Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• batagy

őstag

válasz #16939776 #12406 üzenetére

Jó éjjelt!

Örülök hogy van itt egy táp szakértő! :) Végre valaki helyreteszi a dolgokat.

"Az erről szóló linket beraknád?! Én erről -a típus száma alapján rákeresve- semmi komolyabb információt nem találtam "

"Ha megnézed a bemenetén a kondenzátorokat. és 16V-ot ír a kupakja, akkor ezt a "rejtélyt" megoldottnak tekinthetjük. mod: írtad hogy 14,8V-ig képes fogadni a bemenő-feszt..."

Hát csak ennyi infó van, mint ami a paneltáp áruház weboldalán ki van írva. Ott írták hogy "Bemeneti feszültség: 12 VDC (11,2 - 14,8 VDC)", bár ettől még simán el tudnám képzelni, hogy akár kamu is lehetne. Azonban megnéztem a nyákot, és tényleg 16V-os kondik vannak rajta!

"Ha valóban tudna "szabályozni" (step-Down converter) akkor a működéséhez 12V-nál nagyobb feszültség kellene (15-24V) és letiltaná magát ha csak 12V-ot kapna a bemenete(közel 100%-os kitöltési tényezővel kellene dolgoznia a kapcsolóelemnek, de így is csak 1-2V-al kevesebb feszültséget tudna a kimeneten kiengedni mint a bemenet!

Azt is valószínűsítem hogy olcsóbb, nagyobb feszültségű pl.:19V 3,5A "brick"-el árulnák ebben az esetben."

Na az valóban érdekes, hogyha le kéne magát tiltania... Viszont itt a topikban Pista0001 írta a 12350-es hozzászólásban, hogy a 11,2V valószínűleg azért megengedett, mert még belefér az ATX szabványba. Mondjuk érdekes akkor is, hogy engedi. Szerinted valami sumák van, vagy tényleg ráereszthetünk nagyobb feszt?

"Aktív PFC: Mióta próbálok tényleg néma gépet építeni, nekem nekem nincs jó tapasztalatom vele. Így vagy úgy de ciripel a táp, mármint a PFC tekercse a be-ki kapcsolási frekvencia(PWM) ütemében ....
    Így nem merem egyértelműen ajánlani hogy aktív pfc-set vegyél, neked kell kipróbálni."

Na ezt jó tudni, hogy az aktív PFC-s ciripel. Mondjuk a Seasonic nagy táp nem ciripelt, de az komolyabb cucc is. Én első körben a 90W-os rendes desktop kiszerelésűt gondoltam jónak, mert Aktív PFC-s, de akkor lehet hogy 60W-ossal kellene próbálkozni.... Hmmm.

Egyébként milyen hátrányai vannak annak, ha sok a meddő teljesítmény?

"A Meanwell-el egyébként nekem is jó tapasztalataim vannak!"

OK.

"Ezeket a rácsosakat ajánlom, de egyrészt kell neki valami dobozt csinálni, ami meggátolja hogy direkt beleömöljön/beleessen valami(vagy belerakod abba a dobozba amit pc-t is tartod ;] ), illetve kellene legalább 1db olvadó biztosíték elé, terméseztessen védőföldet is be kell kötni!!!"

De szerinted ezek jobbak mint a desktop műanyag dobozos kiszerelésű?

Viszont az is világos, hogy akkor ezeket nagyon óvatosan és odafigyelve kell kezelni, beszerelni, mert életvédelmi kockázattal jár ha rosszul van bekötve vagy kioldódik a csavarozás. A biztosítékra nincsenek valami kész megoldások, amit csak be kell kötni vagy csavarozni?

"Elkészült a mini "gépem" -poszt korábban- "Sima" pico psu került bele, mert a Wide-inputos változat ciripelt, pedig mennyivel könnyebb dolgom lett volna... " Na, én pont ugyanígy gondolkoztam. Először Wide Inputos Picot akartam, 19V-os táppal, de több helyen olvastam hogy ciripel a Pico, ezért nem azon az úton indultam el. Ezek szerint ezt te is megerősítetted, mármint a Wide inputos ciripelését.

Ha jól értem, akkor te is most a külső táppal küzdesz, és passzív PFC-set akarsz csinálni.

Most milyen külső tápegységed van a sima Pico-hoz?

Új hozzászólás Aktív témák