Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
A "Milyen asztali gépet vegyek?" témában már segítettek, de mivel ez inkább gépösszeállítás, nem komplett gépvásárlás, így inkább ide írok. Szóval sok-sok nézegetés után összeállt a fejemben egy konfig, csak azt nem tudom, hogy pontosan milyen alaplapot rakjak bele. A konfig eddig:
- Intel i7 4790
- 2x Kingston HyperX Fury 4GB/1600MHz
- FSP 400W Hexa+ táp
- Zalman Z3 ház
- Samsung 250Gb 850 EVO Basic
- és az alaplap, ami valamilyen H97 lenne, de ezen belül milyen, azt nem tudom pontosan. Az ára miatt a Gigabyte GA-H97M-D3H-t néztem ki, de nem tudom mennyire minőségi..
- procihűtőt egyelőre még nem tudom hogy akarok-e, szerintem indulásnak megnézem milyen a gyárival, és ha kevés, akkor majd kicserélem Deepcool Gammaxx 200-ra.
Egyébként tervezési, fejlesztési munkálatokra kéne a gép, játszani semennyit sem akarok (viszont filmnézés az hébe-hóba van). Ja és fontos, hogy az alaplap tudja a 3 monitort.
Ezen a konfigon nagyon változtatni nem akarok, mert már a fél netet átnéztem, és nem akarom megint az egészet elölről kezdeni, de azért szívesen fogadom a tanácsokat. De alapvetően az alaplapban kérném a segítséget, jó lenne nettó 25 körül, vagy azalatt kijönni..
Előre is köszönöm!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz DR|FTK|NG #1962 üzenetére
Köszi a választ! Szóval ki lehet használni vele a proci, RAM, SSD nem kis teljesítményét? Monitor egyelőre még csak 1 van (D-sub), de majd lesz több is, szóval az még képlékeny..
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz takacsbotond #1964 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Azonban biztosan nem fogok turkálni a RAM beállításaiban, így nem baj, ha nincs XMP feature. A 3 monitor pedig sokára esedékes, egy jó darabig csak 1-2-t fogok használni (de majd remélem lesz 3 is, csak sajnos nem ingyen osztják )
Közben jobban utánanéztem ennek a Gigabyte GA-H97M-D3H alaplapnak, és úgy néz ki tökéletes lesz. Egyetlen dolgon akadt csak meg a szemem, itt írják alul kommentben, hogy két helyen melegszik, de nem vészes. Hát egyefene, a többi alaplapokhoz képest ez a legkevesebb kompromisszum, főleg ilyen jó ár/érték arány mellett.[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz takacsbotond #1966 üzenetére
A prociból nem engedek (már csak azért sem, mert 8 szálas), azért is kérdeztem, hogy ezzel az alaplappal ki tudom-e használni, mert ha nem, akkor választok másikat.
A programok skálája elég széles, mivel elég sok mindennel foglalkozok, szinte minden területről használok valamit. Pl. különféle IDE-k (pl. Android Studio, amihez atomerőmű kell, főleg a szimulátorhoz. És valószínűleg ezt virtuális gépben fogom futtatni, mert nagyon szeret szemetelni. Egy project akár több tízezer fájlból is állhat!), aztán vannak a különféle elektronikai tervező és szimulációs programok, illetve mechanikai tervező program, amihez megint csak nem árt, ha van egy erős vas. A tervezésekhez pedig sok dokumentumot nyitva kell tartani. A jelenlegi kis laptopom már néha attól is kifekszik, ha egy pár weboldal, meg pdf meg van nyitva az IDE-k mellett.
Ja és ne kelljen várni semmire, mert elegem lett abból, hogy még soha életemben nem volt egy normális gép, amivel haladni lehetett volna, mindig csak várni, várni...
Illetve ha már van egy erős vasam, akkor nagy ritkán filmet is szeretnék kódolgatni, de az csak hab a tortán. Szóval kb. ez a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz takacsbotond #1971 üzenetére
De ezek a Kingstonok is 1600MHz-esek...
-
TomMusic
őstag
válasz takacsbotond #1975 üzenetére
És az miért jó, illetve mennyire veszem észre a különbséget?
Szerk.: jahogy a Kingston CL10-es.. Akkor az miért nem jó?
Na közben utánanéztem. Elvileg a procival való kommunikáció sebességét jelöli, minél kisebb ez a szám, annál gyakrabban "beszél" a CPU-val. Akkor már csak az a kérdés, hogy a gyakorlatban mennyit veszek észre a CL10 és CL7 között.[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz takacsbotond #1977 üzenetére
Ok, meggyőztél!
Egyébként ez a G.Skill márka mennyire megbízható pl. a Kingstonhoz képest?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz takacsbotond #1979 üzenetére
Ez jó hír, azonban most nézem a G.Skill oldalát, és ennél a RAM-nál nem szerepel a QVL-nél a Gigabyte H97 alaplapja. Ami tudom önmagában még nem jelent semmit, de most megint gondolkodóba estem.
-
TomMusic
őstag
válasz takacsbotond #1982 üzenetére
Na akkor megnyugszom. Köszönöm a válaszokat!
Írtam is a Rambazárnak, hogy hol, illetve mikor átvenni a cuccot ha megrendelem.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz takacsbotond #1984 üzenetére
Hát, a gépet a nulláról rakom össze itthon, de elvileg van "próbagarancia" a RAM-okra, szóval megveszem, haza hozom, és ha nem jó, akkor visszaviszem.
-
TomMusic
őstag
Közben megnéztem az alaplap QVL-t is, és szinte csak CL9 meg 10-es RAM-ok vannak benne. Remélem ez nem azt jelenti, hogy a CL7-et nem tudja kihasználni.
-
TomMusic
őstag
Sajnos úgy néz ki, már téliszünet van náluk, mert a telefont se veszik fel.
-
TomMusic
őstag
válasz takacsbotond #1991 üzenetére
Na, közben már meg lett a konfig más RAM-mal, de azért köszönöm a segítséged!
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen konfigom, most a héten raktam össze, új: GA-H97M-D3H, i7-4790, Samsung 850 256GB (SATA3) SSD, 2x4GB DDR3 RAM. HDD-t is akarok belerakni mindenképpen, van egy régiebbi gépemből kimentett Samsung HD502HJ, 500GB-os HDD, ami viszont csak SATA2, meg még nem tudom milyen állapotban van (majd megnézem HDD Sentinellel..). Az alaplapon egyébként SATA3 csatik vannak. Szerintetek érdemes ezt a winyót belerakni, vagy inkább ha teljesen új a konfig, akkor a winyó is új legyen?
Előre is köszönöm, illetve Boldog Karácsonyt Kívánok!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #2012 üzenetére
Hát igazából tervezős munkákra használom a gépet (bár a zene szinte mindig megy), szóval a projekteket arra menteném, meg minden dokumentumot. Ezért gondoltam arra, hogy lehet jobb lenne egy új HDD.
Szerk.: ez a HDD 2011-es gyártású, de már nem tudom mikor vettem, talán 2012-ben (természetesen újonnan).[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz takacsbotond #2014 üzenetére
Igen, valószínűleg újat rakok bele, pl. a,it linkeltél. Az iponon elég jókat írnak róla, sőt pont az én Samsungomról is szót ejtenek, és hát nem jót, szóval mégse rakom be...
-
TomMusic
őstag
válasz takacsbotond #2031 üzenetére
Jaj, nemá'
FSP HEXA+ 400 tápom és egy Arctic Freezer i11 CPU hűtőm van az új konfigomban (sajnos a CPU hűtőt elhamarkodva vettem, mert csak ilyen volt a boltban..), de abszolút halk, a laptopom hozzá képest egy zajgép.
Csak akkor lehet hallani, ha koncentrálok a "zajra", és "keresem" a fülemmel a hangját. Pedig a házban (Zalman Z3) még van 3db venti is.
Vagy lehet én vagyok a süket?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest