-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila199207
tag
válasz
attila199207 #6432 üzenetére
megnéztem iponban csábító a multimédiás képességek egy valami zavar az egy csatornás ddr3 mas vezérlő:S akk minek 2 slot? és emiatt szintetikus teszteken csunyán kikap
mindennapi használatnál észre vehető? -
attila199207
tag
válasz
user137 #6421 üzenetére
nem igazán nézek hd filmeket most egy 900mhz es celeronos laptoppon netezek
hozzá szoktam. hát igen akkor felejtős a nagy táp mégis elkel adni.
és mi a véleményed arról amit belinkeltem táp+ház kombo? annak mennyi lehet a hatásfoka?
és amiről beszéltél azt belinkelnéd mert nem igazán világos:S -
attila199207
tag
üdv mindenkinek az asztali gépem bedöglött (vga) és szeretnék új gépet összerakni de a miniitx-hez nagyon zöld fülű vagyok ehhez szeretnék segítséget kérni ,elég sok kérdésem lenne
szóval belevágok
az alaplapot már kiválasztottam egy : ASUS-AT5NM10-I mini-itx ( nagy hűtő borda 2 memória foglalat pci express stb stb)
ahogy nézegettem a teszteket jól jön a +1 mag és árban se nagy a különbség cáfoljatok meg ha nincs igazam.
másik fontos kérdés a táp lenne mert láttam teszteken hogy mekkora tápokkal hajtják és hogy mekkora felháborodást kelt.A régi gépemből maradt egy
chieftec GPS-450AA-101A eladni nincs értelme annyira keveset adnak érte
de a kérdés az lenne hogy van e értelme erről hajtani a rendszert vagy jobban járók ha veszek egy mini itx házat +150 wattos táppal? melyiknek jobb a hatásfoka?
mennyire megbízhatók azok a tápok?
pl ez http://ipon.hu/webshop/product/_cfi_cbi_a8989ii/172373http://ipon.hu/webshop/product/_cfi_cbi_a8989ii/172373
de láttam 300 watostol a 100 wattos ig nekem nagyon sokat menne a gép, olyan ház+táp kombinációt szeretnék aminek minél jobb a hatásfoka, a kinézett annyira nem érdekel
másik érdekes a kérdés a memória kérdése.Van e értelme ilyen alacsony feszültségű (1,5 v-os) memóriákat keresni vagy jó a sima 1,8v os ? kezeli e a lap az ilyen memóriákat? és mennyit számít fogyasztásban?
Milyen buktatók vannak? és mire érdemes odafigyelni vásárlás előtt?
a válaszokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megújult a PROHARDVER!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest