Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonl
senior tag
Thomas77 korábban jól összefoglalta az USA-ban szerzett tapasztalatokat és tudnivalókat.
Saját káromon tanulva 1-2 kiegészítő információt még talán megosztanék:
Samsung telefonnal nem érdemes beesni helyi kártyáért se ATT, se T-Mobile boltba. Elkérik az IMEI vagy az EID azonosítót. Mint később kiderült, OTA küldik le az eSIM profilt, nem használnak már QR kódos beolvasást (Orwell csettintene). Hogy az itt vásárolt Iphone-nal megy-e, azt nem tudom, de akinek van tapasztalata, írja már meg. Az ATT rendszere, bár az S23-as B verziót támogatottnak jelezte a weboldalán, de az online regisztrációt lezavarva 2G készüléket jelzett és nem engedte kiadni a profilt. (Azt nem tudom, melyik, csak 2G telefon tud eSIM-et, de mindegy is). Az ATT ügyfélszolgálat vakarta a fejét, végül a legegyszerűbb volt azt mondani nekik, hogyy hibás a weboldaluk. A T boltban legalább ki lehetett sírni a QR kódot, amivel aztán gond nélkül ment. A boltos szerint azért nem tudták OTA leküldeni a profilt, mert rootolt a készülék. Mindegy, nem vitatkoztam.Tehát Samsung telefonnal érdemes előre, online intézni helyi eSIM kártyát és nem úgy szerencsétlenkedni, mint ahogy én tettem, vagy fizikai SIM-et kell használni. Online intézve olcsóbb is, több lehetőség is van. Nekem hirtelen kellett utcáról beesve egy helyi szám így kicsit kényszerpályán voltam.
A Yettel kártya jelezte a VoLTE meglétét, jöttek SMS-ek is, hívásértesítők és hívások is.
A 2G-re már nem érdemes alapozni, de még előfordult véletlenszerűen. VoWiFi ment VPN-en keresztül.10GB adatkeretes prepaid kártyát vettem korlátlan hívás és SMS forgalommal. Ez a kártya Kanadában elesett. Az adatforgalom megszűnt és ez fogadott.
Szóval jól lehúzzák, akinek ilyen díjcsomagja van.
Európa durvább:
Öröm az ürömben, hogy belföldön (tehát csak USA) az adatkeret elérése után lassítanak.
Kanadában a Roamless adatkártyám szépen kihúzott a slamasztikából. Ráadásul Ulefone 18T Ultra dzsunkatelefonban volt, de szépen ment. 5G kijelzés is volt, az amcsiknak is akadozott a mobilnet, de ezen jó volt, amire kellett. Ugyanúgy belga (Proximus) IP címet ad ebben a két országban. Ez sem a legolcsóbb, többen említettetek olcsóbb megoldásokat, nekem ez megfelelt.
Az S23 telefonnal a hálózat jó volt. Nyaralóhelyeken igyekeznek tornyokra nagy kapacitást pakolni aztán mindenki oldja meg. Ez régebben is így volt. Itt már a terhelés is érezhető volt, de inkább a feltöltés rovására (SIM 2). SIM 1: Yettel.
Ezek mellett viszont nem tudtam szó nélkül elmenni: nem is olyan rég még páran megmosolyogtak, amikor azt mondtam, minden lámpaoszlopon lesz 5G. Hogy is mondják, apa, elkezdődött. Ha nem is mindegyiken, de minden 3.-4. oszlopon ott van városokban. Először a fogyasztásmérő tűnt fel. Ezek gondolom mikrós, mmWave sugárzók lehetnek, ezt a Samu nem fogja be szerintem. Helyiek mondták (ATT vezetékes részén dolgozott korábban), talán csak így van.
(Felső kép: Charlotte NC, tehát nem is egy hatalmas metropolisz).
Remélem valakinek hasznos lehet a saját káromon tanult tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- EAFC 25
- BestBuy topik
- Apple MacBook
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest