Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Aktív témák
-
yodamastah
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Elfelejtettem hogy utcara meghagytam a palya beallitast (azon a heten 2x voltam palyan). Almos voltam es kesz, reggel 5kor keltem mert 9kor volt az elso felmenetel. A hulyesegen 1 papir nem sokat segitett volna
Persze mentem par kort lejottem es beallitottam jol, nagy baj nem tortent. -
yodamastah
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Nincs jelentosege ha felirom 1 papirra, fejbol tudom hol jo a motor. Egyszeruen mindig meg kell szamolni hol all es kesz. Azaz nem betekerni kell 2-t, meg kitekerni 2-t hanem mindig megnezni hogy ott all e ahol kell legyen. Azaz betekerni mindegyik csillapitast teljesen, es vissza oda ahol kell lennie. Ez a biztos.
-
yodamastah
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Ja jo ertem.
Ugy igen, szoktam tekergetni, de oda kell figyelni mert most hetvegen is beszopattam magam mert elfelejtettem hogy hagytam palya beallitason a futomuvet, es reflexbol betekertem 2-t mindenhol, aztan csodalkoztam hogy osszevissza elpattogok a hupilkon
kb 7 kor alatt jol meg is teptem a hatso gumit 
-
yodamastah
őstag
Palya beallitassal megyek utcan igen. El szoktam venni 2-2 klikket a comressionbol es a rebound-bol mert utcan nem melegszik be ugy a futomu, es nem kell annyi csillapitas. De kb ennyi. Default beallitas nincs. Ohlins rugostagom van amiben addig cserelgettuk a szelepelest amig jonak nem ereztem. (2002es modell a rugostag, es nem ebbe a motorba valo). Elol meg ohlins szelep kit van a gyari villaban. Nincs olyan hogy alap beallitas, nekem kellett kipocsolni hogy lesz jo

Azer a 2005 utani modelleknel a gyari futomu is sokkal jobb. SZoval ujabb motort kell venni

-
yodamastah
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Nekem z6 volt a fazeren. AZzal meg palyaztam is
Jo kis gumi rengeteget elmegy, es labtarton lehet vele kanyarogni. Az uj verziok biztos meg jobbak.A metzeler es a pirelli nagyon hasonlo termekekkel jon ki, egyes modelleket ugyanott keszitettek, nem tudom ez most hogy van de egyes gumijaik szinte tok ugyanazok.
-
yodamastah
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
D211et hasznalom utcan is. Hat azert utcara nem nagyon kell futomuvet allitani
De pl mire beallitottam a suzuki geometriajat es magat a csillapitasokat a D211-hez, elposoltem vele egy par palyanapot. (gybebar gond volt hogy magas nagyon a hatso)Utcara egy bolti spormotor gyari futomu beallitasa altalaban teljesen jo, kb barmelyik gumival....
-
yodamastah
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Nem rosszak a racer-ek sem. Mas felepitesu a gumi es kicsit kevesebb a tapadasa. Erzetre olyan pirelli/metzeler magassagban van a tudasa. Jo gumik, konnyen megtalalhato es kontrollalhato csuszashatarral ami igen fontos palyan (ez ugyancsak pirellis jelleg). Viszont leharcolt allapotban amiket 10-15k-ert dobalnak utanad, szerintem a "nagy" dunlopokbol lehet a legtobbet kihozni.
Kezdoknek szerintem legjobb valasztas a pirelli/metzeler/continental vonal a jelenlegi kinalatbol. A D211-hez kell egy sokkal tobb futomuves tapasztalat, es sokmindenre oda kell fogyelni amire monjduk egy Pirelli Supercorsanal nem kell.
Pelda: Dunlopnal kritikus hogy 1 orat legyen gumi melegiton a gumi, es utana tudod jol beloni a guminyomast. Eleve nem az igazi gumimelegito nelkul, hidegben meg aztan foleg. 1 tizeddel odebb vagy nyonasban mint kene akkor nincs tapadas vagy teped a gumit. Pirellivel egy bizonyos koridoig egesz jol lehet lenni gumimelegito nelkul is....
-
yodamastah
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
En D211GP-t hasznalok es KR106/KR108-at. Kivalo gumi. Viszont 65ezer ft az uj hatso, ami azert nem keves. Ezen felul rettenetesen guminyomas es aszfalt homerseklet erzekeny. Ha nem jo a keverek az aktualis hommerseklethez es esetleg a guminyomast elrontod akkor 15-20 kor alatt szet lehet tepni a hatsot teljesen kuka allapotra. AZert hasznalom a fentieket mert hasznalt, kozel elkopott allapotban is nagyon jo koridoket lehet vele menni. Igy edzeni meg palyanapokra veszek olcso felig elhasznalt gumikat, es megyek vele mondjuk 1-2 seccel szarabbat mint ha uj lenne
Raadasul kopott gumival elev jobban szeretek gyakorolni mert csuszkal. Utana felrak az ember egy jo allapotut allat jo koridoket lehet szaladni meg egy teljesen alap motorral is mint az enyem. -
yodamastah
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Nem kell sokat fekezni es akkor birja sokaig. Valami olyan gumit vegyel ami utca/palya hasznalatra ajanlott. Nem mondom hogy palyagumit vegyel, azt ugysem fogod kihasznalni... De olyan azert nem art ami nem fossa ossze magat attol hogy 85-90 fokra felmelegited. Dunloppal nincs gond a hatsod az qualifier, az jo gumi alapvetoen. Az elsod az D218 azt en azonnal kivagtam volna amikor megvettem a motort

-
yodamastah
őstag
Nekem a gyari (szinter) betet kb 100 kor alatt kb 1-1.5mm-t fogy. Ez 3 palyanap. Rohadt sokat elbir a gyari betet suzukin. Raktam mar en olyan fekbetetet is be palyara, hogy a szervizbe mar a fejukhoz kaptak hogy meg fogok halni, es meg siman elment 2-3 palyanapot. Amig van a beteten anyag akokr az fog is.
Ha jol emlekszem a 600rr-en ugyanaz a tokico nyereg van mint nekem a gixxeren...... Inkabb rendes gumi kene arra a motorra 
-
yodamastah
őstag
válasz
Boci_83
üzenetére
Shoei jobb, de mar le van teljesen lakva, mar csak varosban hasznalom. A HQ1 is jo amugy, foleg mert pl huvosebb, mint az XR1000, es ez nyaron jol jon. VIszont hangosabb is, valamint a sisak maga nagyobb emiatt nem olyan jo benne nagybb temponal forgolodni mint a shoei-ben. MIndketo jo sisak, de mar egyiket sem lehet szerintem kapni

-
yodamastah
őstag
Nekem egy Shoei XR1000 van es egy HJC HQ1. Mindkettobe teljesen jol passzol a szemuveg. Persze a latoter korlatozas miatt enis lencseben motorozok altalaban. DE van hogy szemuvegben. Lencseben sokkal jobb.
-
yodamastah
őstag
Meg ez is. [link]
-
yodamastah
őstag
EZ egy k*rva regi video, valamelyik biztosito csinaltatta direkt ilyen weben terjesztes volt a cel, kamu az egesz. Volt neki egy sajat website is. Van belole sok fele, tobbnyore ismert emberekkel. PL ez is: [link]
Rohely hogy megint felutotte a fejet, es sok oldalon meg OMLIK a fikazas hogy EZERT VAN SOK BALESET
Nagy zero kamu az egesz.... -
yodamastah
őstag
Ismerem a ceget aki ezeket gyartja. Ez a doboz egy olyan kutyu ami arra szolgaltatott, hogy a motor azt gondolja hogy folyamatosan 4.ben van a valto es igy maximalis teljesitmenyt ad le allandoan. (ez motoronkent valtozhat, de pl suzukin igy van)
Ehhez 1 darab ellenallasra van csak szukseg. Nyilvan igy is szep lehuzas, de nem arrol van itt szo, hogy a semmit adjak oda 15ezerert. Egyszerusen csak csinaltak a par szaz forintos ellenallasnak egy kamu dobozt

-
yodamastah
őstag
válasz
GabN73
üzenetére
SZerdan lesz OB kovetkezo futam szoval kapd ossze magad

Brorganisation vagy a MAMS oldalon megtalalod a rad vonatkozo (125 sport)
muszaki szabalyzatot.Alapvetoen kelleni fog egy motor ami atmegy a gepatvetelen, jopar modositast kell csinalni az utcai motorokhoz kepest. Ezen felul kell versenyzoi licensz, es egy minimum vizsga a versenyzesi szabalyokkal kapcsolatban. Kell megfelelo ruhazat ugye, aztan a nevezes az ugy 25e+afa/verseny..... kb ennyi.
-
yodamastah
őstag
-
yodamastah
őstag
válasz
Gaboman
üzenetére
Ez a kenyelmetlen spormotor analogia eleg relativ. Pl: Az en motorom (gixx k5 750) a jelenlegi alapotaban melgehetosen kenyelmetlen a gyarihoz kepest is. A gyaritol joval eltero geometriaval megyek (meg van emelve a hatulja es az eleje is), 200as hatso van fent, a kormanycsutkak ki vannak forditva, muanyag az ules, a gyarinal sokkal erosbeb rugok vannak bent >>> vagy 10 centivel feljebbulsz mint a gyarival es meg jobban elore kell hajoni a kormanycstkak miatt. Ha raulsz kirhogsz hogy ezzel a fossal motorozni se lehet.
Na nekem mar fel se tunik hogy kenyelmetlen lenne. Meg kell szokni az ulespoziciot, es meg kell tanulni ulni rajta. Nem a kezeden tamaszkodni, folyamatosan mocorogni rajta stb...
Persze egy 1200gs az fotel ezhez kepest, ha csajokat akarsz a tengerre vinni motorral, akkor ne sportgpepet vegyel

-
-
yodamastah
őstag
Ott enis tokonszurnam magam. De itthon es akornyezo orszagokban 130-140 az alaphang. Nem rolad beszeltem, te egy kulon kategoria vagy

-
yodamastah
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
En hajtottam kb 15e km-en at fzs600 fazert. 220-230 azzal a motorral mar nem az igazi. Nem stabil a vaz es a futomu. Ugy megy egyenesen ennel a temponal hogy kicsit mar imbolyog a motor, nyulik maszik a vaz. De nincs ebben semmi extra, az atlag olcso japan turagep az ilyen.
230-al autopalyazni nem sok ertelme van amugy, hiszen a fogyasztas annyival no, hogy a gyakoribb megallasok miatt pont kb semmivel nem halad gyorsabban az ember. En 160 korul szoktam autopalyan gurulni. Teljesen bazi mindegy, halal unalmas az autopalya 270el is meg 130-al is.
-
yodamastah
őstag
En estem mar parat (utoljara sajnos 3 hete), es azt tudom mondani, hogy amig a motoron vagy, addig lehet okoskodni melyik ruha a legszebb, leg kenyelmesebb, legjobban vizallo, izzadas mentes, legszellosebb, legolcsobb stb..... De amikor a foldon csuszol 130-al akkor csak az a legjobb ha egy jo minosegu borruha van rajtad, lehetoleg felso kategorias oldalmerevitos csizmaval es legalabb kozepkategorias sisakkal. Kesztyubol jo a 10-20 ezres cucc is, ott annyi a fontos hogy a kisujj es a gyurus ujj legyen osszevarrva.
Borruhaban amugy az a jo, hogy sok esest kibir, es amikor jo hosszut csuszol benne akkor sem forrosodik at! Ja es ugye az is az elonye hogy mivel relativ feszes, a protektorok nem tudnak elfordulni az esetleges porges kozben.
Persze mindezekhez erdemes hozza kalkulalni, hogy ha kozuton elesunk, es mondjuk 80-al elkapjuk a korlatot, vagy a szembe jovo autot, akkor mindegy hogy az 500ezres dainese motogp replika ruha van rajtad, vagy 1 farmer gatya, ott mar sok tulelesi esely nincsen.
-
yodamastah
őstag
Termeszetesen lehet lassan kozlekedni. En nem szaguldozok kozuton. Nem sok elvezetet latok mar benne, lapon kanyarogni meg eletveszely.
Persze ez nem jelenti azt hogy soha nem megyek gyorsan, vagyhogy 90-el megyek lakott teruleten kivul. De az eszeveszett szaguldozast mar jo ideje meghagyom a versenypalyakra. Technikailag az eleve egy igen komplex es hosszu tavu kihivas, sokkal tobb elvezetet ad, mint orosz rulettezni az autok kozt kopp gazon.
-
yodamastah
őstag
Egy sportmotor abbol a szempontbol jobb, hogy nem lehet rajta egyszeruen csak ulni. Folyamatosan mashogy kell tartanod magad mert amugy beledoglesz. Kanyarokban ide oda rakosgatja magat az ember, tartja magat commbal, hattal stb... Azt anamikor ezt megszoktad rajosz hogy tok termeszetes az egesz, es vigan lemotorozol vele 1 nap 1000km-t.
Volt fazerem is, azzal nem volt faraszto menni, de a seggem az szejjel ultem rajta a hosszu turakon

-
yodamastah
őstag
Ne sirankozzatok mar
En nyaranta atlag 2x lemegyek a tengerre a gixxerrel, amin nincs ules csak egy muanyag lap a seggem alatt. 3 nap alatt 2500-2800km. Nem mondom hogy nem faraszto de a seggem meg sose fajt, meg a csuklom se. Mondjuk egyenes uton nem szabad menni es akkor az ember sose ul a motoron 1 helyben. -
yodamastah
őstag
Szerinem nyugodtan mehet bele ideiglenesen bamilyen csavar. Ami fontos hogy legyen alatta lagy(!) alu alatet, es nyomatekra legyen huzva. Nagyon konnyu megtepni a menetet, szoval ezzel ovatosan. En mar csereltem tulhuzott olajleereszto miatt olajteknot, na az mar nem 5 perces moka

-
yodamastah
őstag
Csavartunk mi mar be az olajleeresztobe autogyertyat is SOS helyzetben (kulfold). A Csavar az csavar, nem kell megvarni a honda feluratut

-
yodamastah
őstag
Nekem az olajleereszto, az olajbeonto, es az olajszuro le van drotozva. Jo lenneha ha alap lenne a biztonsagi drotozas minden szerelo szamara, de sajnos nem az.
En fekudtem mar 2 honapot amiatt hogy az elottem halado szereloje nem huzta meg az olaj beonto kupakot

-
yodamastah
őstag
válasz
Integra
üzenetére
WSBK-nak zero koze van a bolti motorokhoz. Vaz es a blokk ontveny alja egyezik meg minden mas TELJESEN ki van cserelve. A stock1000 VB eredmenyeket erdemes nezegetni, ott jobban latszik mit tudnak a motorok egymashoz kepest. Na most ott BMW S1000RR van az elso helyen.....
Kozutra az osszes 1000es sportmotornak csupan a jo fek es a jo futomu+vaz egyuttes miatt van letjogosultsaga. 180 meg 200Le.... akarhogyis nezzuk tok folosleges...
-
yodamastah
őstag
Ugyanmar kozuton 1-2 tized pontos nyomasmero eleg. Ilyet meg kapni par ezerert mar kulcstarto meretben. AZ utcai gumik tapadas szempontbol nem annyira erzekenyek az apro nyomasulonbsegekre, foleg nem kozuti korulmenyek kozott.
-
yodamastah
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
A motor komplett atrugozasa kb 100k. 30k korul van hatra rugo (Ohlins/ Racetech stb). Elore 1 par ugyancsak 30k egyutt a 2 rugo. Szetszedni a motort nem olyan draga, de ha mar szet van bontva akkor az evente/ketevente eleve idoszeru olajcseret/gaztoltest is erdemes megejteni. Igy osszejon kb 100k.
-
yodamastah
őstag
Nekem is csavarozva van a bokam, pedig meg rovidgatyaba is huzok csizmat. Az viszont vqaloszinu hogy ha a karbon oldal merevitesu versny csizma ha nics rajtam akkor nem 6 het labadozasi idom lett volna hanem 6 honap. Nem mindegy hogy 1 csavar kell a bokadba vagy 8. Meg a szalagok se szakadtak el amikor a porges kozben magam ala tekertem a bokamat

-
yodamastah
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Milyen gumi es motor?
Ha ugyanaz a tipusu gumi van elol es hatul akkor: nagyon rossz futomu beallitas, vagy rossz guminyomas. Ha a guminyomas jo, akkor meg kellene nezni hogy megfeleloen mozog e a villa, es/vagy hogy nincsenek e elzarva a csillapito szelepek ugy hogz erosen tulcsillapit az eleje.
De az is lehet hogy tul sokat stopizol

-
yodamastah
őstag
válasz
Integra
üzenetére
"750gsxr-en nem volt elég a gyári motyó?"
A 750et egy baratomtol vettem aki pofara esett vele es ugy dontott nem mer motorozni tobbet. Vicc aron odaadta a motort, nekem meg volt ugyis ehhez a tipushoz mar rengeteg alkatreszem (pl 3 teljes idomzat, komplett tuning futomu elolre hatra) ugyhogy nem birtam kihagyni.VIszont a kipufogot lezuzta, es kellett ra mas. Na most gyari helyett akkor mar raraktam egy rendszert mer alig volt dragabb.
A motort amugy felig meddig a gsxr klub kupara epitettem, szoval jol jott a plusz ereje. Utcan gurulaszni persze eleg a gyari, de a halk dobot ugyis ledobtam volna.
-
yodamastah
őstag
Hat nekem mar a sima dob es legszuro cseretol is sz*rabb lett a k4 600 gixxer. A gyari rendszer eleg jol be van allitva, es gyengebb lett a dob cserevel a motor (bodis kerult ra) De mindenkepp hangosabbat akartam, a gyari dob az rettenet halk volt!
A 750re mar teljes rendszerek kerultek. Ezek csak ugy felrakva a motorra rettenet fos lett az egesz. Az injektor programozasa ugye teljesen felborul, PC nelkul total hulyeseg rendszert rakni a motorra. Viszont a PC se jo megoldas mert a kornyezet allandoan valtozik (hideg/meleg, paratartalom, lecsereled a legszurot, osszetorik a kipufogo lecsereled azt is stb). Ugyhogy inkabb zart visszacsatolasos injektor vezerles (motty afr tuner) kerult a motorba, es enyhen szolva jol teljesit
(www.afrtuner.com)Amugy nem volt a moka 1 milla. 150k a motty, a rendszereket meg ilyen vicc aron lehet venni hasznaltban, pl a teljes titan Akra rendszerem volt 90e.
-
yodamastah
őstag
En is vagy 5-6 eve csak motorral kozlekedem a varosban. A hangos(abb) dob egy dologra nagyon jo. A gyalogosok nem lepnek le elem a kis utcakban. Kifejezetten emiatt csereltem annno az akkori motoron e a gyari dobot, es azota se hasznalok gyarit.
Dobot (vagy rendszert) olyat kell keresni ami nem nagyon hangos es kesz. Eleg ha kicsit hangosabb, kellemes melyebb hanggal duruzsol. Nem kell orditania.
A jelenlegi motoromon 3 rendszer votl fent eddig, a legjobb ebben az Akra titan volt. Kellemes duruzsolo erces hang, nem ordit, de hatarozottan hallatja a hangjat... Most pl yoshi van fent, es 2x hangosabb... utalom is le fogom szedni....(engem nem zavar de nem szeretem ha masokat zavarok)
-
yodamastah
őstag
En mentem mar (nem egyszer) 3 nap alatt 2500-2800 km-t a gixxerrel ugy hogy nalam muanyag ules van amin kb 7-8cm-el feljebb van a segged kb mint a gyari. Kenyelmesnek nem kenylemes az ulesppozicioja, es sokkal farasztobb mint egy jo turamotor, de ha edzesben vagy es megtanultal ugy ulni rajta hogy ne terheld pl a csukloidat akkor tok termeszetes igy motorozni.
Viszont az emlitettnel hosszabb turakat mar nem vallalok be vele, kb ez az amit meg elvezetesen vegig lehet motorozni egyszerre.
-
yodamastah
őstag
válasz
tibi666
üzenetére
2000-2002 korluli hasznalt 600as fazer/bandit. Ezeket filelreket meg lehet most venni. Ezel elbenazgatsz megtanulsz motorozni, alap dolgokat szerelni stb... Alkatresz van hozzajuk olcson, uzembiztosak. Aztan ha belement 20-40e km akkor mar ugyis tudni fogod milyen motort akarsz valojaban.
Persze vehetsz 1200GS-t s egybol, 190cm-hez az jobban passzol, de en inkabb egy 7-900ezer ft-os filleres japan turageppel kezdenem

hasznaltat vehetsz nyugodtan, csak vigyel valakit aki a kiszemelt modellt jol ismeri.
Vasarlas elott pedig szakszervizben allapot vizsgalat. Megeri azt a par ezer ft-ot. -
yodamastah
őstag
Sajnos az a helyzet hogy ha motorral elesel kozton akkor mindenkepp te vagy a hibas es fel leszel jelentve. Szerintem egyszeruen nem veszi figyelembe a szabalyozas, hogy ha hirtelen mondjuk tizedere csokken kanyarban a tapadas (homok, olaj) akkor motorral megengedett sebesseggel haladva is nagy valoszinuseggel elesel. Nem az utviszonyoknak megfelelo sebesseggel vezettel es kesz.
-
yodamastah
őstag
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Enis regota magam szervizelem a motort, mert kevesebbet keresek mint 5000ft/ora es megeri csinalni. De azert ne feledjuk el, hogy ehhez kell megfelelo kornyezet es megfelelo felszereles. Peldaul egy olaj leereszto csavart nem art nyomatekra huzni, mert elegge lehet koppanni amikor a tulhuzott csavar miatt a kovetkezo olajcserenel jon kifele a menet is a csavarral.... Es hat egy jo minosegu nyomatekkulcs az nem 5ezer ft...
No meg a motor szelres nagy felelosseg, en sem szivesen csinalnam olcson. Oda kell figyelni mert ha hibazol abbol csunya dolgok kovetkezhetnek. En sem vagyok hajlando masnak szerelgetni a motorjat, max futomu beallitast szoktam segiteni, amiatt senki nem fog a falnak menni....
Persze tulzottan nem akarom vedeni a szereloket, sok kontarral talakoztam mar

Aktív témák
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független gyári 91% akku megkímélt
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Persze mentem par kort lejottem es beallitottam jol, nagy baj nem tortent.

Jo kis gumi rengeteget elmegy, es labtarton lehet vele kanyarogni. Az uj verziok biztos meg jobbak.