- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Aktív témák
-
alitak
senior tag
válasz
Forest_roby #907 üzenetére
Hát a beolvasás, az ugye a ''select * from hirek order by id desc'', ami azt jelenti, hogy kiválasztja az összes mező értékés a hirek táblából, és sorba rakja az id szerint visszafelé. Ezáltal a kiírás könnyebb. A * helyére írhatsz mást is, pl így: select user,id,comment from... , ami csak az adott három oszlopot olvassa be. Ezt én így szoktam írni:
$par = ''select * from hirek order by id desc'';
$adatb = mysql_query($par);
Ezután jön a while ciklus:
while ($sor = mysql_fetch_array($adatb))
{
}
A while az elöltesztelős ciklus. Amíg a zaŕójelben levő bármi igazat ad, lefut a { } közötti rész. Tehát ez történik: beolvassa az egész adatbázist, majd a $sor tömbbe kerül az egész tábla utolsó sora (mivelhogy order by id desc). Ezután így hivatkozhatsz rá: $sor[''user''], $sor[''id'']...
Miután végzett a { } közti résszel, ismét jön a $sor = mysql_fetch_array($adatb). Ha van még sor, amit nem olvasott be a táblából, akkor igazat ad vissza, tehát a ciklusmag lefut, ha az utolsó sor után jön megint az előbb említett parancs, akkor már hamisat ad--> nem fut le a ciklusmag.
A { }-ek közé meg én táblázatokba íratom ki a hsz-eket, ugyanis css-hez nem értek, máshogy meg nem tom hogyan lehet még az egész fórumnak pofát adni. :)
Remélem érthető voltam.
mod: smile off
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Hobby elektronika
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fogyjunk le!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest