Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
MadGame #13543 üzenetére
Saját tapasztaltot tudok mondani. Fiskars puha, gyakran kell élezni, de gyorsan megy. Kerámia felejtős. Icel szintén puha, hasonló a Fiskarshoz. Kínai Qing 67 rétegű jó, tovább tartja az élét, ha időt szánok rá akkor nagyon jó élet lehet rá tenni, vaskosabb pengéjűek vannak, egy evőkés és egy nakiri, ez utóbbi kicsit már nehéz. Tramontina van egy 20 centis vékony pengéjű, rettentő jól élezhető, a puha paradicsomokra ezt használom, más durvább dolgokra nem mert nyeklik-nyaklik, viszont könnyű, sajnos nem a klasszikus séfkés forma, annál keskenyebb, így deszkán nem is fér a markolat alá az ujjam.
-
Snoop-y
veterán
válasz
MadGame #13540 üzenetére
Melyik modell? Az eversharp-ot skippelheted. A rozsdamentes sorozatuk meg dishwasher safe ——-> ez onmagaban is ertelmezhetetlen. Konyhakest kezzel mosunk vagy elezheted kb minden alkalommal.
Igertem egy konyhas leirast csak ramszakadt egy csomo melo.
Szummazva:
Keskeszletet felesleges venni a konyhaba. 1 max 2 kessel boven el lehet lenni abbol erdemes jot venni. A mi a jo konyhakes kerdesre:- Edzett acel
- Full tang (a kes anyagaban vegiger a markolat vegeig)
- Ki van egyensulyozva (ez tipusfuggo en speciel kedvelem ha nem kozepen van a balance hanem kicsit elore tolva) Ha nincs preferencia akkor kiindulaskent legyen kozepen. -
gyapo11
Topikgazda
válasz
MadGame #12734 üzenetére
A kopás mértékétől függ, az meg a használattól és az anyag tulajdonságaitól. Mindegy hogy kő vagy kerámia, kőből is van finom. Kerámiánál számít az is, hogy mennyire kopott, először harap, aztán később már csak simogat. Nem próbáltam tisztítani, hogy vissza lehet-e hozni az eredeti állapotot. Meg van a kerámia kötőanyagú kő, ami szintén kemény szemcséket tartalmaz mint egy szokásos fenőkő.
A gyakoribb karbantartó fenésnél fontos a szög, mert kicsit laposabb szögnél már nem fog élesedni, meredekebbnél meg nő az élszög, nem lesz olyan éles mint a megszokott. Pontosan abban a szögben kell tartani és akkor a lehető legkevesebb anyagot kell eltávolítani, és ugyanolyan éles lesz, mint volt. Ezért jók erre a célra a vezetett köves fenő eszközök, pálcás, ferdeköves, ferde kerámiakorongos, csiszolószalagos meg még bármi más, ahol nem kézzel kell a szöget tartani. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
MadGame #4619 üzenetére
Az Icel, Tramontina vonalon is nézelődhetsz, ár-érték arányban rendben vannak. Az olcsóbbak közül még a CS is elég ajánlott, lehet sok helyen kapni.
Lacerta 4626: Ok, csak azon akadtam fent egy kicsit, hogy a titán "puha". Nem hinném, hogy puhább, mint a 420-as acél, amiből elég sokszor készülnek a frémek és így a liner-frame lockok is.
Meg különben is, feleslegesen ne nyitogassa az ember, csak ha használni akarja, akkor sokáig fog tartani. -
jookomak
őstag
válasz
MadGame #4623 üzenetére
Az ikea 365 is jó, kicsit felette van már victorinox, mercer, sabatier, felette én már wüsthof-ot, vagy zwillinget is ajánlanék, egyszer kell megvenni, aztán hosszú évekig jó, esetleg aliexpressről a sokat dícsért qing kések, többünknek is van a topikból.
20 cm-es klasszikus formát nézz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest