Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xedos
addikt
Találtam egy oldalt ahol sokfajta procit hasonlitanak össze... köztük Banias-Dothan stb...
http://www.lostcircuits.com/cpu/p4-600/5.shtml -
SzaboZE
addikt
Akkor teszteljél dothant, mert az 533-as külső órajellel + a 2MB cache-el elég csúnya dolgokat művelnek. És ha a P4 - Banias összehasonlításodat megfontolod, akkor igaz lehet, mivel a cache a duplájára nő (ugyanúgy mint P4 NW vs Prescott) és 2.13 x 1.5 is helyből 3.2... Én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy pariban van egy 3.8-as Prescottal, arról nem is beszélve hogy kb negyedakkora hőleadással....
SzaboZE -
Balage20
csendes tag
Apáméknál a cégnél próbáltam! Az én configom az adataimnál látható, a másik gép egy 3,8 Ghz-es P4 volt 1GB 400 MHz-es RAM. Annyit próbáltam hogy van egy progi a neve Witness 2004. Ezzel a progival ilyen full gyártásszimulációt lehet elvégezni! Egyszerre indítottunk el a szimulációt mind két gépen és hát az enyém bőven nyert! Ennyit tudok róla mondani mással nem próbáltam! Más progival lehet nyerne a P4 de ebben speciel a Pentium M volt a gyorsabb. Szerintem azért mert nagyon sokat kell számolnia a procinak és a 2MB L2 cache az nagyon sokat számít.
Ja még ezt találtam közben:
A processzorgyártó egyik vezetője kijelentette, hogy a Centrino mobil technológiára épülő noteszgépek legújabb változatai teljesítményben sem maradnak el az asztali gépek mögött.
Mooly Eden, az újonnan létrehozott Intel Mobility Group alelnöke a Sonoma Centrino technológia bemutatóján fejtette ki véleményét, amelyet egy játék segítségével igyekezett alátámasztani. A teszt során a legújabb, 2,13 GHz-es Pentium M processzort, az Alviso chipkészletet, valamint 1 GB DDR2 memóriát tartalmazó noteszgép valóban kiváló teljesítményt nyújtott, és a játékok terén nem maradt el asztali társa mögött, amely egy 3,6 GHz-es Pentium 4 chipet, és szintén 1 GB DDR2 memóriát foglalt magában.
Szakemberek szerint a bemutató jelzésértékű, hiszen az Intel korábban a középkategóriás asztali számítógépekkel sorolta egy csoportba a legjobban teljesítő laptopokat. Véleményük szerint a bemutató egyben a Pentium 4 egyeduralmának gyengülését is jelzi, hiszen ha a vállalat ilyen teljesítményt tud kipréselni a legújabb mobil processzorokból, ez könnyen a jelenlegi asztali chipek versenyképességének végét jelentheti. Ráadásul az Intel lemondott a 4 GHz-es Pentium 4 chip bemutatásáról, és a Prescott processzorok órajele a korábbi várakozásokkal ellentétben már 3,8 GHz-en tetőzött.
A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, hiszen a tervek szerint az idei év vége felé már elkészülnek az első ikermagos asztali processzorok, amelyek szintén jó eséllyel pályáznak a Pentium 4 örökségéért. Az ikermagos chipek révén pedig az Intel az órajel csökkentésével egy időben némileg enyhítheti a fogyasztás és hőtermelés jelentette problémákat, amely a leginkább felelős a Pentium 4 korai kifulladásáért. A Pentium M processzorok kiváló teljesítménye azonban meggyőzheti a vállalatot, hogy az eredetileg noteszgépekbe szánt chipeket egyéb termékekben is hasznosítsa, és a Pentium M-el váltson fel egyes asztali termékeket.
A vállalat egyelőre kivár, és mire a Pentium M ikermagos változata - kódnevén Yonah - 2006-ban megjelenik, könnyen lehet, hogy választ kapunk ezekre a kérdésekre. Abban mindenestre biztosak lehetünk, hogy az új processzorcsaládnak csak akkor van esélye a sikerre, ha legalább olyan teljesítményt nyújt, mint a jelenlegi Pentium 4 chipek - az Intel szerint erre jó esély mutatkozik, és a Yonah kiváló eredményei és kedvező fogyasztása révén hamar kivívja majd a felhasználók elismerését. -
sbazsi
veterán
Pentium M
-
Nand_i
tag
A Turion azért lesz ütős, mert a jelenlegi K8 architektúrára épül, csak kisebb csíkszélességgel, és optimalizált technikával. Csökken a fesz, vele a melegedés is. A teljesítményre vontkozólag csak annyit, h 3000+os Mobile Athlon64emet eddig csak 1.86os Sonoma nyomta le helyenként, de nem minden teszten. És ebben még csak Single channel DDR van, nem Dual DDR2.!
Árban valószínű jobb lesz, különben nem tudnának piaci részesedést szerezni. A 64 bites architektúra életképességéről nem is beszélve, ami most még lehet nem nagyon elterjedt, de mindenképp ez lesz a jobb. Lásd anno 16->32 bit. -
BFeco
aktív tag
-
Márky
tag
Mindenképpen Pentium M!!! (és nem celeron M!!!)Én nagyon meg vagyok vele elégedve!!!

M. -
xedos
addikt
Na.na...
Nagyon jó proci a banias és a dothan... de vannak olyan alkalmazások, ahol a mhz számít!!! Pl video kódolás...
Általánosságban azt olvastam hogy a 2.1-es dothan a legtöbb esetben egy hangyányival gyorsabb mint a P4 3.2-es...
Azért leírnám néhány tesztadatot:
Sandra 2004
CPU ALU: 9275
CPU FPU: 3814
CPU FPU: 6607
Multimedia: 22606/30216 -
Neck
veterán
Egyértelműen Pentium M
Mellesleg honnan veszitek hogy annyira jó lesz az a Turion?
Mert azt rebesgetik hogy kevesebbet fog fogyasztani, mint a mostani AMDs mobil proccok, meg azoknál jobb teljesítményű is lesz, de azért a Pentium M kemény dió ám, kiváncsi lennék én arra a Turionra teljesítményben...
[Szerkesztve] -
HEBI
senior tag
Épp tegnap hasonlítottam össze ezeket a mobil megoldásokat CPU teljesítmény(!) ügyileg. Egyedül az dothanokról nincs még bennem kialakult kép, de amit írtál azt azért erős túlzásnak tartom. (dothan 2.13 > presscot 3.8)
Az AMD megoldásai teljesen egy súlycsoportben vannak teljesítményügyileg(!) az Pentium-M vonallal, azaz egy 1400 Mhzen üzelemző Athlon = Pentium-M (725-ig).
A P4 vs. Banias versenyben kb. egy 1.5szeres szórzót kell alkalmazni a banias javára.
Viszont mint említettem a Dothanokról (Pentium-M 735-) nincs talpasztalatom.
A fogyasztási versenyben egyenlőre én nem hirdetnék győztest normál használat mellett (nem 100%-on hajtva aksiról), mert a 3000+-os mobil-Semptron az nagyon jól bírta aksiról, legalább úgy mint egy 1.4-es Banias és teljesítményben rendesen rávert. Viszont maxon hajtva a gépeket aksiról a Pentium-M a nyerő egyértelműen.
[Szerkesztve] -
Balage20
csendes tag
A Pentium M-et vedd. Nekem az van egy 2.13 Ghz-es Dothan! A multkor leteszteltem! Legyorsulta a 3.8-as P4-et!!!

Ráadásul sokkal kevesebbet fogyaszt, és a 2MB L2 cache is sokat számít!
[Szerkesztve] -
Nand_i
tag
Hali!
Intelből csak a Pentium M. P4essel megspórolhatod a téli gázszámla egy részét
AMDből vagy várj még picit, míg lesz turion, az szerintem simán felveszi a versenyt Pentium M-mel, vagy ha nincs szükséged hosszú akkuidőre akkor szerintem egy Mobile Athlon64 is jó cucc. Nekem ez van, és szerintem jó.
Üdv,
Nándi -
tonyo2
tag
Én is pentium-m-et ajánlok mert gyors, és keveset eszik mellé, de azért az AMD 3000+on felüli cuccok lenyomják őket teljesítményben(1.5,1.6-osokat, a 2.13-at már nem hiszem)
-
4$T0|\|
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Felmerült még egy, az Intel Mobile Pentium-4 HT 3,2-es, ezt is egy 200e-s konfigban láttam, ezzel mi a helyzet ? -
Rez_Grof
őstag
Dothan, nagyon tudnak menni. Kevesebbet eszik => tovább működik akkuról
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Az 1.3-as centrinok siman megettek a asztali 2.4-es fujitsu gepeinket...
Az 1.6-os mostaniak meg a asztali cpq 2.8-as 800-asookal siman tarcsak alepest...
es nem melegszik halk etc... szeritnme nem kerdes...
udv
neduddki -
AMD Power
titán
A Turion az is olyan amire biztos érdemes lesz várni, de az itteni tapasztalatok után azt mondom inkább mobil kis mhz-n! Van olyan gyors mint az asztali társaik!
-
HERR Z
veterán
várd ki azt az egy hónapot míg lesz Turion....és akkor azt
-
4$T0|\|
csendes tag
Sziasztok! Véleményeteket kérném, hogy mit érdemesebb venni, egy 2,8as Celeront, 1,5s Pentium-M Dothant vagy 3s Athlon XP-t ??
Szeretnék venni notebook-ot, és olyan 200e+áfa tartományban gondolkodom, és az ilyen árú notebookokban ezek a procik vannak. Melyik a fontosabb, a márka vagy az órajel ?
Előre is köszi mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Videós, mozgóképes topik
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)