Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Balázs1986

őstag

válasz fezsoo #13195 üzenetére

Én a következőképp csináltam:
    Virtual Floppy Drive
    és
    HP Usb Storage Format Tool
    kell hozzá.
    A Virtual F.D letöltése és kicsomagolása után a vfdwin elindításával létre kell hozni egy virtuális kislemez meghajtót. Ezt a Drive fülön, az Install, majd Start gombokkal tudod elintézni. Ezután a Drive 0 fül alatt a Drive Letter résznél a Change gombbal kiválaszthatsz pl. egy "A" meghajtót. Ezután lentebb az Open/Create gombra menve feljön egy ablak, ott válaszd ki a Media Type-nál a 3,5" 1,44 MB lemezméretet, majd menj a Create gombra. Ezután a Windows elvileg látni fog egy kislemez meghajtót, benne egy üres lemezzel. Sajátgépben, vagy valamilyen fájlkezelővel a lemezcímkén jobb klikk, és Format lehetőség. A felugró ablakban alul ki kell pipálni, hogy "Create an MS-DOS startup disk"., majd Start. Ha kész, és megnézed a tartalmat, lesz rajta jópár fájl.
    Ha ez megvan, akkor jön a HP USB Storage Format Tool. Telepítés után elindítva, amennyiben be van dugva a pendrive, automatikusan felismeri és mutatja a felső mezőben.
    Alatta, a File System-et át kell tenni FAT32 -re. Ekkor engedélyezetté válik az alsó részben a "Create a DOS startup disk", ezt kell kiválasztani. Az "using DOS system files located at" mezőjébe pedig az A: meghajtót kell kiválasztani. Ezután Start gomb, és kész is. Ha jól csináltad, IO.sys, MSDOS.sys, és Command.com fájlok lesznek a pendrive-on. Ezt követően ki kell a pendrive-ra csomagolni a BIOS .zip fájl tartalmát, és újraindítás után elvileg mennie kell.

Liteonka: az véletlen nem 32 bit és 64 bit akar lenni? :DD

Új hozzászólás Aktív témák