Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Fedett műveletre szabta az új GeForce drivert az NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Nyomtató topik
- Impozáns lesz a következő Intel CPU generáció csúcsmodellje - is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osiris
őstag
Lehetséges megoldások a fent említett problémákra:
1. A cpu hűtő esetében (nálam Cooler Master Hyper TX) a megoldást (kb 8-10°C-ot mínuszban) az jelent ha sikerül valahogy a hűtőt 90° fokban elfordítani az eredeti felfogatáshoz képest a ventillátorral a gépház elje felé. Én szétcsavaroztam a Hyper TX alját, amivel a cpu tetején ül, és a hőcsöveket közrefogó 2 lap közül a felső alumíniumot (ami a felfogató heveder alatt van) leszedtem róla, majd a rajta található 2 horonyra (bevágás, vonal, stb.. ezekben fut végig a tertóheveder felfogatáskor) merőlegesen 2 újabb azonos mélységű és távolságú bevágást (fűrészelést) készítettem egy vasfűrészlap segítségével...
ezek után a polcon porosodó eredeti AMD procihűtő felfogatóhevederét használva (mivel az TX-ét csak úgy lehet kiszedni, ha tönkreteszed így az már nem használható) és az én XT hűtőm esetében a hátsó felén található feleslegesnek mondható légterelő szoknyát (ollóval) levágva már pont a kívánt módon lehet felszerelni a hűtőt.
nálam -10°C!!! 
2. A tuning-os probléma szerencsére nem ennyire bonyolult: a lényeg, hogy a CPU-hoz közelebb található SATA csatlakozókra kell rádugni a winyót, ezek ugyanis valamiért jobban bírják a tuningot, de ezek között is van különbség. A SATA4-es számú csatlakozó a legstabilabb tapasztalataim szerint. a BIOS-ban ekkor a negyedik sata masterként lesz felismerve a winyó, de ez semmit nem fog befolyásolni a rendszer működésében.. max a stabilitást, remélhetőleg pozitív irányba.
(sajnos a sata problémán biosupdatelgetés nem segít)
Remélem a sorstársakat rengeteg szívástól sikerült megkímélnem..

-=OSI=-
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OpenWRT topic
- Apple asztali gépek
- Elektromos autók - motorok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Windows 11
- Akciókamerák
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
ezek után a polcon porosodó eredeti AMD procihűtő felfogatóhevederét használva (mivel az TX-ét csak úgy lehet kiszedni, ha tönkreteszed így az már nem használható) és az én XT hűtőm esetében a hátsó felén található feleslegesnek mondható légterelő szoknyát (ollóval) levágva már pont a kívánt módon lehet felszerelni a hűtőt.
nálam -10°C!!!