Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

válasz shtml #159 üzenetére

Nehez ugy a mini tap.

ColorShit az olyan LowCostPower szintu tap, jo esellyel viszi a gepedet is az elso combosabb aramszunetnel.
    Pl. amikor a balf@sz villanyszerelo kerdes nelkul lenyomja a fokapcsolot. :W

Kellytech listajan van a linkelt Chieftec.
    Juventusnal talaltam Shuttle barebone-okba valo vekony tapot, de rohadt dragan. (annyiert kapsz egy komplett Morex miniITX hazat...)

Regebben mintha DTKnak is lett volna valami desktop haza, amiben FlexATX tap volt, most nem talalom naluk, tapkinalatukban sem.
    Ramirisnek a listajan van egy masik fajta kicsi Chieftec, 5500+faert. (hmm, jo olcso)
    Meretre akkora, mint egy SFX, de az elrendezese nem annak a szabvanynak felel meg, nem az aljan van a ventije, hanem a hatuljan, igy hosszaban beepiteskor pont nem jo, nem nagyon tudna szellozni. :(

• Chaser

legenda

Ez a konverteres megoldás semmiben nem különbözik egy pc asztali tápjától, azokban ugyanez van 1 dobozon belül, ennyi. Nyilván mint ahogy ott is, vannak x@r tápok, meg vannak jók. Szerencsére ezek a kis gépek olyan veszélyben nincsenek, ugye húzogatni nem tudsz rajta semmit, vga-t se tudsz beletenni max pci-ost, talán megkockáztatom hogy egy gyengébb minőségű táp is lazán elvinné évekig, azért egy túlfesz védő aljzatot nem hagynék ki:) Ez a pico pisu 120 ahogy olvasom egy jó minőségű dolog. 1ébként itt is ugyanúgy lehet rövidzár/túlfesz védelem. Sőt van ebből komolyabb védelmekkel ellátott, mint az ami asztali tápokban van, pl M1-ATX, direkt kocsiba. Ha mégis "egybetápos" megoldásnál döntesz, az FSP egy korrekt, ha nem a legkorrektebb tápgyártó, vagy Chieftec Delta széria is jó.

#160 beencee : Nincs véletlenül egy fogyasztás mérőd? Érdekelne 2 hdd-vel és 1 odd-vel pl dvdírás közben mennyit ehet. HTPC-ben is otthon vagy mint láttam, 230V AC-20V DC kimenetű adaptert kapcsolván egy DC-DC konverterre ami 12V-ról megy, lesz-e vminek baja, vagy a DC-DC-ben eleve van áramkör, ami 12V-nál többet nem enged át? Nagyobb teljesítményű töltőket találtam itt olcsón, de ált. mind 19-20V-os.
    Még ami érdekelne és fontos, billról/egérről is be lehet kapcsolni a gépet, vagy csak nyomógombos megoldás van?

szerk: a nemrég linkelt cucc az nagyon jó lenne, csak itt nálunk a 2 1ütt közel 20k, ott meg 10k körül van átszámítva...

• beencee

őstag

Az én DC-DC átalakítóm - ha jól tudom - egy HP/Compaq e-PC-ből lett kibányászva. Ha az ottani igen szigorú minőségbiztosítási követelményeken átment, akkor számomra is megfelelő. Én nem látok benne kockázatot (ráadásul valóban nem egy nagyon dárga, ritka lapot kockáztatunk...).
    Normál hőmérsékletű szobában, 2 órányi nyúzás után a DC-DC átalakító valamennyi alkatrésze megfogható kézzel (az egyik teljesítménytranzisztorra tettem egy bordát), a noti adapter pedig langyos.

Új hozzászólás Aktív témák