Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Sajnos nem tudom hova máshova írhatnám ezt be, szóval hátha ez is jó topik ehhez a tanácskéréshez.
Szóval albérlet keresésben vagyunk barátnőmmel, és találtunk is egy lakást. Egyből feltűnt hogy ahhoz képest hogy "mit tud" a lakás, brutálisan jó áron van a pesti árakhoz képest. Eleve kicsit gyanúsnak gondoltam, de azért írtam a hirdetőnek (Marketplace-es hirdetés), aki a tényleges tulajhoz irányított, mivel ő csak a volt bérlő.
Tehát a lényeg az, hogy német hölgy a tulajdonos, nem tudja megmutatni személyesen. Úgy nézne ki az egész bérlés, hogy Tripadvisoron "meghív" a helyre, ad a széfhez kódot amivel a kulcsot el lehet érni stb. Tripadvisoron történne a fizetés (első körben 1 havi bérlet díj + 1 havi kaució). Ezt követően lenne 2 nap "próbaidő", amin belül bármikor azt mondhatjuk elvileg, hogy nem tetszik. Ebben az esetben visszajönne a money. Erre valóban van lehetőség Tripadvisoron? Sohasem használtam még ezt az appot.
A bizalmatlanság elkerülése végett egyébként küldött magáról, a párjáról képet, személyit stb.
Főleg az lenne a kérdésem, hogy esetleges probléma esetén valóban van lehetőség Tripadvisoron keresztül erre a visszafizetésre?
Nem tudom mennyire nagyon szeretne átverni, mivel ekkora összegnél azért gondolom eléggé elkapnák Németországban nem? -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Megbízási szerződésem van határozott időtartamra - dec. 31-ig -, mivel sima basic munkaszerződéssel "nem tudtak" felvenni. A szerződésben az áll, hogy felmondási idő minimum 30 nap. Ez azt jelenti hogy igazából teljesen ugyanúgy fel lehet mondani ezt a szerződést mintha munkaszerződésem lenne?
-
Alcsi69
senior tag
Köszi a választ!
És ezt az egészet miben befolyásolja az hogy kaptam valami értesítőt az ügyfélkapus tárhelyre, meglestem és az egészségügyi biztosítós téma volt hogy fizetnem kellene mert gáz lesz, és így realizálódott bennem hogy csak az első hónapra jelentettek be? Márciusra pl. semmi bejelentés, a fizetést pedig megkaptam nettóban.
Gondolom ezt nem lehet úgymond elrontani hogy "véletlen" kijelentenek meg ilyenek. -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Határozott idejű munkaszerződésnél létezik olyan hogy közös megegyezéssel felmondás? Nincs semmiféle információ a szerződésben a felmondással kapcsolatban. Év végéig szól a szerződés.
Illetve ezeknél a nyomós ok a felmondáshoz micsoda? Ha elköltözök és nem 10km-re hanem jóval több, az számíthat?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősömmel február 5. költöztünk volna egy pesti albérletbe. Adtunk a tulajnak egy havi kauciót, hogy ne nagyon akarja másnak kiadni addig. Sajnos az ismerősöm visszamondta a dolgot, így én is lemondtam az egészet.
Jelenleg az a helyzet, hogy a tulaj nem akarja visszaadni a kauciót. Ennek pedig nem az lenne a lényege, hogy ha esetleg nem fizetünk egy hónapban vagy szétcseszünk valamit, akkor ne érje anyagi kár? Egyértelműen nem rontottunk el semmit a lakásban, mivel be sem költöztünk.Van bármilyen jogalapja annak hogy nem adja vissza a kauciót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest