Hirdetés
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ereshkigal
őstag
válasz BigBlackDog #23748 üzenetére
Nulla nyomkodással max. 9-10 óra mp3.
-
Ereshkigal
őstag
válasz gixxer-tomee #23810 üzenetére
A Rockbox egy firmware; alternatíva bizonyos lejátszókhoz. Nem tudom, hogy jön ide a hackelés.
-
Ereshkigal
őstag
válasz gixxer-tomee #23812 üzenetére
Ne játszd a sértődöttet. Nem a kérdéssel volt problémám, csak ezt a hackelést nem értettem, mi akar lenni. Hirtelen a gányolás jutott róla eszembe.
Ha valaki boldog a gyári firmware-rel, akkor fölösleges feltennie. Ha nem tetszik az UI, esetleg valami funkció hiányzik, amit a Rockbox tud, akkor ki kell próbálni. -
Ereshkigal
őstag
válasz Zsiráfnyál #24069 üzenetére
Rockbox?
-
Ereshkigal
őstag
válasz Unteroff #24482 üzenetére
Szerintem megéri a Sport, sokkal tovább bírja az akksija. Nem tud videót lejátszani, hol olvastad? Egyébként aki ilyen méretben videót néz, az nem normális.
A fülhallgatókra azt szokták mondani, hogy annyira nem rosszak, tehát a Tacskós/Madaras Tacskós fülhallgatóknál jobbak, de nem árt egy jobbat beszerezni.
Kártyát elvileg mindegy, milyet dugsz bele, mert zenehallgatással nem tudod kihasználni a sebességüket.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz SunMount3r #24515 üzenetére
A kijelző mérete nem igazi érv szerintem. Ami jobban számít, az akksi, nálam tesztben kb. háromszoros üzemidő volt a Sport javára. Ezt a külsős dolgot meg nem értem, mert amikor a kezembe vettem, nekem kapásból az volt az első gondolatom, hogy normálisabban néz ki, mint a Clip+, vagy a Zip. Én észrevehető hangzásbeli különbséget nem tudtam észrevenni a rendelkezésre álló füleimmel és fülhallgatómmal a Ziphez képest.
-
Ereshkigal
őstag
válasz SunMount3r #24519 üzenetére
A lejátszással nálam nem volt baja, a tageket kezelte talán rosszul. Egyébként tegnap jött ki hozzá új firmware:
"Bugs Fixed:
• Fixed playback issue of some FLAC and OGG Vorbis files "
Szerintem kijavították ezt. Utána kell olvasni.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Ami a Sport ellen szól, hogy nincs rá, és valószínűleg nem is lesz Rockbox. Én csak ezért adtam el, miután olvastam, hogy az új hardver feladta a leckét a fejlesztőknek.
-
-
Ereshkigal
őstag
válasz Domonkos8 #24840 üzenetére
A Rockbox ezeket az Apple eszközöket támogatja: "Ipod 1g through 5.5g, Ipod Mini and Ipod Nano 1g".
A hangzás nem lesz jobb. Instabilitás lehetséges (gépre dugdosáskor).BÜDÖSLÁB: a Clip+ a kategóriájában egy jó lejátszó. Ha ebay a barátod, és nem zavar, hogy refurbished, akkor van olcsóbban is.
BÜDÖSLÁB: azért örülünk, hogy nem "Kapjátokmárbe" lett végül.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz contaxg #25315 üzenetére
Talán ismered, hogy simán idiótának titulálod?
Kérdés: most hallja valaki ezt a zajt?
Egyébként meg a placebohatás nagy úr. Biztos lesznek elvetemültek, akik jobbnak fogják hallani. Mint ahogy egyesek néhány ciklus wav-flac-wav konverzió után is sz@rabbnak érzik a zenét. Persze vakteszten megbuknak.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz crazygamer #25743 üzenetére
Ha jól elvagy így a Clip+-szal, akkor nincs szükséged rá.
A hangzáson nem javít.Röviden, ami miatt én használom:
- sokkal több beállítási lehetőség
- cue kezelés
- gapless lejátszás
- többféle UI-t tölthetsz le hozzá/csinálhatsz sajátot is
Ami miatt esetleg még jó lehet:
- korrekt EQ (nem használom, csak olvastam)
- magasabb bitrátájú/mintavételezésű zenéktől nem akad ki (nincs sok értelme ilyeneket hallgatni vele) -
Ereshkigal
őstag
válasz crazygamer #25821 üzenetére
Veszteségmentes. Rockbox viszi a 3.97-es verziótól. Id tagekkel előfordulhatnak bugok.
-
Ereshkigal
őstag
"Ha jol remlik, cd minoseg es lossless kozott, viszonylag keves ember tud csak egyertelmuen kulonbseget tenni, viszonylag extrem hangeron."
Van olyan, aki ezt elhiszi?
-
Ereshkigal
őstag
válasz funkmester #27333 üzenetére
-
Ereshkigal
őstag
Szerintem van itt olyan aki életében nem hallott minőségi LP-CD forrásról építkező rendszert, csak rippelt flac, mp3 meg ki tudja milyen agyament formátumokat...
Mi a baj egy 100% pontossággal rippelt flac fájllal? Említetted az EAC-t, gondolom tudod mi az az accuraterip.Tény hogy a CD-ről is kiderült, nem végtelen eltarthatóságú, tönkremegy...
Ezt a 90-es évek vége óta tapasztalom, neked újdonság? Az LP meg kopik. Lehet tovább bírja, mint egy CD, de a CD-nél még mindig ott van a könnyű, eredeti minőségben történő archiválás lehetősége.Mondjuk tény, hogy még sosem volt minőségi CD/LP forrásból építkező rendszerem, és már nem is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
-
Ereshkigal
őstag
válasz GabeszHUN #28535 üzenetére
Vinnie kéne pedig a Fuze+-nak. Nem lehet, hogy mondjuk csak 44,1 kHz/16 bitig támogatott a FLAC, a te anyagod pedig nem ilyen volt? Rockboxszal viszont mindent lejátszanak a Sansa-k.
Sportom volt, arra emlékszem, ment a FLAC, de ott is biztos van valami limit (48 kHz/16 bitre tippelek).[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz sarasota123 #28591 üzenetére
http://www.rockbox.org/wiki/WhyRockbox
Ha elvagy így is a lejátszóddal, akkor ne foglalkozz vele. Sokat tud, de nem való mindenkinek. -
Ereshkigal
őstag
válasz K1LLMy53Lf #28615 üzenetére
Erre gondoltál? Lehet kipróbálnám. Ez melyik 770c-hez jó, mindkettőhöz esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz K1LLMy53Lf #30120 üzenetére
Köszi, este ki is próbálom.
-
Ereshkigal
őstag
Csak most tűnt fel, hogy május óta új Rockbox verzió van kint. Release notes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest