- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz
Landon
üzenetére
Amit imibogyo linkelt az már olajoz is a levegős szerszámok alá.
Csak leválasztó és nyomás szabályzó, talan a legolcsobb megoldás itt [link]
vagy webáruházas [link]
nekem van egy ilyen extol (meg olajozós is mert többfelé van ágaztatva a levegős rendszer) és teljesen jól működik, a 10 bar-t is bírja, mert annyinál kapcsol le a kompresszor
nekem ugy rémlik az Einhell kompresszor 1/2 colos csatlakozású, bár mostanában nem szerelgettem. anno az 50 literhez még hozzácsaptam egy 80 literes gáztartályt (autóbol kivett, nem lett ujra vizsgaztatva a tartály) igy van most 130 liter puffer, ami elég tartalék akkor is ha valami több levegőt kér.
Ha nagyon fontos, estére megnézhetem otthon
csak vízleválasztó nyomászsabályozó és műszer nélkül: [link] -
imibogyo
veterán
válasz
Landon
üzenetére
Ez nem is tartályos, tehát nincs tartályban összegyűlő kondenzvíz, ettől még nem fújnám jó szívvel a gép belsejébe. Olcsón lehet már kapni levegő előkészítő egységet (én valami 4500 Ft-ért vettem, csak most nincs időm boltokat keresgetni neked) ez megköti, mind az esetleges olajat, mind a vizet. Ha huzamosabb időre tervezel, ennyit szerintem megér...

-
válasz
Landon
üzenetére
A villanykompresszoroknál is van valamennyi kenés, mert súrlódó elemek vannak benne, de ez kevésbé problémás.
Az, hogy a beszívott-sűrített pára kicsapódik inkább lehet problémás.
Speciel én mindig kompresszorral takarítottam a gépeim, és mások gépeit is, pedig sok dolog miatt nem javallott.Én mindig azzal szoktam kezdeni, hogy megnyomkodom a levegőt a kezemre, és megnézem mennyire porlaszt vizet. Ha van, 1-2 kisebb köpésre elég maximum. Azután meg nagy nyomást engedek ki, és távolabbról fújom, így ha van is benne még, úgy elporlasztja, hogy nemigen éri a gépet. Ha nem lövöd le vele közvetlen közelről az SMD alkatrészeket, nem lesz vele gond.
Másfelől én a bordákat, ventiket szoktam portalanítani közvetlenül, a nyákokról, IC-kről meg a járulékos levegő lefújja a port. Ha komoly szennyeződés van, akkor sem fújok közelről a panelokra, hanem egy pici ecsettel megszúrkálom a koszt (vigyázva az ESD-re)
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Battlefield 6
- BMW topik
- Path of Exile (ARPG)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Assetto Corsa Rally
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest