanokat, hogy nem egy nagy szám a mai szemléletben. Ezért néztem a Gef4 után. Persze nem az MX sorozat érdekel.

-
gery03
senior tag
Megynyugodtam.

-
gery03
senior tag
Most lett egy kis újítás, és már nem fért bele a card.
ASUS A7N8X (sima)
2000+@ 2600+
256Mb Samsung ram PC2700
Maxtor vincsi 40GB 7200rpm
A többi nem lényeg
a régi gépem:
valamilyen Tomato alaplap
Slot1 Celeron PII 333MHz@420
128 sd
Már ez is nay változás volt, hogy alaplap+proci+mem váltás volt, mert íy a TNT telses gőzzel üzemel. Eddig csak 2×-es AGP volt, pedig tudja a 4×-t. Régen a 3D Markban 350-450 pontokat kaptam -
gery03
senior tag
Márpedig le kellesz cserélnem a TNT2-m, mert valahogy azzal kicsit szaggatnak a gamek Nem fogok plusz 20-at kiadni a DX9-ért, ha jóval kevesebbér is van olyan teljesítmény. Ha lenne pénzem FX5900-et venné az biztos, de itt van vége az álmodozásnak, mert nincs annyim videókarira. 3DMark-ban a rekordom 4055 pont, igaz minimum beállítások mellett, és halálrahúzva a memó, és a GPU. Ez az eredmény jó?
-
AND1
őstag
Nvidia, mert mondtad hogy ezen a vonalon akarsz maradni. (Én speciel Radeon-t jobban komálom) Ti 4200 nem rossz, de nem tudom mire lesz képes a karácsonykór megjelnő játékoknál pl. Én nem akarok megtériteni senkit de most Radeon-t éri meg legjobban venni. Ha Gef4 akkor ti4600 inkább....de újonnan elég drága még mindig
Fx: ...tesztekből meg minden kiderül... -
AND1
őstag
Ez az 5600Ultra nem valami nagy szám...és elég drága is mit ne mondjak.
-
gery03
senior tag
Hello!
Vidkarit akarok majd venni én is, csak nem tudom milyet. Maradok az nVidiánál. Tél körül fogom venni. A mostani árak akkor már olcsóbbak lesznek. Szóval mit lesz érdemes akkor venni? Főleg játékra kéne, de kapna egy kis tuningot is. Gef4 TI4200 néztem eddig, de abból sem tudom milyen márka a jó. Olyan 30 körül van a money.
Ennyiből kéne a legjobb teljesítményű.
A válaszokat előre is köszi. -
AND1
őstag
http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1797
Itt van egy 5600-as teszt... -
Atlantis
veterán
Sziasztok!
Bocs, hogy új topicot nyitok, de ha már az Ati-nak van...
NVidia kártyát vennék és nem tudom, milyet. Az biztos, hogy legalább 5600-os legyen.Szóval, várom a javaslatokat, véleményeket, link-et tesztekről, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- AKCIÓ!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- BESZÁMÍTÁS! HP ZR2440w 24 60Hz IPS FHD 6ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 146 - 147 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A virágokat majd az öltözőbe, oks? 

5900-ban már kijavították, minden rendesen megy ahogy kell.