Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TurboK0

tag

válasz sb #61847 üzenetére

Nálam is hasonló a felállás, és én is gondolkodom a 8600G és dVGA között. De egy 5600G -> 8600G kb. 200e és VGA teljesítményben egy 20e Ft-os RX 580 üti. Helyette akkor lehetne egy RX 7600 ami csak 110e de az 5600G-nél 10x gyorsabb, és abból találni olyat ami Jonsbo C6-ba befér (úgy emlékszem 240mm a max, ha front ventit nem teszel elé és a táp konnektor oldalra mutat). Vagy HA-n 60e körül van RX 6600 is ami még mindig 7x gyorsabb mint a 5600G.

Ami szempontból megérné az AM5 az a több m2 foglalat (úgy láttam az a tendencia dominál hogy egyre inkább elengedik a SATA portokat a több m2 irányába), de összesen kerek EGY darab AM5 mATX lapot találtam, aminél több mint két m2 foglalat van (Asrock B650m Pro RS). Lehet várni kell vele egy évet, a ryzen 9000 startolásával jönnek új alaplapok. A chipset sajnos csak annyiban változnak hogy tesznek bele USB4-et, de talán a perifériákat megvariálják a gyártók és legalább lesz választék. Vagy a mostani B650 alaplapok olcsóbbak lesznek. De ha sok m.2 kell, akkor már mehetne úgy is hogy feláldozom a dVGA slotot egy 4x m.2 kártyára.

Szóval 5600G -> 8600G egyszerűen nem éri meg. Talán csak akkor ha feltétlen kell a PCIE 4.0 support.

Gépházból a Silverstone-t tudom ajánlani, nem túl olcsók de MINDEN elrendezésben van valami opciójuk. Nekem a Milo 11 tetszett legjobban, az a Jonsbo C6-nak pont fele, cserébe TFX tápos és alacsony profilú kártyákat fogad el csak, cserébe lehet bele tenni normál alaplapot és nem kell a mini PC-k elcseszett laptop hűtése miatt sírni. Antec-nek is van pár "nem gamer" kasznija amik között vannak egész minimális megoldások. Szóba jöhet még a Raijintek Styx ami elég régi de még lehet kapni, 36cm mély, és a belsejében optimális a helykihasználás dVGA-hoz (viszont jobb oldalt kell nyitni, tehát 180 fokkal el van benne forgatva minden és a hátsó panel van legalul).
    Sajnos a legtöbb kaszni manapság mind üveges ledes lukacsos aluminium szar, egyre rosszabb a választék.

• Pista0001

addikt

válasz sb #61847 üzenetére

A dvga-s gépbe nem vettem G-s procit direkt, a G-sbe meg nem valószínű, hogy kerül dvga. Illetve a jelenlegi házában kizárt. :P ITX gépem nincs is, aminek lenne igp-je, és van benne dgpu is. A jelenlegi eszközeimmel 5-ből csak 2 gépben tudnám megoldani egyáltalán, értelme viszont csak egyben lenne egyáltalán. :)

Új hozzászólás Aktív témák