Keresés

Aktív témák

• alitak

senior tag

válasz Forest_roby #907 üzenetére

Hát a beolvasás, az ugye a ''select * from hirek order by id desc'', ami azt jelenti, hogy kiválasztja az összes mező értékés a hirek táblából, és sorba rakja az id szerint visszafelé. Ezáltal a kiírás könnyebb. A * helyére írhatsz mást is, pl így: select user,id,comment from... , ami csak az adott három oszlopot olvassa be. Ezt én így szoktam írni:
    $par = ''select * from hirek order by id desc'';
    $adatb = mysql_query($par);
    Ezután jön a while ciklus:
    while ($sor = mysql_fetch_array($adatb))
    {

}
    A while az elöltesztelős ciklus. Amíg a zaŕójelben levő bármi igazat ad, lefut a { } közötti rész. Tehát ez történik: beolvassa az egész adatbázist, majd a $sor tömbbe kerül az egész tábla utolsó sora (mivelhogy order by id desc). Ezután így hivatkozhatsz rá: $sor[''user''], $sor[''id'']...
    Miután végzett a { } közti résszel, ismét jön a $sor = mysql_fetch_array($adatb). Ha van még sor, amit nem olvasott be a táblából, akkor igazat ad vissza, tehát a ciklusmag lefut, ha az utolsó sor után jön megint az előbb említett parancs, akkor már hamisat ad--> nem fut le a ciklusmag.
    A { }-ek közé meg én táblázatokba íratom ki a hsz-eket, ugyanis css-hez nem értek, máshogy meg nem tom hogyan lehet még az egész fórumnak pofát adni. :)
    Remélem érthető voltam.

mod: smile off

[Szerkesztve]

Aktív témák