Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Dr V #18374 üzenetére

    ezt több dolog is befolyásolja, pl. az adott modell sikeressége, a versenytársak megjelenő modelljei, az adott gyártó többi modellje, az adott modell életciklusa, illetve a szezonális akciók.

    a nyitó ár általában 2-3 hónapig van meg, utána lehet számítani egy 10-20%-os esésre, modelltől függően, utána pedig egy lassú ereszkedésre. az életciklus végén pedig egy kiszóró-akcióra.

    múlt héten volt fotoplusban akció, minden canon termékre -10%, volt, aki így ott vett 310-ért 70D-t, és nagyon jól járt vele.

    ezek alapján szerintem karácsony előtt 300 körül lesz az ára, sokkal lejjebb biztosan nem, ugyanis a 7D2 nem várható idén, szóval jelenleg ez a "csúcs" aps-c-ben.

    a kites vásárlás is ártól függ. érdemes megnézni a használtpiacot, mert a 18-135-ös kit annyival drágább, hogy szinte nullaperces objektívet veszel használtan olcsóbban, tehát árában eladni nem könnyű. de a 18-55-öt bizonyos modellekhez (nem a 70D) annyira olcsón adják kitben, hogy simán haszonnal lehet eladni a használtpiacon.

    szerintem akkor vedd kitben, ha használni is fogod, vagy ha nem bánod, hogy később 10-20-at (modelltől függően) buksz az eladáson. ha vannak obijaid, inkább vázat vegyél. ha viszont nincs obid, a 18-135 kittel rosszul nem fogsz járni, és legrosszabb esetben is minimális bukóval fogod eladni. és azt az obit nagyon dícsérik.

Új hozzászólás Aktív témák