- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Vízpart, vakáció és hardverek
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
Nálam is hasonló a felállás, és én is gondolkodom a 8600G és dVGA között. De egy 5600G -> 8600G kb. 200e és VGA teljesítményben egy 20e Ft-os RX 580 üti. Helyette akkor lehetne egy RX 7600 ami csak 110e de az 5600G-nél 10x gyorsabb, és abból találni olyat ami Jonsbo C6-ba befér (úgy emlékszem 240mm a max, ha front ventit nem teszel elé és a táp konnektor oldalra mutat). Vagy HA-n 60e körül van RX 6600 is ami még mindig 7x gyorsabb mint a 5600G.
Ami szempontból megérné az AM5 az a több m2 foglalat (úgy láttam az a tendencia dominál hogy egyre inkább elengedik a SATA portokat a több m2 irányába), de összesen kerek EGY darab AM5 mATX lapot találtam, aminél több mint két m2 foglalat van (Asrock B650m Pro RS). Lehet várni kell vele egy évet, a ryzen 9000 startolásával jönnek új alaplapok. A chipset sajnos csak annyiban változnak hogy tesznek bele USB4-et, de talán a perifériákat megvariálják a gyártók és legalább lesz választék. Vagy a mostani B650 alaplapok olcsóbbak lesznek. De ha sok m.2 kell, akkor már mehetne úgy is hogy feláldozom a dVGA slotot egy 4x m.2 kártyára.
Szóval 5600G -> 8600G egyszerűen nem éri meg. Talán csak akkor ha feltétlen kell a PCIE 4.0 support.
Gépházból a Silverstone-t tudom ajánlani, nem túl olcsók de MINDEN elrendezésben van valami opciójuk. Nekem a Milo 11 tetszett legjobban, az a Jonsbo C6-nak pont fele, cserébe TFX tápos és alacsony profilú kártyákat fogad el csak, cserébe lehet bele tenni normál alaplapot és nem kell a mini PC-k elcseszett laptop hűtése miatt sírni. Antec-nek is van pár "nem gamer" kasznija amik között vannak egész minimális megoldások. Szóba jöhet még a Raijintek Styx ami elég régi de még lehet kapni, 36cm mély, és a belsejében optimális a helykihasználás dVGA-hoz (viszont jobb oldalt kell nyitni, tehát 180 fokkal el van benne forgatva minden és a hátsó panel van legalul).
Sajnos a legtöbb kaszni manapság mind üveges ledes lukacsos aluminium szar, egyre rosszabb a választék. -
Pista0001
addikt
A dvga-s gépbe nem vettem G-s procit direkt, a G-sbe meg nem valószínű, hogy kerül dvga. Illetve a jelenlegi házában kizárt.
ITX gépem nincs is, aminek lenne igp-je, és van benne dgpu is. A jelenlegi eszközeimmel 5-ből csak 2 gépben tudnám megoldani egyáltalán, értelme viszont csak egyben lenne egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest