Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• magnusheron

tag

válasz hanee #7096 üzenetére

A magyar jogszabály szerint tényleg minden magyar elektonikus termékre 1 év jótállás kötelező. Ebből volt már nézelteltérésem a Saturnban, ahol álltotta a vevőszolgálatos hölgy , hogy ők csak 6 hónap szavatosságot vállalnak a fülhallgatóra. Végül belátta, hogy nem, csak ehez az kellett, hogy az áruházvezető világosítsa fel előttem.

A jogszabály úgy szól, hogy ha a termék csomagolásán 1 évnél több van feltüntetve, akkor a jótállás annyi évre szól, vagy hónapra, amennyi a dobozon van. Pl a Sennheiser fülhallgatóm dobozán rajta van , hogy 2 év gyártói garancia, így köteles az eladó két évig cserélni, hiába mond rá a magyar törvény 1 év szavatosságot.

És egy dolgot ne felejtsünk el! Nem a szervíz tesz a gyártónak szívességet, hogy javítja a gépeket! Pénzt kapnak a szervízszolgáltatásért, így a szerződésben foglaltakat kell teljesíteniük, nem pedig elsősorban a magyar szabályokat. Így ha az MSI azt mondja , hogy két év garancia, akkor egyik szervíz sem bírálhatja azt felül jogszabályra, törvényre hivatkozva. És nem is fogja , mert nem szeretné elveszteni szervizelés jogát. Valamint a szervíznek teljesen mindegy hány év garancia van a termékre, hiszen a gyártó neki akkor is fizet.

Az lehet, hogy a kolléga, vagy kolléganő nem volt felvilágosítva. ( Mint , ahogy pl a Fujitsu notebookom esetén is válig állította a srác aki átvette a notebookom, hogy biztos rátettem valami nehezet, azért lett egy nagy sötét folt a kijelzőjén, amiről kiderült később, hogy szériahiba és garanciában cserélték a panelt.)

Azt viszont meg lehet írni a magyar MSI képviseletnek, hogy a szervízben nem tudnak a kiterjesztett garanciáról és szíveskedjenek értesíteni őket a megváltozott kondíciókról.

De amit mindenkinek kívánok, az az, hogy ne hibásodjon meg a Windje:) Nekem 3 hónap alatt nem lett baja, pedig már volt teljes összeomlás is bios update után:D

Új hozzászólás Aktív témák