- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
A másik topikba írtam, de olvasva az utolsó hozzászólást, azt hiszem ide kellett volna
Pont ezzel ap roblémával küzdünk mi is. Egy Yettel-es SIM és egy kis Huawei e3372-es modem tette dolgát az elmőlt években. 3-5 mbps letöltési sebesség, nyaralóba tökéletes volt. Idénre viszont változott valami: állandóan megszakad az internet. (Vodafone kártyával is próbáltam, ugyanez.) Hívtam az ügyfélszolgáltatot, arra jutottunk, hogy a Balatonon május közepén lekapcsolt 3G lehet a romlás oda idénre. Ők segíteni nem tudnak
Én is a korábban belinkelt antennát nézegetem, hátha... Sebesség most is meglenne ugyanennyi, de sajnos a stabilitás borzalmas. Sokszor 3-4x-i újraindítás után sem csatlakozik. Esőben, felhős időeben egyáltlaán nem.
Hol tudom megnézni, milyen tornyok lehetnek a környékünkön? (Segítene talán az irányt belőni.)
Köszönöm! -
4Grider
félisten
Nem hiszem el ennek az antennának a nyereségét, hiába Fecogame árulja.
Alapból ilyen helyen nem biztos, hogy 5G routerrel próbálkoznék. És még mindig nem árultad el, hogy a távolság, vagy a domborzati/tereptárgy viszonyok okozzák a gyenge térerőt az alacsony frekvenciákon is. -
4Grider
félisten
Nekik való a yettel 5G hálózata, már ahol van, mert az N78-on megy, iszonyat nehéz szétterhelni. Mivel nagy frekvencián működik, ezért még csak a Balaton part 20%-án elérhető, de hátha felétek is: https://www.yettel.hu/map
-
4Grider
félisten
A 700 és 800 MHz-et a többi sávval csak az 5G routerek fogják neked összefogni, egyébként csak max. 3CA-ra van esélyed ilyen körülmények között. És nyilván nem te vagy az egyedüli, aki ezzel játszik, szóval a bedugulás 3CA esetén is elég gyakori az ilyen, 1-2 hónapra ellepett helyeken.
Füreden tavaly nyáron egy hétvégén este csak N78-as 5G-n tudtam 10 Mbps feletti sebességet mérni (70-80 Mbps-ot), a többiek vagy döcögtek, vagy homokóráztak. -
bociusz
aktív tag
Itthon egyelőre az n1/n28/n78 sávokat használják 5G-re.
Az n28-at néhány gyártó tovább osztotta n28a-ra és n28b-re, előbbi a 718-748/773-803 MHz, utóbbi a 703-733/758-788 MHz sávot takarja.
A magyar n28 kiosztás jelenleg:
Telekom 708-718/763-773 MHz
Vodafone 718-728/773-783 MHz
Telenor 728-733/783-788 MHz
A fentiek alapján az n28a-s telefonok csak a Vodafone és Telenor hálózatán fognak működni.Később aztán használatba vehetik majd az n7 és n20 sávokat, valamint ha elkészül végre a technológiaisemleges szabályozás, akkor az n3 és n8 sávokat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged