- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- OLED monitor topic
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dlacikaa
újonc
Szeretnénk kérdezni az UNI-T UT505A multiméter kapcsolatban.
A készülék szigetelés Teszt funkciója le kapcsol. 1000v 500v és 250v-nál, míg 100v és 50v jó!
A multimétert lehet kapcsolni mint mondtam szigetelés mérésre, csak ahogy teszt gombot megnyomom
a 250v vagy 500v és az 1000v módban azonnal teljesen a készülék kikapcsol mintha gyenge lenne az elem!
Érdekes 50v és 100v jól működik nem kapcsol le, és mér is!
Elemet cseréltem, megnéztem a készüléket belűről nem látok fizikai, éget sérülést. Mérőműszer kábel nélkül is próbáltam.
A 3 darab Omron 5v reléket ki szedtem szépen egyenként, tesztelve feszültség alatt és jók minden kontaktjai.
Kérésem az lenne, hogy tudnátok adni nekem támpontot hogy hol keresem a hibát?
Segítséget előre köszönöm! -
sajby
senior tag
válasz
BaziJoe00 #85 üzenetére
Uni-T UT191T-t vettem otthonra,hobbyra.
-
BaziJoe00
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni hobbi célra egy jó minőségű multimétert, sajnos teljesen noob vagyok a témakörben mit érdemes venni
! Megéri a Fluke-ot megvenni egy átlagos hobbista embernek, vagy van esetleg valamilyen felső-középkategóriás ajánlott márka is?
(jelenleg a legolcsóbb az árukeresőn 73k-től indul Fluke)
-
snorbiii
csendes tag
Ha esetleg valaki tud segíteni: multimétert vennék, egyelőre ezt néztem ki: UNI-T UT139C
Tudtok erről véleményt mondani?
Ill. van esetleg <=20.000Ft árig bezárólag valami más javaslatotok?
Amire használnám: főként hobbi elektronika, plusz némi házi villanyszerelés.
Tudom, hogy egyszerűbb készülék is elég lenne ezekhez, de ha már egyszer veszek, akkor valami normálisabbat szeretnék...
Köszi! -
Szimba84
friss újonc
Én itt néztem multimétert.
Szeretnék egy smart műszert vásárolni, mint a Peakmeter PM8248S okos multiméter - van aki használ ilyet, vagy hasonlót? Unom a bénázást a tekerővel a régin, és ez elég profinak tűnik. Egy csomónál még a bizti is le van fotózva, gondolom biztonságos is. Csak nem értem, hogy ismeri fel, hogy mit akarok mérni. -
gyulazsolti
senior tag
Hopp, akkor rosszul gondoltam, ha ez egy töltő és mutatja a kapacitást.
Eddig ügye úgy tudtam a kapacitást, hogy ahogy merültek, megjelöltem, hogy ez kevesebbet bír.
PL: nem 5 óra, csak 2 óra.
Gondoltam egy valamilyen műszerrel megállapítom, hogy a 4500mAh -s akksi már csak 2500mAh-s, és akkor azt nem viszem magammal, hanem kikeresem amelyik jó, többet bír, és akkor tudom, hogy az nekem 3 órás használatra jó lesz.
Itt mutatom, hogy a D-s akksi 4500mAh-s, de a műszer megmutatja, hogy már csak Pl: 3000mAh-s.
Most ilyen töltőm van, és ügye ez nem mutatja, csak a töltési állapotát %-ban. -
And
veterán
válasz
gyulazsolti #79 üzenetére
"[..] az egyiket elhozta, kimérni az AA, és AAA-s, baby, góliát, aksikat, és itt hagyta nekem."
Az elgondolás jó, de egy digitális multiméterrel lényegében nem megállapítható egy akku komplex állapota. Töltöttsége / kapacitása pláne nem. DMM-mel legfeljebb a kapocsfeszültsége mérhető, és bár abból is lehet következtetni pár dologra (főleg ha a mért érték nagyon alacsony vagy egyenesen negatív), leginkább csak egy pillanatfelvétel, és nem utal az akkut leginkább jellemző mennyiségekre.
Amit linkeltél, az egy töltő, és igaz, hogy a főbb jellemzők "mérését" (azért az idézőjel, mert ezek elsősorban mégiscsak töltők, nem műszerek, illetve a "mért" eredmény nem mindig egzakt, rengeteg dolog függvénye) csak egy erre képes töltővel lehet megvalósítani: akku valós kapacitása, esetleg belső ellenállás mérése. Az akkukapacitás és töltésmennyiség - mindkettőnek [mAh] az egysége - mérése minden esetben időt vesz igénybe, nem úgy megy, mint a feszültségmérés, hogy ráteszed a mérőcsúcsokat az akkura, és kész az eredmény. A valós kapacitásmérés egy akkumulátornál nagyjából azt jelenti, hogy teljesen feltöltött állapotból le kell meríteni, és közben mérni kell a töltésmennyiséget (áram * időtartam). -
gyulazsolti
senior tag
Köszönöm.
Nem akarok nagy dolgokat megvalósítani vele.
Az öcsémnek kettő van és az egyiket elhozta, kimérni az AA, és AAA-s, baby, góliát, aksikat, és itt hagyta nekem.
Elég sok mindenben van itthon ilyen aksi.
Ha meg már itt hagyta kíváncsi voltam, mire valók azok a funkciók.
Azt már kikerestem, hogy az ilyen akkuknál a mAh nem lehet mérni, ezzel a műszerrel.
Azt milyennel lehet? Erre gondolok. [kép] -
And
veterán
válasz
gyulazsolti #77 üzenetére
- EBCE (NPN és PNP): tranzisztorok ellenőrzéséhez. A méréshatárváltót a "hFE" állásba kapcsolva és az előbbi pontokhoz a mérendő tranzisztor lábait (emitter, bázis és kollektor) csatlakoztatva a műszer kijelzi az adott példány áramerősítési tényezőjét.
- A másik: rövidzárlat- és diódavizsgálat (♫). A mérővezetékeket rövidre zárva a műszer hangjelzést ad, illetve ugyanebben a kapcsolóállásban diódák is ellenőrizhetők vele. Utóbbi úgy néz ki, hogy ha a dióda rendben van, akkor az egyik irányban (záróirány) mérve szakadást jelez rá a műszer, megfordítva pedig a nyitófeszültségét mutatja, ami szilíciumdióda esetén 600 mV körüli érték.
"[..] ha lehet ne szakszavakkal, hanem hogy egy laikus is megértse."
Egy ilyen multiméter használata ha nem is űrtudomány, de azért mégis feltételez némi háttérismeretet. -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Igaz régen járt erre valaki, de hátha.
Adott egy DT-9205A multiméter. Kérdezném, hogy mire való amit bejelöltem a képen. [kép]
Alapvetően még most ismerkedek vele, ha lehet ne szakszavakkal, hanem hogy egy laikus is megértse. -
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Hasonló "hibát" tapasztaltam én is mikor egy jó minőségü multiméterrel diodát mértem és véletlenül DC állasba tettem OHM helyett:
Szépen kuszott fel a mért feszültség.
Csak néztem hogy mi történt? (a dióda nem volt beszerelve előzetes ellenőrzést végeztem beforasztás elött)
Végűl arra jutottam hogy a pár km.-re levő rádió adó okozza.
-
And
veterán
Valószínűleg a világon semmi baja nincs annak a műszernek. Egyszerűen nagyon érzékeny, mV-os méréshatárban 1..10µV-os felbontása van, ráadásul a szokásoshoz képest roppant magas, ezen leírás szerint GΩ-os nagyságrendű a bemeneti impedanciája. Ezek együttesen idézik elő a videódon látható jelenséget (ami annak a következménye, hogy a bemeneti parazita kapacitás szép lassan feltöltődik).
"Sajnos nem jut eszembe semmi, ami mV nagyságrend lenne és meg tudnám mérni [..]"
Rossz kifogás, a legegyszerűbb módszer a nulla mérése: szépen rövidre zárod a mérővezetékeket abban a mV-os állásban, mire a kijelzett érték - jó esetben - 0,00 mV közelében lesz.
-
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
Megérkezett ebay -ről a várva várt Aneng AN8008. Valami nagyon furcsa, mV állásban elkezd felfelé menni az érték egészen a méréshatár végéig akkor is, ha nem mérek vele semmit, csak a levegőben lóg a két mérőzsinór, vagy ha be sincs kötve. Sajnos nem jut eszembe semmi, ami mV nagyságrend lenne és meg tudnám mérni, így tőletek kérdezem, hogy ez ugye hiba?
A visszaküldés Kínába szívás, mert maga az eszköz került 4700 forint körüli összegbe, lehet, a posta lenne ugyanennyi.
Csináltam róla egy kis videót, íme: [link]
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok.
Melyik márkát érdemes nézni, amivel nem fogok mellé?
25e Ft max amit rászánnék. Minél sokoldalúbb multiméterre lenne szükségem az egyetem mellé.
-
bozig
tag
Miben nyilvánul meg, hogy a Maxwellek gyenge minőségűek? Van egy céges MX-25328-asom, amit még sokat nem használtam, viszont eddig eléggé tetszenek a funkciók (PC-re kötés, háttérvilágítás, relatív mérés, automata méréshatár váltás, stb.). Azért érdeklődöm, mert még nem használtam annyit, hogy biztos legyek a dolgomban, de szeretnék venni otthonra is egy hasonló tudású multimétert. Esetleg van egyéb ötlet ebben az árkategóriában?
-
törölt tag
Sziasztok.
Szerintetek melyik a jobb választás.
Maxwell 25221 vagy UNI-T UT61B-? -
PiXeL90
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek jó ez a multiméter egy kezdő számára?:BEST DT-9205M+
Válaszotokat előre is köszönöm! -
And
veterán
válasz
#34322688 #64 üzenetére
Ok, ezt simán félreértetted, mivel a dugalj esetén nincs jelentősége az egyen- és váltakozóáramú jelölésnek. Az a méréshatárra vonatkozik, ugyanazt a 20A-es aljzatot kell használni mind AC-, mind DC-áram (a "mA" aljzat méréshatárát meghaladó) mérésekor, csak a méréshatárváltó kapcsolót kell a megfelelő állásba tenni. Mod.: a jobb oldali aljzat nem is árammérésre való, hanem feszültség és ellenállás mérésére, illetve az alsó modellnél kapacitás- és talán hőmérésre is.
-
And
veterán
válasz
#34322688 #61 üzenetére
1.) A két kivitel láthatóan nem teljesen egyforma, hiába ugyanaz a típusjelük. Még több verzióval lehet találkozni itt: [link].
2.) Ezek reklámfotók, nem kell azon fennakadni, hogy mi látható a kijelzőjükön. Már csak azért sem, mert láthatóan mindkettő OFF állásban van, ezért ha ezek életszerű képek volnának egyáltalán nem kellene semmit sem megjeleníteniük. -
törölt tag
Másik kép, ugyanarról a típusról. -
And
veterán
Ez így túlságosan általános (mivel a multiméter azért multiméter, mert sokféle jellemzőt és több méréshatárban képes mérni), kicsit konkretizálhatnál: milyen méréshatárban, milyen jellemzőt mértél, vagyis mit értesz az alatt, hogy 'helytelen mérés' történt. Ha a műszer nagy impedancián fogadja a mérendő jelet, pl. feszültségmérésnél, és a mérővezetékek is az annak megfelelő helyekre vannak bedugva, akkor elég nehéz tönkretenni a műszert. Amúgy is megpróbálják védeni, ami ellen lehet: kisebb túláramra szokásosan biztosított az ahhoz tartozó aljzat, de a nagyobb áramméréshez tartozó (általában 10 vagy 20A-es) aljzat már nincs biztosítva. Az 'alapműszer' (ami 3+1/2 digitnél mindig 200mV-os méréshatárú feszültségmérő) működőképességét letesztelheted például 2V-os állásban egy ceruzaelem feszültségét mérve, ebben mindjárt a bemeneti feszültségosztó egy része is benne lesz.
-
artiny
őstag
Hogyan tudom tesztelni a multimétert hogy nem e romlott el,hogy meg működik?(helytelen meréssel nem e ment gajra )
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy digis multiméterrel a fejegységből kijövő 2 vezeték közül, hogy tudom kimérni, hogy melyik a + és melyik a -?
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék egy egyszerű, olcsó, de nem vacak multimetert max~2500HUF-ig .
Mostanában a sok gagyi utánzat közt elég nehéz eligazodni .
Amit nézegettem DT-830D, vagy Nüwi 07976, vagy hasonlók .
Melyiket, vagy milyet ajánlanátok ?
Üdv.
Astra
-
And
veterán
Azért egy biztosíték kiégése még messze nem egyenlő egy multiméter tönkremenetelével. Akkor sem, ha TG-műszerről van szó. A beszerzésére a legtriviálisabb helyeken, úgymint villamossági v. alkatrészboltokban van esély. Filléres dolog, cseréje egy egész percet is igénybe vehet
.
3 1/2, avagy ''3 és fél'' digites műszer: annyit jelent, hogy három teljesértékű hétszegmenses digittel, és egy ''fél'' digittel rendelkezik a kijelző. A fél digit azt jelenti, hogy a műszer a legnagyobb helyiértéken csak egy ''1''-es számjegy megjelenítésére alkalmas (felette kilépsz a méréstartományból, a kijelzés túlcsordul , ill. méréshatárt kell váltanod). Adott méréshatárban ez meghatározza a műszer felbontását, a kijelezhető számtartomány 3 és 1/2 digites műszereknél értelemszerűen -1999...+1999 között lehetséges. A féldigit miatt szinte az összes mérési tartomány 2-vel kezdődik: 200mV, 2V, stb. Például a 200mV-os méréstartományban a megjeleníthető értéktartomány -199,9 ... +199,9mV -ig terjed, a műszer felbontása 0,1mV. Ez olcsó műszereknél a legáltalánosabban elterjedt kijelzés.
3 3/4, azaz ''3 egész háromnegyed'' digites: az előbbitől annyiban tér el, hogy a megjeleníthető értékek tartománya itt -3999...+3999 közé esik, ezért a méréshatárok ugyanolyan felbontás mellett a duplájukra növekednek (+/- 400mV, 4V, 40kΩ, stb.). -
BioDio
csendes tag
-
And
veterán
Az egyszerű multiméterekben a 200mA-es és kisebb méréshatároknál általában van védelem, egy kb. 250mA-es gyors üvegbiztosíték formájában. Te kis áramok mérését említetted, ezek oda miért nem jók? A 3+1/2 műszerek felbontása 1µA, a szokásos legkisebb 2mA-es tartományban. Ezt a biztosítékkal védett tartományt szokásosan külön aljzatba dugott mérőzsinórral kell használni, teljesen elválasztva a nagyobb, 10 v. 20A-es tartományhoz tartozó aljzattól, amelyet viszont nem szoktak biztosítékkal védeni. Ez az MX-25303 -nál is így van, de annál a kisebb - biztosított - tartomány a maximum 400mA-t jelenti, mivel az 3+3/4 digites műszer. Vagy nálad az ilyen védelemmel rendelkező műszerek is tönkrementek?
(De miért off? Ez a multiméteres topic..)
-
BioDio
csendes tag
Sziasztok
A következő a problémám .
Alacsony mikro A -kat mérek és már eddig két multimétert füstölt el a kezem alatt.
OK
Béna vagyok ...
Szóval olyan multimétert szeretnék amelyik autómatikusan vált méréshatárt , illetve kellőképen védet minden túlterhelés ellen .
Vajon Maxwell MX-25303 digitális multiméter megfelel ennek a célnak ?
A méréshatárt autómatikusan vált de túlterhelés ellen védet ...vagy ez egyben a túlterhelés védelmet is jelenti?
Hiányolom azt a mondatot , hogy ''Teljes túláram védelem'' .
Szerintetek MX-25303 rendelkezik ilyen tulajdonsággal ?
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
hello, elég düti vagyok a témához, de egy valószinüségszámítás feladathoz köllene info...
pontosan mit jelent, hogy 20Vos méréshatárban végzünk egy mérést? -
master bud
tag
Halihó!
Multimétert szeretnék vásároltatni magamnak a cégnél és egy olyat szeretnék amit a Pc-vel is össze tudok kötni. Kellene hozzá valami primkó mérésadatgyűjtő szoftver ami áram (0-3A) vagy feszültség (0-5V) vs. idő diagramot tudna rajzolni. A Conradon már voltam/hívtam, de a vevőszolgos csóka még nálam is hülyébb volt, keverte az RS232-t az USB-vel, így nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán megértette mit is akarok.
Remélem tud valaki segíteni. Előre is köszönöm. -
gw
csendes tag
Sziasztok! A Maxwell műszerekről úgy általában mi a véleményetek, és speciel a 25 201-es multiméterről? Meglepően szélesnek tűnnek a mérési tartományai, és 4e körül lehet hozzájutni. Nem tudja valaki, hol lehet a Maxwell multiméterek pontosságát megtudni? A honlapjukon nem szerepel.
-
vzoole
csendes tag
Hali!
Most akarok új multimétert venni, és ezügybe kérdeznék...
Eddig MasTech MY-62 volt nekem, de teljesen megbolondult (minden ellenállás 0 ohm és minden áram 0.2A, meg ilyesmi furcsaságok)
Ezt a kettőt néztem ki eddig:
(aki ismeri mondhatna 1-2 dolgot, csak ne a méréshatárokat
-MasTech MY-66
-PeakTech 3315 (ennél mit tud PC-vel?)
Eddig nekem kézi méréshatár állítás volt, és semmi gondom nem volt vele, mindig tudtam mit akarok mérni.
De jó lenne azért már automata méréshatár állítóval venni.
-Ez kényelmes-e? Esetleg nem vacakol sokat még beáll? Vagy van bármi hátrány?
Kéne olyan rá hogy kijelzi a maximum áramot, feszültséget (ha pl. egy fűtőszál kezdeti áramfelvétele érdekel, ami 1 másodperc alatt felmelegszik, mert a régi műszeremnek kb. ennyi idő kellett még mutatott valamit egyáltalán).
Sok műszeren láttam hold gombot.
-Ez jó az előző problémámra, vagy csak a mutatott értéket tárolja?
Köszönöm!
[Szerkesztve] -
apa49
csendes tag
Van egy M830B multiméterem (S830B). Az R18, R13 és az R5 ellenállásaim elszáltak. Kapcsolási rajzom nincs. Ha valaki tud akkor segítsen milyen ellenállások voltak eredetileg benne.
-
kubicsek
csendes tag
Pont ezt nézegettem ma élőben egy boltban. Pofás kis darab
-
oregcsóka
őstag
Hát nézd, szerintem a hőmérés, decibelmérés, fénymérés és hasonlók teljesen feleslegesek. Otthonra véleményem szerint a legjobb vétel a Mastech MY-68-asa, ezt megkapod 10K körül, automata méréshatárváltásu, és az alap dolgokon felül kapacitást és frekvenciát is mér. Bargraph /vonalsoros/ kijelzője is van, és a hold gombbal tárolni is tudod az utolsó mért értéket. Kiemelkedő a mérési pontossága, 0.3% pl. DCV-nél.
Bővebben: link -
kubicsek
csendes tag
Egyébként Metex vagy Maxwell márkák közül érdemesebb válogatni? Vagy van valami jobb? Egyébként érdemes olyan mutiméter venni ami tud esetleg hőmérsékletet vagy zajszintet...stb mérni vagy azok soha nem kellenek. Mert én alapból csak áramkörök össze eszkábálásához használnám, vagy ilyen kor is jol jöhet pl egy hőmérés hogy nem e melegszik e valami vagy mittom én?
Tudom kicsit érdekes kérdéseim vannak de úgy vagyok vele hogy nem akarok felesleges dolgot venni de azt sem szeretném ha egy év múlva meg a falba verném a fejem hogy ezt sem tudja pedig ez is kéne. -
kubicsek
csendes tag
húúú van választék rendesen. Mire eldöntöm hogy mit mire minek
Köszönöm a sok linket, ha lesz kérdésem igérem jövök.
-
Side_
aktív tag
///én láttam valamikor egy újságba, hogy talán 25ért, (de nememléxem pontosan) volt olyan oszcilloszkóp(!!!), amit úgy lehet használni, hogy rákötöd egy pc-re, és ott egy program segítségével lehet mindenfélét méregetni. (És csak géppel működik...tehát érdemes venni hozzá valami párezer forintos olcsó-PC-t, amit olcsó cserélni, ha elszáll.)
Szerintem tök jó...legalábbis akkor tetszett a dolog.
[Szerkesztve] -
oregcsóka
őstag
Hát, én dobok neked pár linket, aztán majd válogass:
Bővebben: link
Egyenlőre talán elég ennyi.Az utolsó linken amik vannak, azokat most nagyon erőltetik az elektronikai boltokban...
Ha van még kérdésed, és tudok segíteni, írjál nyugodtan. -
kubicsek
csendes tag
Sziasztok.
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok: Venni szeretnék egy digitális multiméter de nem tudom hogy milyet vegyek. Ami fontos lenne az hogy minél pontosabb legyen és akár pc vel is össze lehessen kötni valamint minél nagyobb tudású legyen valamint strapabíró. Ja igen max 25 e Ft szánnék a dologra. -
oregcsóka
őstag
Felfelé.
-
oregcsóka
őstag
válasz
operator10 #35 üzenetére
Ok, semmi gond. Bár én a hőmérő részét még nem is használtam. Hőmérsékletet hőmérővel mérek, - meglepő módon ugyebár.
Az alapmérésekhez jó ez, csak én most hajtok valami automatikus méréshatárváltásu, bargraphos, TrueRMS műszert, jó volna egy FLUKE, csak azt nem akar eladni senki, majd lesz valami... -
operator10
senior tag
-
gaboooka
aktív tag
válasz
operator10 #33 üzenetére
Azért elgondolkoznlk a helyedben oregcsóka ajánlatán is.
[Szerkesztve] -
gaboooka
aktív tag
válasz
operator10 #30 üzenetére
Én a Metexre esküszök. Évek alatt volt lehetősége bizonyítani és természetesen meg is tette.
Persze, ez nem éppen a legolcsóbb kategória.
-
oregcsóka
őstag
válasz
operator10 #30 üzenetére
Szia! Nekem volna egy ilyen multiméterem eladó:
Hőmérsékletet is mér, doboza is megvan, postázom ha kell, az ára 3.000Ft. -
operator10
senior tag
Üdv.
ha jól értem akkor a DÜWI márkát javasoljátok?Éppen én is most készülök újat venni.Sajna az előzőnek behányt a hőfokmérőjeEzért most akkor inkább valami márkásabbat keresnék.Természetesen csak hobbi szinten használom ezért az alsó árkategoriából kellene.Nincs valakinek esetleg valami ajánlata,Tipus, ár stb.
Köszi -
fasyrt
őstag
Én is gondolkozom már rajta, ideje lenne, de most a tv tuner- dvd író kombón a sor!
-
erdeya
senior tag
Láttam mifelénk egy elektrotechnikai bolt kirakatában egy egész pici multimétert. 990-be kerül.
Jó az nekem elemeket, szgépet, meg marháskodásokat mérni? -
-
oregcsóka
őstag
Na ezért kár volt kapkodnom a válasszal...
-
oregcsóka
őstag
válasz
strike-force #17 üzenetére
Hát nézd, nem vagyok elektrotechnikus, sem müszerész, de ennyi pénzért megéri hidd el. Ez 800Ft-al kerül többe, mint a Tesco-s Baumaxos bóvli, nem véletlenül: a DÜWI elég nagy név, és márka ahhoz, hogy biztos legyél benne, profin van megkonstruálva és összerakva a cuccos.
A tudása ugyan nem egetverő, a hétköznapi használatra elegendő, és az ára nagyon barátságos.
Remélem tudtam segíteni a döntéshozatalban.... -
válasz
strike-force #16 üzenetére
kérdeztem valamit....
-
voltam én most a hódban és láttam DÜWI 07974-es digit multimétert. igaz nem tlejesen olyan, mint ez Bővebben: link, mert AC-t csak 300-ig mér , de kb feleakora mint egy ''rendes'' sárga multiméter.
br.1990ft. megéri ezt megvenni? most pézem is lenne rá.
[Szerkesztve] -
vaddesz
csendes tag
Na, egy néhány alkatrészes auto power off-ra nincs valami ötlet?
-
vaddesz
csendes tag
válasz
strike-force #8 üzenetére
Ja, meg ha max 4k-ig el lehet menni árban, akkor nézz be néhány elektronikai boltba, szépen elmondod mit is szeretnél, és biztos eléd pakolnak vagy 8-10 félét.
-
vaddesz
csendes tag
válasz
strike-force #8 üzenetére
Ha tényleg csak arra kell, hogy a gépben ellenőrizd a feszt, akkor szerintem felesleges rá többet költeni. Nekem van egy ''M830B'' tipusó müszim is - 1997. december körül vettem. Azóta is remekül műxik, igaz túl van vagy 4-5 elem- és bizticserén de tökéletes.
Ja és meglepően pontos... A Maxwellt is csak azér' vettem, mert ezt már kinőttem
Meg néha jól jön ha van kettő is -
PapaMaci
őstag
Van egy 2*3,5 digites metex müszerem. Ha kell valakinek irjon!
-
érdemes ilyen 2-3k-s tesco-s multimétert megvenni, ha csak a gép 12,5,3.3-át akarom méregetni?
vagy máshogy feltéve a kérdést 3k (max. 4k-ig) milyen low-budget-multimétert érdemes venni, ami nem adja be a kulcsot fél év után? -
vaddesz
csendes tag
jut eszembe: auto power off-ot be lehet utólag építeni a kapcsoló köré? Néhány alkatrészes valamire gondoltam, ami 8-10 perc elteltével kikapcsolja a müszit. Nem lehet olan bonyolult megoldani csak lusta vagyok (és minek) a langyos vizet még egyszer feltalálni
-
LukE
veterán
kössz, bár tegnap vettem egy 25-105-öt. 304-et inkább nem vettem 10k-ért, és 303 nem volt raktáron.
'' sárga gumipapucs kihajtható támasztólábbal'' -> rá nem jöttem volna, hogy minek van az a hátulján.
autopoweroff van, és működik, kicsit +ijedtem, mert éppen szét van szedve a gép, és egyszer csak sikít valami -
vaddesz
csendes tag
Hali! Nekem Maxwell 25304-em van már vagy másfél éve. Meg vagyok vele elégedve, bár ma kb. fele annyiért meg lehet venni, mint amennyiért én vettem
Pozitívumok:
- szinte ''mindent'' mér
- sárga gumipapucs kihajtható támasztólábbal
- Peakhold gomb
- 2Gohmig mér ellállást!
Negat.:
- mér nincs 2A-es méréshatár???
- néha jól jönne az az RS232 csatlakozási lehetőség
- NINCS rajta auto power off!! Bakker, már kétszer ment heteken keresztül, elemet zabálva
- méréshatárváltó kapcsolót tekerve mintha forogna vele együtt az egész bele (meg lehet szokni)
Még valami érdekel? -
LukE
veterán
Szoval van 1 egységsugaru darabom, de jo lenne egy szebb-jobb-stb. Ami tudjon homersekletet merni.
A maxwell-mx 25303, 25304, 25105-rol velemenye valakinek? Vagy hasonlo arban jobb otlet? (10k brutto mar nagyon a max ar lenne)
Elore is kossz.
Vagy ha lenne valakinek elado hasznalt, jo allapotu, akkor nyugodtan johet olyan is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest