Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Patice #13857 üzenetére

Átfogalmazom hogy ne érezd azt hogy lefikáztam szegényt, mert nem volt szándékomban :) :

Ha már csak ennyi hely maradt akkor messze a legjobb választás(ha szánunk rá ennyit) De ha ésszerű kialakítású házat választunk -korábban- akkor más olcsóbb hűtőt használva, sokkal csendesebb hűtésünk is lehet.

Olyan 50-féle ventilátor volt már a kezeim között. Ebből 4 féle noctua volt mindegyikből több darab.
    92mm-es ből eddig egy félét gyártottak: NF-B9-et, ebből 6 darabot vettem(különböző időpontokban) és ebből EGY darab "sikerült nekik". Tényleg nem volt semmi hangja(sem motor, sem turbolencia) és még volt légszállítása is 5..6V körül.

Ennek a ventinek kisebb a lapátfelülete, rövidebb a csapágyazása, és nagyobb fordulatszám kell ugyan akkora légnyomás létrehozásához mint az NF-B9-nek.

Nekem a rá írt zaj SEMMIT nem jelent, úgy is a beépítés körülményei fogják meghatározni hogy mekkora zajt fog produkálni. És csak ezeket a körülményeket optimalizálva lehet csökkenteni a szükséges fordulatszámot ami még a stabil üzemhez kell, és ezzel együtt a keltet zajt is.

És persze kinek mi a hangos/halk :)

Új hozzászólás Aktív témák