Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pilagu

újonc

Hali... Mármint hogy: Üdvözlök mindenkit a fórumban!

Ha megengeditek - szeretném a segítségeteket kérni.
    Hetek óta túrom a netet a megfelelő vas után, de még mindig nem találtam meg az igényeimet biztosan kielégítőt (nem is tudom, igazából van-e ilyen, és félek, hogy alul méretezem a hardvert és csak szenvedni fogok vele). Egy olyan, lehetőleg minél kisebb, pofás megoldást keresek, ami alacsony fogyasztású, csendes (lehetőleg passzív hűtésű) és alkalmas az alábbi funkcionalitások párhuzamosan, egyidejűleg történő kiszolgálására: torrent szerver, LAMP szerver (Linux, Apache HTTP Szerver, MySQL, PHP, ez egy kis látogatottságú Wordpress oldalhoz szükséges), NAS funkciók (valszeg egy-két hdd-vel, RAID-et nem feltétlen erőltetem). És persze a biztonság kedvéért egy HDMI csati és valami elfogadható integrált 5.1-es hangkimenet csak legyen rajta... :) A szoftveres lehetőségek felmérése után arra jutottam, hogy első körben valszeg OpenMediaVault fog futni a vason, max ha rájövünk közben, hogy mégis akarjuk direktben netezésre, film nézésre, zenehallgatásra is használni a gépet, akkor kap egy fix monitort, meg valami GNOME-os disztribúciót.
    Szóval valami ilyesmit keresek. (Visszaolvasva kicsit lehetetlennek tűnik... legyen kicsit, halk, olcsó, de tudjon mindent... :)) ) Van ötletetek? Esetleg, ha mini ITX-szel nem megoldható, akkor valami nagyobb méretű megoldás is szóba jöhet, vagyis igazából bármi ami megfelelő a célra és halkabb, kevesebbet fogyaszt (és persze nem utolsó sorban olcsóbb) mint egy asztali ATX-es PC.

Új hozzászólás Aktív témák