Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
catroot
veterán
válasz
dellfanboy #25986 üzenetére
Voltam időközben ügyvédnél.
Mivel már együtt éltem (10 hónapot) a házasság előtt a jelenlegi feleségemmel, így igényt tarthat az ingatlan felére. Ugyanis nem a házasság időpontja számít, hanem az előtte való együttélés. És itt most nem kell az, hogy regisztrált élettársak legyetek. Még az sem kell, hogy egy címre legyetek bejelentve. Csak életvitelszerűen együtt kell élnetek.
.
Annyi "kapaszkodóm" van, hogy az ingatlant részben családi örökségből származó pénzből, illetve édesapám által nekem ajándékozott pénzből vettem. Ebben az esetben viszont már így nem közös vagyon az ingatlan. -
G@ben
addikt
válasz
dellfanboy #25869 üzenetére
Viszont ismerve az embert valami kötelező jellegű szerződés kell, mert a szóban megegyezett dolgokat simán letagadja.
-
herdsman12
őstag
válasz
dellfanboy #25835 üzenetére
253/1997. (XII.20.) Korm. rendelet:
"Kerítés létesítésének elrendelése esetén a telek tulajdonosa (kezelője, használója) a telek homlokvonalán, továbbá – eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában – az útról nézve a jobb oldali telekhatáron és a hátsó telekhatárnak ettől az oldaltól mért fele hosszán köteles megépíteni és fenntartani."
Helyi építési szabályzat miatt ez módosulhat, nekünk is van egy telkünk, ahol a bal oldali kerítés a miénk.
Nem feltétlen kötelező kerítést létesíteni, de szerintem a saját telkén építhet bárki, ha a szomszéd nem hajlandó. -
Árpi001
senior tag
válasz
dellfanboy #25835 üzenetére
Nem hinném hogy tudjuk melyik ház számú szomszéd, melyik oldalt van neked.
Egyszerübb ha azt mondod hogy a front kerítés a tiéd, a tőled jobbra lévő a Te felelősséged a hátsó felesbe a hátsó szomszéddal, a Tőled balra eső meg a baloldali szomszédé...Legalábbis nálunk Pesten így van.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
dellfanboy #25684 üzenetére
Nincsenek sajnos.
Nálunk terkoveztek 200m2. Ebből 40m bejáró.
Ki kellett volna számolni, hogy mekkora széles bejárót kell a 10/20/30 as terkoveknek, hogy jól jöjjön ki a fuga. Hát nem. Persze, hogy 1 cm híján rés maradt... Fél cm a fugaköz, mit vágsz oda be? Semmit. Most 1,cm homok van, persze folyamat kimossa az eső, belemegy a por, iszap.Pedig ezt azért tudni kellett volna szerintem.
-
válasz
dellfanboy #25659 üzenetére
Ha nem a te kérésedre nyomtatják, akkor igen.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
dellfanboy #25659 üzenetére
Elvileg igen. Higiéniai okokból nem vonatkozik pl. fehérneműre stb.
-
n0rbert0
senior tag
válasz
dellfanboy #25547 üzenetére
Azt tudom, de azt akarom, hogy az összes költség őket terhelje (pl. vissza szállítás), ha már ők hibáztak. Egyébként az lett volna a legjobb, ha azt kapom amit kértem és nem kellene plusz köröket futnom.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy #23101 üzenetére
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
dellfanboy #2194 üzenetére
kinyomtatni elég szokott lenni általában.
-
tolts.hu
őstag
válasz
dellfanboy #2015 üzenetére
Ilyen összeg esetén kb. mennyibe fog ez nekem kerülni?
Valamennyi százalokot le kell tenni úgytudom, plussz az ügyvéd díjazása.
Kb. mennyire tippelsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest