Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
kbalage2
aktív tag
Most találtam másik topicba ezt a ''lökhárítófestéket'', ezis jó lehet feltéve ha kis alkatrészeket is lehet vele pingálni... vkinek még ötlet? Délután bemegyek vmi festékboltba aztán kifaggatom az eladókat, csak gondoltam előtte körbekérdezek itt hátha nemkell sík hülyén besétálnom :DDD
-
kbalage2
aktív tag
Hai!
Kicsit eltér a témától, de ezért nem akartam új totyikot nyitni :DDD Szal adott e mobiltelefony, nem cserélhető elő/hát/egyéb lapos. Erősen karcos szegényke, gondoltam lecsiszolom és lefestem feketére mer az jó :DDD Mivel itt a felület erősen igénybe van véve vmi olyan megoldás kéne ami nem kopik, de azért nem aranyárban van és házilag is fel tudom barbárkodni :DDD Szal mit ajánlotok, modellfesték, vagy vmi más? -
tothjozsef
aktív tag
Nohát, megvettem az alapozót és a festéket, és tegnap este nekiálltam. Lecsiszoltam az előlapot 400-as nedves papírral, majd ment rá az alapozó. Ez megszáradt, utána 800-assal átcsiszoltam, és jött a festék. Száradás után 1000-es nedves csiszolás, majd egy utolsó réteg festék - és nagyon szép lett! A CD-ROM és a rack van még hátra, a ledeket és a gombokat könnyen ki tudtam szedni.
-
jojojo
senior tag
válasz
tothjozsef #38 üzenetére
Mondom,hogy sokkal ügyesebb vagy:)
-
jojojo
senior tag
válasz
tothjozsef #37 üzenetére
Meg akkartam keresni de csak három jött elö abból egyet pont te inditóttál.
De lehet ,hogy én voltam béna:) -
tothjozsef
aktív tag
Ez lenne az: [L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=4604[/L] asszem.
-
jojojo
senior tag
válasz
tothjozsef #35 üzenetére
Hát ha egy fényezöt automatának tekintünk:)
Szerintem ha leragasztód a gombokat az elég.
Volt itt régebben egy topik ahol azt mondták,hogy a festéshez szét kellene szedni a cd-irót.Keresd meg ott,hogy mi lett a vége. -
tothjozsef
aktív tag
Oké, de ott ugye automatika végzi a szórófej irányítását, én meg nem vagyok az. Igaz, ecsettel se lehet könnyű pontosan festeni... Csak kíváncsi vagyok Hold véleményére, szerinte mért jobb az ecsetes megoldás. Nekem bejött a spréh! A reset és bekapcsoló gombok környékét, a ledek mellett hogy kell festeni? Leragasztom valamivel? Jah, igen... és a CD-író? Mennyire lesz gáz azt festeni?
-
jojojo
senior tag
válasz
tothjozsef #32 üzenetére
Gondolod ha ecsetelésel szebben fel lehetne vinni a festéket akkor az autóiparban nem azt használnák??
-
Obi-1
őstag
A modellfestéket én nem használnám. 14 éves korom körül, amikor modelleztem, MINDENT lefestettem magam körül (GIJOE, Matchbox), de nagyon könnyen lekopik. Az ecsetes megoldással lehetetlen szép felületet produkálni, akkor már spray! De szvsz a sokat taperolt helyeken (CD gombja...) hamar elkezdene kopni.
-
tothjozsef
aktív tag
Kék, zöld, sárga, piros, fekete, fehér, meg talán barna. Van hőálló is, meg flitteres (csillogós), meg radiátorfesték is. Azt mondod hogy nem spréh kellene, hanem sima festék? Azt szebben lehet felvinni? Az oldalak festéséhez fújós Hammerite-ot használtam, de elég szép lett.... Mi a különbség azon kívül, hogy ecsete is költenem kell?
-
Hold
őstag
válasz
tothjozsef #29 üzenetére
Milyen szineket találtál ?
-
Pacák
senior tag
válasz
tothjozsef #29 üzenetére
THX! :)
-
Pacák
senior tag
válasz
tothjozsef #24 üzenetére
Mondd a címet! Van egy baby AT házam, amin kipróbálnám! :DDD
-
jojojo
senior tag
válasz
tothjozsef #24 üzenetére
Szerintem tegyél fel alapozót mindenkép mert jobban fedd majd a festék utána.
A lökháritósok is használják. -
Hold
őstag
szerintem a spray sosem fúj szépen.. festeni kell nem fújni
-
tothjozsef
aktív tag
válasz
tothjozsef #23 üzenetére
Na, szétnéztem, és a Moszkva tér mellett találtam egy festékszaküzletben akril sprét. Vannak matt és fényes fajták, meg fehér akril alapozó is. Egy flakonnal 830 Ft-ba kerül. Ez jó lehet? Kell az alapozó alá?
-
TitiRii
senior tag
duplicolor festék kell ienekehez.
mindenre jó fémre müanyagra, tartós, tartalmazza a lakkot és alapozot is egyben
+ szép metál szinekben lehet kapni 1500-2000ft/ flakon árakon
1 flakon bőven eklég egy nagytoronyra is
és hogy menyire tartós:
a kocsimban 1 éve a beslő müanyagok inel vannak lefujva,(müanyag küszöbb kilincs stb) szóval csupa kopo alkatrész amin a lábam meg kezem surlodik
és alig kopot még meg
a vokmenem is ienel lett lefujva 3 éve igaz 1 évig használtam csak aztán tönkre ment :)
de a festés csak a széleken kezedett el kopni
szvsz egy számítógép házat nem hurcol ez ember a zsebében és nem matat minden félpercben rajta
igy gyakorlatilag több évig nem fog lekopni -
Satan-Claus
senior tag
válasz
tothjozsef #19 üzenetére
Szintén a boltban kapható autófestéket (sötét metálezüstöt), bár nem én hanem egy autófényezó ismerősöm. Erre pedig kell egy kis lakk, hogy szép fényes legyen, és ne sérüljön a festés. Viszont szvsz otthon is meg lehet oldani a dolgot, csak jól fel kell higítani a festéket, és akkor fel lehet hordani ecsetettel. Vagy lehet venni hobby-művész boltokban nagyon profi festékszórós akril festékeket kb 1500Ft/400ml áron.
-
tothjozsef
aktív tag
válasz
Satan-Claus #18 üzenetére
És milyen festéket vittél rá fel?
-
Satan-Claus
senior tag
válasz
tothjozsef #17 üzenetére
Én egy sima autófesték boltban vettem műanyag alapozót. Kb. 150Ft volt 1dl. Akkor kell rá felvinni a festéket mikor még egy picit ragad. Az autófényezők is ezt használják a műanyag alkatrészek festésére.
-
tothjozsef
aktív tag
Köszi minden infót, ki fogom próbálni a modellfestéket. És igen, mivel van egy CD íróm is, ezért a vékony festékréteg is szempont!
-
klumbik
tag
Én a monitorom burkolatát akarom matt feketére festeni. Minél vékonyabb festékréteg kéne. Ezek a festékek meddig bírják a hőt? Godolom azért még monitormelegségnél nem lesz vele baj. Ötlet?
-
ISZOLE
senior tag
válasz
tothjozsef #8 üzenetére
Van már két három éve amikor ilyesmit vettem (Humbrol), akkor 170 forint volt egy kis doboz. (Nem üveg nem tubus, egy hagyományos festékes doboz piciben.)
A mennyiséget nagyban az ügyességed határozza meg, szerintem lehet vékonyan (meg talán szépen) festeni ecsettel is és két doboz elég lehet.
Még annyira emlékszem, hogy az akrilfestékek vastagabban hordhatók csak föl mint a hagyományosak. -
Edem
senior tag
válasz
tothjozsef #8 üzenetére
Kb 400 Ft egy tubus. Ecsettel sok kell, a fúvóka viszont drága. :(
-
tothjozsef
aktív tag
És mégis, egy nagytorony elejét kb. mennyi ilyen modellfestékkel lehet lefesteni? És mennyibe kerül egy üveggel felőle?
-
Tchoepi
tag
Esetleg a Brico Store-ban is körülnézhetsz modell/üveg/fém festék van náluk kis (0,2dl) kiszerelésben is.
Ciao
Tchoepi -
ISZOLE
senior tag
válasz
tothjozsef #1 üzenetére
A makett/modell boltokban nézz körül. A makettek müanyagból vannak tehát a hozzájuk árult festéknek nem szabad bántania. Amennyire tudom olajfestékek is vannak meg vízzel higítható műanyag alapúak is.
A makettezők őrültek festés ügyben úgyhogy színben és fényességben is korlátlan a választék.
Drágának drága ha a literre vetített árat nézzük, de azért nem vészes mert igen kis kiszerelésben árulják.
A kopásállóságról nem tudok semmit, ez nem mindig szempont arrafelé de érdeklődj az eladóknál. -
Edem
senior tag
válasz
tothjozsef #1 üzenetére
Valami utókezelés? (azért érdekel, mert én is lefestettem a gépem)
Az az autó-lökhárító festékes dolog jól hangzik, szerintem én kipróbálom. -
McJames
senior tag
válasz
tothjozsef #2 üzenetére
Alapozófestékkel. Kérdezd meg a környékeden működő autófényezőt, hogy mit használ - ha használ... - pl. a színrefújt alkatrészekhez. Az neked is tökéletesen megfelel szvsz.
-
Fisha
őstag
válasz
tothjozsef #2 üzenetére
Sima modellfestek nem jo?
-
tothjozsef
aktív tag
Pedig olyan szép lenne... na lehet, hogy inkább a festékboltban érdeklődök
-
tothjozsef
aktív tag
Lefestettem a házam fém részeit (Hammerite fényes fekete festék), de azt nem tudom, mivel kéne a műanyag előlapot bekenni, hogy se ne kopjon, se ne oldja a műanyagot, és még jól is nézzen ki. Várom az ötleteket!
Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest