- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoaryFox
őstag
válasz
cinemazealot #33863 üzenetére
és (#33865) Duracellm... köszönöm a válaszokat!
Még lehet jelentkezek, most ebben a szemenszedett pillanatban átcsábított a kollégám a microATX felé, most megvitatom magamban, melyik lenne a jobb
-
HoaryFox
őstag
válasz
cinemazealot #33858 üzenetére
Akkor csak a vízhűtés opció?
(#33859) kisza25: Igazából attól félek, hogy egyszer csak szivárgás, azt dobhatom a kukába a drága procit meg alaplapot...
-
HoaryFox
őstag
válasz
cinemazealot #33855 üzenetére
Hmm... azt hittem, ezek tartósabb konstrukciók, saját rendszer építésébe meg nem fognék bele.
Akkor lehet mégiscsak marad a GeminII. Csak az a baj, hogy az honnan fog lélegezni, az a 6 mm a venti és a táp nem kicsit kevés hely? -
HoaryFox
őstag
válasz
HoaryFox #33834 üzenetére
Azon gondolkodám, hogy lehet egy kompakt vízhűtéssel kéne megoldani a porci hűtést, mert attól félek, hogy nem lesz elég légellátása a légkavarós hűtésnek. Ahogy nézem, ilyen pár mm helye lenne a hűtő és a táp között, ami ugye probléma, mert ha ventilátorral lefelé építem be a tápot, akkor csak egymástól szívnák el a levegőt.
Ugyanakkor egy vízhűtés ugye drágább, meg valószínű jobb hatásfokkal rendelkezne.Szerintetek mi lenne a jó megoldás?
Közben változott a konfig 1-2 ponton:
MB: ASUS B150I PRO GAMING/AURA
CPU: Intel Core i5-6400 2,8 GHz
RAM: 2x8 GB HyperX 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14
VGA: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5 GTX960 4GB GDDR5 PCIE
HDD: WD Blue 2TB 5400 rpm 64 MB SATA3
SSD: INTEL 240GB 540S SATA3 2,5"
Táp: COOLERMASTER G550M
Ház: COOLERMASTER Elite 130 -
HoaryFox
őstag
válasz
Mercutio_ #33838 üzenetére
Ah, bocsi, 130 akart lenni, csak félreütöttem, úgy néz ki
Gondolkodtam, hogy inkább maradok Haswell vonalnál, de mivel jelenleg nincs semmim asztali géphez (laptop van most, el szeretném adni), ezért "ha már lúd, legyen kövér" alapon kezdjünk Skylake - DDR4 párosítással.
Szóval? Vélemények? Nem fog megsülni benne semmi?
Szerk.: A manókat
én 120 Elite-et néztem ki és felnyitottátok a szemem, hogy van Elite 130
Akkor az lesz
-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Mennyire lenne életképes szerintetek egy ilyen konfig?
Alaplap: GIGABYTE GA-H170N-WIFI
CPU: Intel Core i5-6600
Memória: 2x8GB DDR4
GPU: Gigabyte GTX960 4GB
CPU hűtő: Cooler Master GeminII M4
HDD: 2TB SATA, SSD: 240GB SATAÉs mindez egy Cooler Master Elite 120 Advanced kuckóban.
Előre is köszöntem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest