-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #8411 üzenetére
nekem ez az egész máshogy esett le. te mondtál egy olyan árat a házakra, ami a magyar sztm piacon tarthatatlan, ennek adtam hangot. nekem a 2 ház sokkal olcsóbban hazajött, mint ahogy te mondtad annó, azóta már azt is tudom, h hogyan nem szabad rendelni Kínából.
ezennel akkor elnézést, megkövetlek, nem állt szándékomban senkit sem megbántani.ami az ITX2-t illeti, 39C-ről 57C fokra ment fel a hőmérséklet BIOSban, amikoris lekaptam a tetejét, kapott egy kis legyezést, majd kikapcsoltam. ugyanaz a baja, mint az LC12-nek, egyszerűen ezek a kis házak irányított légáramlat nélkül addig kavarják benn az egyre melegebbet, amíg besülnek. Kell beléjük a 4 centis mini kaze ultra, h kihúzza a meleget, csak akkor meg asszem lőttek a csendnek.
az i3-2100T coolere ( _BM_
) egyébként roppant csendes, egy WD Scorpion Blue messze elynomja(!) a hangját 2000rpm-ig. sztm egyébként ez az ITX2 egy brazos (llano??) htpc lesz a tévé alá. rossz esetben kivágom a hátlapját és kap egy 12-es szívóventit a tetejére az optika helyett.
a másik bajom a SATA kábelek lerövidítése, nem tudtok valakit aki ezt pikkpakk megoldja nekem? A molex csatit még csak-csak szétszedem, de a SATA annyira egyben van, h nincs szívem kettévágni... esetleg ha tudtok valahol egy ilyen kábel howto-t, örömmel venném.
holnap ITX7 teszt, egy Nexus RealSilent-el megtámogatva. A beépített Glacialtech venti sem rossz, de kézben fogva üt a tengelye... érdekes egyensúlyozása lehet
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest