- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Benőke #32147 üzenetére
Ezt nagyon szépen összefoglaltad!
Arról nincs esetleg tapasztalatod (vagy bárki másnak), hogy nagyságrendileg mégis mennyire lehet leszabályozni egy nem integrált, de kicsi procit egy arra alkalmas lapban? Konkrétumokat, első kézből származó tapasztalatokat nem nagyon találtam sajna. Már ott tartok, hogy veszek egyet csak azért, hogy kimérjem sk, aztán vagy marad, vagy megy.
Én konkrétan egy Asrock H81 lapra meg egy kicsi G18x0 Celeronra gondoltam. A lap BIOS-ában van egy ún "Long Duration Power Limit" opció, de tudom, hogy milyen mértékű fogyasztás-csökkenést lehet elérni vele. Nekem drasztikus kéne, mondjuk minimum 50%.
És nem szívesen fizetnék többet egy T végű prociért, ha le tudom fojtani én is a normál változatot. Pláne, hogy a G1840 most ~10K, a T változata meg ~15K (a G1820 mindkét változata is). Ez azért százalékosan elég erős felár.
(És ha esetleg a későbbiekben mégis más géppel oldom meg a NAS és/vagy HTPC feladatokat és a Celeronból meg mondjuk kisgyerekeknek csinálok egy játszós gépet, akkor jól fog jönni a sima változat plusz ereje is.)
-
Vekko
aktív tag
válasz
Benőke #32147 üzenetére
Elgondolkodtató, amit írtál. N3150 helyett elkezdtem AM1 irányba nézelődni. Feltéve, ha ez valóban érhet valamit: https://www.arctic.ac/eu_en/alpine-m1-passive.html
Szerinted?ASRock AM1B-ITX-ba tenném. Olcsóbban is kijövök mint egy 4 Satas n3150-el.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF Gaming B560M-E Alaplap
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Félkonfig eladó!!! Gigabyte GA-B75-D3V+i7 3770+16GB Kingston ram!!!
- Eladó félkonfig!!! Asus H110M-K és i5 6400 CPU!!! Beszámítok!!!
- RITKASÁG !! ASUS P5QL-M DELUXE/WIFI-AP /Xeon Bios /Xeon X5470 /2X4GB DDR2 /Thermaltake Hűtő
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest