Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Osiris

őstag

válasz Osiris #1910 üzenetére

Lehetséges megoldások a fent említett problémákra:

1. A cpu hűtő esetében (nálam Cooler Master Hyper TX) a megoldást (kb 8-10°C-ot mínuszban) az jelent ha sikerül valahogy a hűtőt 90° fokban elfordítani az eredeti felfogatáshoz képest a ventillátorral a gépház elje felé. Én szétcsavaroztam a Hyper TX alját, amivel a cpu tetején ül, és a hőcsöveket közrefogó 2 lap közül a felső alumíniumot (ami a felfogató heveder alatt van) leszedtem róla, majd a rajta található 2 horonyra (bevágás, vonal, stb.. ezekben fut végig a tertóheveder felfogatáskor) merőlegesen 2 újabb azonos mélységű és távolságú bevágást (fűrészelést) készítettem egy vasfűrészlap segítségével... :R ezek után a polcon porosodó eredeti AMD procihűtő felfogatóhevederét használva (mivel az TX-ét csak úgy lehet kiszedni, ha tönkreteszed így az már nem használható) és az én XT hűtőm esetében a hátsó felén található feleslegesnek mondható légterelő szoknyát (ollóval) levágva már pont a kívánt módon lehet felszerelni a hűtőt. :C nálam -10°C!!! :Y

2. A tuning-os probléma szerencsére nem ennyire bonyolult: a lényeg, hogy a CPU-hoz közelebb található SATA csatlakozókra kell rádugni a winyót, ezek ugyanis valamiért jobban bírják a tuningot, de ezek között is van különbség. A SATA4-es számú csatlakozó a legstabilabb tapasztalataim szerint. a BIOS-ban ekkor a negyedik sata masterként lesz felismerve a winyó, de ez semmit nem fog befolyásolni a rendszer működésében.. max a stabilitást, remélhetőleg pozitív irányba. :R (sajnos a sata problémán biosupdatelgetés nem segít)

Remélem a sorstársakat rengeteg szívástól sikerült megkímélnem..

:C :R :DD

-=OSI=-

Új hozzászólás Aktív témák