Aktív témák
-
karib
addikt
válasz
.:SzvData:. #13 üzenetére
Kivételesen én is az Intel platformot ajánlom, nem is tudom miért, de ilyen alkalmazásra valahogy jobbnak ítélem. Az AMD legerősebb érve a kedvező ár és a tuningolhatóság, itt pedig egyik sem játszik. (Ebből kifolyólag az AMD proci is tök mindegy, milyen lenne, mert nem akarjuk húzni).
Ha már tuning lenne egyébként, akkor valszeg 2 db. 1.8-2.0-as Xeonnal lenne érdemes játszani :)
Munkaplatform összehasonlítást többet is csinált az Xbitlabs.com, célszerű végigolvasni őket!
Lehet már 1 gigás DDR modult kapni itthon, igaz csak 266-os (Expert Computer, nagyker). Azért még lényegesen drágább a fél gigásnál...
RAID: egy sima mirrorre bőven jók az alaplapi cuccok, profibb alkalmazáshoz (video digit masina, szerver) kellenek a jobb kártyák - ez az árukon is meglátszik.
Videokártya területén még nem mondtál semmit... Munkára tényleg elég egy Matrox G550 is, ha nem kell semmi 3D. Parhelia árát én inkább a monitorba tolnám bele. Ha 3D-vel is akartok dolgozni, akkor MINŐSÉGI NVIDIA cucc (Quadro illene, de nem éri meg a pénzét, inkább hekkelni kell...), esetleg ATi. Ha 2D munka és játék, akkor meg egyértelműen ATi. Szigorúan 2D munkára amúgy tudom ajánlani a 3DLabs kártyákat. Irgalmatlan képminősége van még a legegyszerűbb darabnak is, Matrox és ATi meg sem közelíti. Nem tudom hogy csinálják, de ilyet még nem láttam, mintha kicserélték volna a monitort (és ez egy húszezer forintos VX1 volt).
Amúgy most láttam egy NEC TFT-t az új, MVA technológiával... Hú, ez már valami. Bár a színhűség miatt továbbra is minőségi CRT-t érdemes venni. Egy 21-es monitor helyett esetleg két 19-estben is érdemes gondolkodni... Samsung, iiyama, Sony, Viewsonic, Eizo, talán CTX. Tanácsot nem tudok adni, mert én is vívódom mindig az új monitorokkal... mindegyikben lehet találni hibát, akkor meg melyiket vegyem? Végül kitartok a jó kis 17-es Panasonicom mellett :) (Az az MVA-s TFT viszont meggyőző volt, szerintem valami olyasmire lépek majdan...)
Ha tényleg DTP-re fogjátok használni, akkor mindenképpen érdeklődjetek olyan embernél is, aki ilyen célra rakott már össze gépet (lehetőleg nem csak vett egyet, hanem ő maga válogatta össze), mert ő tud olyan szempontokat mondani, amik igazán fontosak lehetnek. Pl. színhelyesség, színkalibráció, miegymás - ami a DTP munkában fontos lehet, én csak hallottam ilyesmikről, de nem értek hozzá.
Ja, és egy Logi Dual Optical egérre csapjatok le, mielőtt kifut :)
Aktív témák
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Patriot Viper Steel RGB 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Alza garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged