Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Samtya

senior tag

válasz benedekco #86816 üzenetére

A gyártás korai szériáinál előfordult kilazulás a csuklómechanizmusnál. Úgy tudom az AKG foglalkozott vele és javítottak rajta. Azt gondoltam újat veszel, amikor írtad, hogy ár nem számít és AKG legteteje. Ha sokáig mélykiemeléses fejest használtál, akkor el lehet hangolódva a hallásod. Persze ettől még lehet extra igényed a mélyre, mint ahogy nekem is van. Érdekes módon csak időnként és nem állandóan. Vannak olyan sztorik, hogy az új és jobbnak mondott fejhallgató rossznak tűnt adott embernek, de mégis használta. Később visszahallgatva a régit, rájött, hogy az a rosszabb, mert már meghallotta a túltolt kiemeléseket.

[ Szerkesztve ]

• Ba cy lus

addikt

válasz benedekco #86816 üzenetére

A Harman-görbe, ha pl. a mai is használatos B&K4153 műfül eredeti célgörbéjéhez (ami egy 40 évvel ezelőtti cikkben 500 Hz felett a vízszintes vonal alatt hullámzik, meg-megérintve a vonalat) viszonyítom, nem éppen a sok középről szól, inkább a közép háttérbe szorításáról. A közízlés is ebbe az irányba mutat, márpedig a Harman-görbe azon alapul.

Több oka is lehet, hogy középsúlyosnak/mélyhiányosnak hallod, egyik ilyen - zárt fejhallgató révén - a nem megfelelő szigetelés. Egy másik lehetséges ok a hallás "elhangolódása". Illetve olyan is van, mikor az ember hangfal-szerű basszusélményt szeretne (velem ez volt, mikor nekiálltam komolyabban fejhallgatózni), amit persze sosem fog megkapni még egy mélyorientált fejestől sem. DAC/erősítő-probléma is lehet akár, itt főképp a mélyek dinamikájára gondolok.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák