-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Jelenleg még asztali gépnek használom, mert külön asztali célokra nincs most más gépem, de amint lesz rá guba, azt is akarok építeni egy nagyon egyszerűt, mert ugye a fájltárolás meg lenne oldva (ez a gép + egy Synology DS213), most építem a HTPC-met, ahhoz már csak a ház kell, de már az is beszerzés alatt, karácsony előtt kapom majd meg, be is akarok számolni róla.
Asztalinak is elég lesz lehet nekem egy J1900-as SSD-vel oszt csókolom. Bár lehet ezt a Pentiumot fogom majd átrakni asztalinak, mert elcsábultam és lehet a Fractal Design-ba NAS célokra elég lesz akár egy 1820-as cerka is.
Tehát a cél egy épített NAS, amiben biztos, hogy nem pörögne a proci 100%-on, hanem jellemzően szerintem 10-20% alatt. A procit lehet kicsit vissza is fognám (alulfeszelés + freki csökkentés) a 24/7 üzem és a fogyasztás miatt.
Szerk.:
Szeretném, hogy csendes is legyen a NAS és ezért keresek hűtőt az új procira. A stock hűtő jelenleg a leghangosabb.
Bár vetekszik a WD RED lemezekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Bitcoin topic
- Óvodások homokozója
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Xbox tulajok OFF topicja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged