Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Stratégiai árkorrekcióként hivatkozik az áremelésére az ASUS
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen alaplapot vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
siriq
őstag
erdekes es nem okoz galibat hogy ugral(mondjuk nalam az osszes elkepzeleheto es megtalalhato feszko ertek ugral nem csak a vcore)?
rejtelyes fagyas ilyesmi? -
siriq
őstag
Hello
Valaki vaghatna be arrol infot hogy hogyan valtozik menetkozben a feszko.
Nalam momentan ugralnak az ertekek allandoan(meg alap winnel is de a bios detto ugyan az a dolog), a legnagyobb bajom hogy a vcore is ugral , egyszer mar emlitettem de nem sok valaszt kaptam masik forumon.A tapom q-tec 400w a masik elfustolt(az mashol hasznaltam 110 v on es tokeletes volt itthon meg 3 ora es bang elszalt).
Jah most mar be van kotve egy szunetmentes is biztos ami biztos de eleg frankon sipol a feszultseg ingadozas miatt(emiatt nem birok rendesen tunningolni).
[Szerkesztve] -
Aloki
tag
1.75-ön 263*9.5-ön betonstabil a gépem, úgy hogy az alaplap 1.71-1.73V feszt. mér.
Elég sokat kísérleteztem 1.75V-on és a stabilitás határa valahol 2540-nél van alacsonyab fsbken 220 alatt, 220-240 között 2520, magasabb fsb-n 2500Mhz.
Velem is történt ilyesmi, szintén film + prime kombóval már 2x is, de nem nagyon érdekelt, mivel 11*200-on ment a gép akkor 1.75V mellett, szóval nem a hardver a hibás.
mod: Betonstabil azt jelenti, hogy már 2 hete fut a prime úgy kb. 120 órája
[Szerkesztve] -
G@ben
addikt
Na most gondban vagyok. 12x200-on ment a Prime 22 órát hiba nélkül. Aztán este megnéztem egy filmet, de 1 óra 45 perccel a film kezdete után egyszerűen újraindult a gép. Múltkor is filmnézésnél indult újra. A Memtest is futott 13 órán keresztül hiba nélkül.
A naplófile-ban vagy miben ezt találtam: Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x1000007f (0x00000008, 0x80042000, 0x00000000, 0x00000000). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\Minidump\Mini112704-01.dmp.
Fogalmam sincs, mit jelenthet.
A ramok: 2x512 400-as ram, 400-on megy alapbeállításokkal. 166-os fsb-vel semmi gondja nincs, de elvileg a 200-assal sem, hisz ment a Memtest sokat hiba nélkül. MPlayer 8.1-es vagy melyik van fönt. Semmi más nincs húzva.
Mi lehet a gond? -
G@ben
addikt
1,75-nél nem megyek följebb, ha a fene fenét eszik is, mert nálam ez olyan lélektani határ.
Na mindegy, majd jól megnézem, hogy mit bír úgy. -
G@ben
addikt
Úgy látszik, rosszul fogalmaztam. Nem a max fsb-re vagyok kíváncsi, hanem a max órajelre.
De majd felrakom 1,75V-ra és próbálkozok. Vagy be kéne újítanom valami jó kis ramot, hogy az fsb-t is tudjam emelni, csak erre most éppen nincs pénzem.
Dualban az nf2-es lapokban nem igazán megy többet 229-es fsb-nél a cucc? Jól olvastam? Mintha többen is írták volna ezt. -
G@ben
addikt
A 2500+os mobil bartonom 12x200-on megy 1,65V mellett. 17 órája megy rajta a Prime, szóval stabil.
Nem tudjátok véletlenül, hogy kb hol lehet ennek a procinak a vége? 200-as fsb-vel tolom, mert a ramom nem bír többet. Ja, 1,75V-nál többet semmiképp nem adok neki. A lapom Epox 8RDA+ rev 2.2.
Tudom, hogy hülye kérdéseim vannak, meg hogy ki kell próbálni, de hátha válaszol valaki.
-
Aloki
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Akkor igazam volt.... biztos lesz valami megoldás, már dolgozom rajta..
-
Fade_Away
őstag
notebookbana procihűtés általában sokkal rosszabb mint egy alcu zalmann. így a proci sokkal jobban melegszik +v vel.
de ezekben a bartonokban már tuti hővédelem van szoval ELMÉLETILEG nem tudod leégetni a mobil barcid!
(erről van tapasztalatom is amikor egyszer rosszul raktam rá fel bordást és butolás közben egyszercsk elment fesz, újrainditottam butol elmegy fesz aztán megnéztem a bordát hátha rosszul raktam fel és akkor láttam, hogy igencsak rosszul van felrakva.... szóval nálam gyakorlatban is működött a hővédelem.) -
siriq
őstag
En a desktopban valo kiprobalashoz montam hogy vegye ki ne huzza a laptoban(bar attol fuggetlenul par emeber mar huzta a procijat a laptopban).
-
Fade_Away
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
ez nem a rigolyája hivatalosan egy modullal megy ddr400 at kettővel ddr33.....
azaz pl enyém egy 512 essel viszi a 260as fsbt kettővel meg csak a 230at. -
siriq
őstag
Jo kerdes en nem magyarbol vettem de itt Europaban lehet kapni van is egy topic errol itt a prohardveren meg a harwareoc.hu-n(az most down egy kicsit karbantartas miatt).
-
siriq
őstag
Akkor felejtos, en legalabbis nem nyulnek hozza. Ha van modod viszont kolcson kert mobile procit kiprobalhatnal a lapodban hogy megis nalad hogy megy.
-
siriq
őstag
Ha kitudod varazsolni ugy hogy nincs gubanc akkor veszteni nem vesztel vele semmit.
-
siriq
őstag
Hat ha minden aron ki akarod venni a procit akkor igen nyomhatod neki a tunningot a desktopban.
Utolag megneztem a konfigod, es hat jo lenne ha kivenned a procit legalabb osszelehetne hasonlitani az en ertekeimmel majd ha nyuzod(ugyan az a lapod mint nekem de nekem istennek sem megy 205 fele az fsb, utanna mar nem bootol be lehet a memoria a ludas de winbol meg beallitottam a leheto legkissebb idoziteseket amit birtam es siman vitte ahogy a biosban jonn 4.2.2.2 .
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
tehát??please??
-
Vangelis
félisten
hali akkor nekem valszeg mobil xp van a laptopomba és azt lehetne tuningolni mint őrült?
legalábbis ezt írja ki : mobile Barton XP 2600+ (mármint a laptop)
mert itt kinlódok egy 2600+ lockmentes bartonnal??? -
-
-
Aloki
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Hát éppen ez a problémám!! Gianni ramjával akárhogy állítom az időzítést 229Mhz-felett behal a prime 3/4/4/9 en éppúgy mint 2/3/3//6-on, előtte 2/3/2/6-on megy 229en.
Mod: külön-külön meg bírják az 530 és 520-at !!!!
[Szerkesztve] -
-
Aloki
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Nekem is ilyen problémám volt, a DFI-vel pont 229-nél..... érdekes
Kiderült, hogy a ram nem bírja duálban, szerintem próbáld ki egy rammal, nem hiszem, hogy a tápnak ilyen feature-je lenne
mod: most lehet, hogy megköveznek megrugdosnak, de életem legjobb tápja egy 400as codegen volt, olyan satabilan tartotta a feszültségeket, hogy valami hihetetlen, amig meg nem sült...
[Szerkesztve] -
Nekem egy olyan problémám van,hogy 229 a max beállítás biosban és feljebb nem megy csak clockgen-nel,de ebben nem bízok ill. hiába húzom a rendszert ha instabil.Szóval 229 mellett 1,6-7v VDD közt nincs különbség!->Nem ezzel van a gond.Valami nem engedi tovább.Szerintem a Codegen 400-as a gyengepont.A ram stabil.Vmi más 5let?
-
Aloki
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
a 2D asszem abból csak egy van, és az a legjobb a 10 közül pontosan 2 Mhz-et jelentett FSB-ben a többihez képest, és alapból jobb lett a memória-sávszélesség.
most raktam össze tutira a konfigom, csak úgy tudnám megnézni, ha az lapot cserélnék
-
-
Aloki
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Csak merlineket néztem, valaki azt mondta. hogy azok a jók, én meg elhittem.

-
-
siriq
őstag
Bar ahogy most nezegetem a hireket mar meg is van az uj tunning jeleolt a mobile sempron szemelyeben(az a proci tenyleg nem melekszik sehova).
-
siriq
őstag
akartam irni hogy a max volt mire es mennyi volt(tehat mindenbol a max max max)
-
siriq
őstag
Hello
Az mar igen korrekt.Most en is gondolkozom egy a-data s memo vasaron (566) hatha kiderul. Akartam kerdezni hogy szorzoval mennyi volt a max fsb amivel stabilan ment(en olyan 2.6-2.8 g re akarom beloni a gepet aztan egy ideig megallok a tunningal(par napra
)?), mert nalam eddig a szorzo allitassal problemam van ahogy le is irtam es igy csak 12.5x 200 ment meg. -
Aloki
tag
válasz
Fade_Away
üzenetére
270 es FSB-t is bír 1.9V-on a lap, csak azt már a memória igencsak utálja...
Volt nálam egy 566-os modul és simán futott vele a prime 1 napot stabilan.
Apropó : 4000MB/sec az jó eredmény Everestben?
Viszont 250-es FSB felett a proci tuningolhatóága nagyon gyorsan romlik, a maximum 2550Mhz (255*10) 1,8V-on, és tovább nem megy akárhogy emelem a feszültséget. (kékhalál, fagyások, random, restart: szóval valami nagyon instabil lesz, amúgy NF7-ben ment 211*12.5=2640-en 1.9V-on NF7-ben)
A legutolsó gyári BIOS van fenn, ez már felismeri a mobil bartont. -
Aloki
tag
válasz
Fade_Away
üzenetére
Elég ritka egy mobil procitól, hogy ne bírja min. 240-es FSB-t, 4 abit alaplapot próbáltam (és számtalanról hallottam) 230 fölé nem lehetett menni egyikkel sem, még modbiosl sem segített sokat (5-6Mhz), nagyon ritka az olyan NF7-es ami bírja a 250+ FSB-t.
Kb. 10 modbiost kipróbáltam, de tuningra a merlin 2D volt a legjobb. -
Fade_Away
őstag
hát nemtudom merlin 2dm volt régen és avval sem tudtam 230fölé menni.
Te melyiket használod? pontos link? -
-
siriq
őstag
Az en lapom sem tudja a nagyobb fsb-t alapbol de ha letoltesz egy modolt biost az segiteni fog(nalam az uber az enged 300 at).

-
siriq
őstag
Szerintem is. Nem akarok vitatkozni de a mostani 1.51 s everest kicsit tobbet ad a memoria ertekeknel, legalabbis en nem nyultam a beallitasokhoz es tobbet adot.
Most olvastam masik forumban hogy erdemes az amd honlapjara ramenni es letolteni a progikat a powernow eleresehez.Talan igy mar sikerul rendesen allitani a dolgokat.Jah es masik hogy a regisztereket lehet modositani a lapnal (http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/y/5100.html), es akkor talan ha makja van az embernek nem lesz problema.Kerdes csinalt mar valaki ilyet? -
popey37
addikt
kérdésem a következő: 11.5*222 mhz everestben memó olv. 3100 mb/s
10*225 mhz olvasás: 3363 mb/s
miért van az, hogy alacsonyabb fsb-vel magasabb értéket kapok? -
siriq
őstag
Nna kozben talatam egy jo kis linket 1 darab borotvaval meg lehet oldani hogy ezentul 24x szorzo mukodjon hat ha ma nem iszok sort akkor lehet belevagok mar csak borotva kell.Szoval probaljatok ti is ki aztan lehet allitani a 2.8 g a procinak
http://www.cpuheat.wz.cz/html/AXP_multiplier/AXP_Multiplier.htm
Meg egy masik link http://fab51.com/cpu/barton/athlon-e23.html
[Szerkesztve] -
siriq
őstag
Jah es az A-datas memoria ha valaki hasznalt ilyen lapban 550mhz es 512 es ramot akkor szolhat. Meg ha valaki tud meg valami tunning biost(egyenlore csak 1 et talatam uber xxx bios).
-
siriq
őstag
Latom mennek az infok.Eloszor is koszi az infot a CrystalCPUID rol. Ma este kiprobalom.De en igazabol nem erre kondoltam hanem van egy progi Central Brain Identifier, na es ebben van egy opcio a mobil resznel amit ha bekapcsol az ember akkor es emellet a c1 es a c2 regisztereket is 128 allitom(en arra szoktam), akkor a mostani 1.775v (de inkabb 1.8 alltalaban) mellett 2400(200*12) vagy 2500(200*12.5) 44-47 fok alltalaban terheletlenul az opcio bekapcsolasa nelkul.Bekapcsolassal 38 fokra esik le a homerseklet de nekem ezzel csak az a bajom hogy minden eggyes inditaskor meg kell csinalni.A sebessege marad meg a volt is a procinal neztem egyfolytaban szoval azt nem allitja.A szorzokerdesre viszont ha meg valaki dobna valami valaszt hogy hogyan tudnam hasznalni a 13 es felette levo szorzokat(most a biosban 14/7, 13/6.5 stb. opciok vannnak) de mindig a felezot ervenyesiti a lap.Szoval megkoszonnem.
-
Aloki
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Gond nélkül fut vele, de ha valami probléma lenne, vannak speckó Merlin modded BIOS-ok kifejezetten Mobil Bartonoknak, az már kiirja, hogy Mobil Barton.

[Szerkesztve] -
-
Wolverine
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
Megy az NF7-ben is rendesen, Gianni sem reklamált

-
-
Jaq
tag
Koszi, ez jo hir!

Nekem egy Igloo 2510 hutene, de a gyari ventit lecsereltem egy TT SmartCase Fan 2-re, igy 1600-1700 rpm kozott hangtalan, es hozza az SBIII teljesitmenyet.
Mar csak arra vagyok kivancsi, mit birnak majd a 400as infineonok, mert meg sosem teszteltem oket (nem volt hozza 200as fsb felett hajthato procim).
Nalam 2500MHz a cel, 1,7V alatt. Remelem szerencses leszek. -
Jaq
tag
Van itt vkinek MSI K7N2 Delta lapja? Megy vele a mbarton? Nagyon vagyom egy ilyen kis aranyosra, de uj lapot nem vennek.
Ha muxik, akkor van egy elado sima 2500+-om
-
popey37
addikt
qva jók ezek a procik, csak azt nem tudom, hogy minek tuningoljuk szét őket amikor alapon is elfut rajta minden!! De azért húzom mint állat!!
-
Aloki
tag
válasz
Fade_Away
üzenetére
Az a baj, hogy 270-es FSB-n nem csak a proci számít...
Most 1,9 V-ot kap a lap, már 1,8-on is olyan iszonyatosan fűtött, hogy ventit kellett applikálni rá, de mivel gyakorlatilag az EGÉSZ lap (chipset MCP-T RAM Sata kontroller) melegedett mint állat most egy szobaventit állítottam rá
Meg aztán a memóriának is vége van 530-nál Gianni szerint..
A harmadik, hogy sokkal jobban melegszik magasabb FSB-n a proci : például 2500 Mhz-en 12,5*200 beállításnál 48.5 °C 250*10-en 51,5 °C
Az én procim nem mostani eresztés kb. 2 hónapja hozta, csak most lett hozzá zsír lapom. -
Aloki
tag
-
Nem tudom ez jó-e neked,CPUCrystalCpuid.Én ezt kifogom kipróbálni,már csak át kell alakítanom MP-vé a procim és bekapcsolom a Cool n Quite-ot

Bővebb info: Bővebben: link -
siriq
őstag
Hello
Keresgeltem a ''multiplier unlock'' cimszo alatt de meg nem volt idom igazan eltokolni vele ha valaki konkret linket vagy megoldast bevagna ide a forumba megkoszonnem(par honapja nincs netem csak bejarogatok ha van idom ezert ilyen zuros mostanaban).Valahogy jobban szeretnem hajtani 200*13 ban mint hogy az fsb-t emeljem fel az egekik.Jah. A-datas ramot akarok venni 550-600mhz korulit van valakinek ilyen amds lapban?
A masik hogy a mobil az unlock os szoval nem igazan ertem miert szenved a szorzoval a masik meg hogy a cpuid nel bekapcsolod a powersave' modot akkor kiralyul lemegy idle ben a homerseklet(nalam 6 fokkal let alacsonyabb mint ennelkul) ha valaki tudna egy progit ami ez automatikusan megcsinalna nagyon erdekelne nna huzok zarjak a termet.
[Szerkesztve] -
popey37
addikt
hali Graz-ból származó 2600+ mobil 12,5*220 mhz 1.9volt stabil a prime alatt
mit szóltok hozzá? -
Aloki
tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Kicsit meleg, de nem veszélyes kategória.. plz ne offold a topicot
-
Anthony001
senior tag
Nekem 1 Asus A7v600 - X van
És 48° C os
Az normális? -
Aloki
tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Ennek a kérdésnek semmi köze a mobil bartonhoz, és egy kicsit pontosíthatád....

-
Anthony001
senior tag
Hali
Meg tudná mondani valaki hogy 1 alaplap általába hány fokos? -
Aloki
tag
válasz
Fade_Away
üzenetére
Kipróbáltam és zsírul megy 240*10-en immár 1.5 órája a prime 95, már csak az a kérdés, hogy a ram a hibás vagy csak dual, vagy egyszerre 2 ramot nem szeret..
A második variációra tippelek..
Ki lehet valahogy kapcsolni a dualt nforcos lapnál?
mod: az viszont érdekes akkor, hogy tök mindegy a ramnak milyen időzítésekkel megy 230-on akár 2.0/3/3/7-ben is eindult, de 231-en 3/5/5/8-ban már nem ?

[Szerkesztve] -
Aloki
tag
válasz
Fade_Away
üzenetére
Abit NF7 2.0-ban simán vitte a 2640-et 211*12,5-ön 1.9V-on.
Most DFI Infinity-m van ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Valamiért 230 után fagy az egész cucc, 230-on betonstabil, de 231-en már az Internet explorer is hibázik (a szép az hogy a prime csak 30 perc után de az IE el sem indul
)
Azt hittem, hogy a lap a hibás, de 255-öt elvileg simán megy és az is mellette szól, hogy hiába emelem a chipset feszt. ugyanúgy fagy.
A memória 2x512 Gianni féle Supertalent 230-on 2/3/3/6-ot viszi, szóval az se lehet gond.
Szóval akkor a procinak van vége 230-as FSB-nél? Azt sem mondanám hiszen sima locmentes bartonok mennek 250-eket.
Építő ötleteket várok, ugyanis teljesen tanácstalan vagyok!
Jelenleg 230*11-en hajtom 1.775V-on full terhelés alatt idle: 40 fok full load:49, de mennyivel jobban hangzana mondjuk 240*10,5 neadjisten 255*10
..
Hááát el tudnám viselni
-
Fade_Away
őstag
Kinek mitvisz ez a proci?
Nekem léggel 2600mhzn megy 2hónapja. -
-
Vangelis
félisten
mindgyá kiszedem a laptopomból.....
csak várjatok
-
siriq
őstag
Es te milyen lappal akarod meghajtani meg akinek van ilyen az milyen lapban hajtotta meg es mennyi volt a szorzo(nalam 13 as szorzonal csak 6.5 t allit be es nem ertem meg miert a 14 esnel meg 7 et)?
-
siriq
őstag
Hello
Ha jol emlekszem akkor nalam a cpuid 3611+ osnak irta.
Amugy ezek mennek tobbet is mint 2.5 g most a 2.6 g szorgoskodok csak nalam nagyon ingadozik a fesz igy kicsit problemas a dolog
-
laca71
aktív tag
athlon xp mp 2505 Mhz alapfeszültségen 12,5*200
milyen számozásnak felel meg ???? -
Celica
csendes tag
Ezüstpasztával lehet szerintetek Athlon M-et gyártani 2500+-ból? lvastam már a neten erről, pár hidat kell zárni hozzá. Próbálta már valaki?
-
KINKY_007
aktív tag
Konkrétan: http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=70404
-
Vadászmenyét
aktív tag
Külföldről hozass be. Csak aszt ne kérdezd hogy
mert nem tudom... Kérj meg havert aki jár redszeresen külföldre Pl: ausztria, szlovákia stb -
petakpa1
őstag
Én is ezt kérdezem!
Senki??? -
zshor
csendes tag
Segítsetek nekem!
Hol lehet kapni Magyarországon Mobile Athlon XP-t? Lehetőleg 2600-osat, de akár 2500-ös is jó lenne.
köszi
Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Stratégiai árkorrekcióként hivatkozik az áremelésére az ASUS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Viccrovat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Tanuljunk angolul!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

?

) @ 56 °C @ 3 óra prime után