Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

válasz TESCO-Zsömle #12122 üzenetére

Akkor ha jól értem, van 3db 3.5"-es WD Green és 1db 2.5"-es WD Green HDD-d, valamint belső IDE/SATA -> USB átalakítóid, amiknek nincs saját, külső tápellátásuk, azaz szintén az Asus lapról lennének meghajtva.

"Jelenleg 4 vinyó van rákötve, de ha igaz, amit mondasz, csak azért indul még el, mert a redszervinyó 2.5"-os."
    Nem egészen. Én azt mondom, hogy 6db 3.5"-es HDD-t több, mint valószínű, hogy egyszerre nem fog tudni felpörgetni, azaz ez esetben valahogy meg kellene oldani a terhelés időben és/vagy térben való elosztását (Pl. staggered spin-up; utólagos, manuális hot plug; vagy részben függetlenített tápellátás útján...). Ellenben 4-gyel még jó eséllyel nem lesz gond, mert ha már 4db SATA port van az alaplapon, akkor - józan paraszti ész szerint - az integrált tápáramköröket is ennek megfelelően méretezték.
    Itt mondjuk jó lenne ismerni az integrált DC táp paramétereit. Különös tekintettel arra, van-e és ha igen, mekkora a rövid ideig fenntartható csúcsterhelés. Aztán persze árnyalja a képet az is, ha a HDD-k közül 1 vagy több 2.5"-es, hisz az lényegesen kevesebbet fogyaszt. Ki tudja, lehet, hogy 4db 3.5"-essel, meg 1 vagy 2db 2.5"-essel még elboldogul :F Itt már sok az ismeretlen (pl. 2.5"-esek peak load-ját se látom megadva), neked kell kitapasztalni.

• Pista0001

addikt

válasz TESCO-Zsömle #12122 üzenetére

Menne a gép 24/7-ben? Ha igen, van egy ötletem. AHCI módba teszed a vinyóvezérlőt, elindítod a gépet csak a rendszervinyóval (megjegyzem ennek egy 32 GB-os SSD lenne talán a legjobb ha Windows alapon szeretnéd, nyilván Linux alapon 16 GB is elég lehet, de ha esetleg 8 GB is elég...), beállítod az energia menedzsmentet, aztán kézzel szépen egyesével elindítod a vinyókat. Arra kell csak figyelni hogy esetleg áramszünet esetén ne induljon automatikusan a gép ha visszajön a villany, mert minden indítást így kell manuálisan csinálni. Évi pár alkalommal ki lehet bírni.

Új hozzászólás Aktív témák