Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz Apollyon #34018 üzenetére

Valahogy engem nem nyűgöz le ez az M.2 csatolós SSD
    Nekem most kellett nem régen (1 éve kb.) visszatérnem normál Sata csatolós SSD-re és bizony "ég és föld" a különbség. Aki azt mondja, hogy azt a plusz 100-300 MB/s-et nem lehet észrevenni a mindennapokban az vagy hazudik, vagy csak "böngészésre" használta a gépét, vagy olyan M.2 és Sata SSD párost próbált aminél ez tényleg így van. A Kingstone az nekem sem volt valami fürge (330-as írás 550-es olvasás ezt szinte bármelyik Sata-s SSD is tudja) de az utána következő Predator nagyon durva ugrás volt (600-as írás 1300-as olvasás, amit ki sem tudott szolgálni a lapom teljesen). Én egy-egy komolyabb 3D-s modellnél (ArchiCAD, Sketchup) hatalmas különbséget érzek reszponzivitásban és gördülékenységben a két csatlakozás és megfelelő SSD-k között. Persze alap gépezésnél 0, azaz nulla a különbség, tiszta sor, ahogy az is hogy elég erős gép kell, hogy ki tudd használni az SSD teljes potenciálját.

Szerencsére az új lapom (valójában a régi, mert visszatértem ATX-re a PCI csatoló miatt) tud fogadni M.2-es SSD és hamarosan veszek is majd bele. A jelenlegi Sata-s pedig majd megy csak a játékoknak, vagy pedig külső házba USB3-as "pendrive"-nak.

aztán láttam hogy mivel jár a használata, brutális hőfok...
    Mit jelent számodra a brutális? Mert mondjuk az, hogy komoly írás közben felmegy 50-70 fokra, az szerintem minden, csak nem brutális (az ennél magasabb hőfokok pedig szerintem szimplán rossz elhelyezés, vagy rossz tervezés következményei). A procid is annyin jár ha izomból terheled, a dVGA meg még a 70-80-at is nyaldossa. És akkor mi van? Komolyan baromira túl van ez a téma lihegve. Ezek az eszközök tervezve vannak ezekre a hőfokokra (igazából sokkal magasabb hőfokot is elviselnek rövid időre), tehát normális házszellőzéssel nem lesz semmi probléma velük. És gondolom nem 7/24-ben fogod izzasztani az SSD-t. Nekem direkt top-flow hűtőm van mondjuk jelenleg passzívan, de amikor volt rajta venti, akkor program szerint nem ment az SSD 48 fok fölé. Ez szerintem tökéletesen elfogadható. :K

Új hozzászólás Aktív témák