- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Az csúnya lenne
17k kisker bruttó már jobban hangzik. De még így is 10k-val több egy asrock 1155 itx + egy dual cerka -feltételezve, hogy az asrock fm1 tányleg 23k lesz itthon és nem több-. Azon a 10k-n meg veszek olyan vga-t ha akarok ami reggelire eszi meg a 2 magos apu vga-ját. Valszeg cpu erőben is előbb lennék, bár nem tuningolható.
-
Chaser
legenda
A 1155-ös asrock lapra vajon jók a 775-ös hűtők is? 1156-os lapjaikból voltak ilyenek.
-
Chaser
legenda
Jah és a lényeg: van alulfesz opció a biosban?
-
Chaser
legenda
válasz
#68216320 #9019 üzenetére
W7-tel sztem nincs gond, update is ki van lőve. Sajnos nem külső usb csatis a cucc hogy megnézzem mondjuk a notival...jut eszembe abban is van infra, hátha szeretik egymást majd kipróbálom.
zodo: Hát passz, arra emlékszem hogy tavaly 25k alatt is volt a kis asus lap.
Mercutio_: Neweggen 95$ az A75M-ITX, gyanítom valahol 25-30k huf lesz itthon.
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #9016 üzenetére
RC 126 a control, azzal nem is lehet nagy baj, pislog az ártatlan ha megnyomom, a vevő nem oké.
Chrome-mal néztem, semmi nem volt aktív
Esetleg 7végén még ránézek, aztán eladom, felgyújtom, visszaviszem v valamit csinálok vele..csajt is elhajtom ha nem azt hozza amit várok, majd pont egy ilyen sz@rhoz leszek türelmes -
Chaser
legenda
Az eszköz nem indítható..code 10.
-
Chaser
legenda
válasz
szacsee #9008 üzenetére
Az amd lapok soha nem voltak kifejezetten olcsóak, de mind1, intel lesz.
Valakinek nincs drivere mx-31 infrához meg a távvezérlőhöz? Adtak hozzá egy lemezt, de azon csak a kártyaolvasó drivere van, infra felét felismerte a W7, másik felét meg nem. Sw-t meg egyáltalán nincs. Próbáltam vele bekapcsolni a gépet, de nem kapcsolta, pedig azt hallottam eddig hogy ez be is kapcsolja a gépet.
Codegen oldala nálam meg egy nagy tré..nem töltődik be semmi az alap oldalon kívül. -
-
Chaser
legenda
válasz
Pisztillus #9001 üzenetére
Nem volt fáradtság, csak megemlítettem, mert én abban töröm a fejem. Aztán gyorsan számolgattam kicsit és megláttam a lehetőséget..szakmai ártalom
Ha minden jól megy hamarosan beszámolhatok róla valóságban hogy is muzsikál a duo
De még mielőtt belevágnék megkérdem, tud-e valaki am3 itx lapról, pontosabban kérdezve: melyik a legolcsóbb lehetőség? Vehetnék éppen a mostani x2 procim alá amd lapot, de ha drágák nem éri meg vesződni, az asrock usb3 itx lap meg dual celeron 30k alatt van együtt. -
Chaser
legenda
válasz
Pisztillus #8999 üzenetére
Nem pont a teljesítmény miatt mondtam. Gyakorlatilag árából kaphatsz új cuccot, ami modernebb, sztem fogyasztása is korrektebb. De te tudod
-
Chaser
legenda
Megvettem a codegen mx31 házikót, cardreader + remote control verzió, ezek nélküli most nem volt. Elég korrekt, tápról nem tudok nyilatkozni, csak addig láttam amíg fogtam a házat hogy a srác könnyebben ki tudja belőle csavarozni
szerk: Pisztillus: Lapot+procit kb annyiért el tudod adni amennyiért vehetsz újan 1155-ös asrock usb3 itx lapot meg egy 2.4G-s dual celeront. Neve ne tévesszen meg, elég emberes tudása van neki
Gondolom ddr2 ram van benne, annak árából meg 1x2GB ddr3 újan is kijön, használtan még lehet 2x2 is.
szerk: #8998 Nekem se kellett
, és nagyon jó áron leszámolta a boltos ismerős srác, ezúton is respect neki
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #8976 üzenetére
Ezeket tudom, azt nem tudom a dxva-t támogatja-e, mi lenne a megnevezése intelnél. De ha nem támogatja éppen az se nagy gond, jelenlegi cuccom se támogatja, de cpu erővel elviszi. Néztem teszteket a 2.6 körüli pentiumról, hozza egy E8400 tudását majdnem, a kis cerka se sokkal maradhat le. És ha jól sejtem atom kicsi fogyasztása van, főleg ha egy kicsit alul is lehet feszelni.
-
Chaser
legenda
Vagy celeronnal?
Jól tudom ezekből a dxva gyorsítást kihagyták? Elég ktsg hatékony itx megoldás lenne az asrock lappal...
-
Chaser
legenda
Aztán lehet ez lesz a llanoból egy kis dual pentiummal
Am3 alá van értelmes itx lap most? amit anno nézegettem asus deluxe drágább mint tavaly. Minél olcsóbb annál jobb jeligére kellene valami. -
Chaser
legenda
Nagyon nem praktikus, most én is rákényszerülök, van dvi meg hdmi, de am3 lapoknál 1xre nem működik a 2. Végül úgy döntöttem inkább a monitor megy dsub-ról, legalább cserélgetni nem kell. Tv-t csak hdmi-re tudom rakni, azon nincs dsub v dvi. Lehet nevetni fogtok, de Q3-nál is érzem mit vesztek a dsub miatt a pva paneltől. Remélem a llano-.ban már dvi-hdmi 1xre is működik, úgy tudom szandikánál még nem, hiába is lenne kivezetve.
-
Chaser
legenda
válasz
Mercutio_ #8931 üzenetére
Nekem van itt egy zsák gép, szóval várok. Amíg el nem fogy a türelmem
zodo: Ha HD3000 van az i5 mellett akkor amd-ben HD5470 alatt vmivel vana tudása, ha csak HD2000 akkor sokkal elmarad. Notebook és K desktop cpu-ban van előbbi, utóbbi meg a legtöbb desktopban, pár kivétel kap HD3000-et.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Van infója vkinek arról llano alá mikor lehet kapni itx lapot kis hazánkban?
-
Chaser
legenda
Nekem ez lett az ITX-ből...
egyelőre nem vesződök vele, sok lenne a kompromisszum, kicsit nagyobb méretben de közel sem nagyban azért meglett a kis gépem,,még alakulgat
Van egy baba Seasonic SFX 80+ tápom, 300W, itteniek 4k-ért elvihetik.
-
Chaser
legenda
Az EE cpu csak parasztvakítás, eleve kisebb órajelen megy meg kisebb vid-et kap, ettől "EE". Szerencsére a lapoknagy részében van alulfesz, így fölösleges pénzkidobás. Nekem egy hivatalosan 45W-os x2-m van, 235e, csak kíváncsiságbóél vettem, vajon mitől EE
Hát az elmondottak miatt.Szépen alulfeszelve már tényleg EE, az egész gép megelégszik konnektorból 60W alatt ha csak a cpu és ram van maxra terhelve.
A modecom házat nemigen erőltetném, ritka fos táp van benne. GB-nak van egyszép házikója 15k körül, abban 60W-os FSP panel táp van, de az meg igazából csak brazoshoz, atomhoz elég.toldy: Nekem volt egy ddr2-es lapom -van is, mert visszaváltottam rá
- az említett x2 235e procival, ami ddr2-3 vezérlős. Vettem alá ddr3-as lapot, chipset még kisebb nm-en is készült, és többet fogyasztott ugyanazokkal az összetevőkkel a gép mint ddr2-vel
Az markating, hogy mennyivel fogyaszt kevesebbet, amit én eddig láttam semmivel, talán a so-dimm és az is 1066-ig bezárólag. Ami még érdekes, hogy ddr2 és c2d noti konfigok idle mind kevesebbek mint a core i és ddr3 kombók..van egy régi gépem ccfl-es kijelzővel, ddr2-vel és még nem láttam olyan gépet ami idle verte volna core i v amd. Igaz x3100-as chipset van mellette, az tényleg alig eszik, az intel hd-k terhelve meg éhesebbek, de hogy idle mitől esznek többet azt passzolom.
-
Chaser
legenda
Én olyan lapot mondtam amin van pciex16 csati, gondolom a 15k-s intelen nincs. 1156-oshoz apróról találhatsz néha még 20k alatt is i3-mat, igaz nem túl jellemző, de 20-22-ért igen..az meg biza elveri a 20-25k-ért árult e8400-eseket is. Amit 775-ből venni érdemes pl E3400, 45nm-es, az is c2d csak kisebb a cache és nincs sse4.1, az csak e7/8-ban van, i3-ban meg már sse 4.2 is. Ami érdekes lehetne még a pentium g9650, i3 ht nélkül, c2c kb egy e8-as cpu szintjén van, de olyanokat nem találni 12-15k körül, mert ha 20k-ért van i3, nem ér 18k-t egy ilyen pentium..de az alatt még nem láttam
Ddr2 v 3 kb ugyanazt tudja, vicces, de még fogyasztásban se jobb utóbbi..kisebb feszkó de magasabb órajel. Az elmondottak alapján vágj bele egy i3-as gépbe -h55n+i3 530/540-, nem fogod megbánni. Ha meg tudsz várni akkor majd SaB. i5-ös cpu-t felesleges venned, gyakorlatilag a turboban különbözik, amolyan gyári tuning, de csak átmenetekre szól, és van benne aes-ni utasításkészlet, azt meg szinte semmi nem használja még ki. A 45nm-esekben amik már valódi 4 magot tartalmaznak és tényleg gyorsabbak c2c egy i3-nál, azokban meg nincs igp, tehát külső vga mindenképp kell melléjük. -
Chaser
legenda
Még mindig ott tartunk, hogy intel c2c gyorsabb mint az x4, rohadt vicces ám, de bizonyos feladatokban egy ht nélküli e8400 is gyorsabb egy x4-nél, persze nem mindenhol. Az i3 meg erősebb egy e8400-nél...mondom felőlem 1 magos is lehetne, amíg az erőviszonyok ilyenek. Jobban vennék amd-t, de drága az a lap, még ha jól felszerelt is. + az amd fogyasztása se meggyőző..hogy az újak mikor/milyen árban jönnek azt meg nem tudja senki. Volt itt linkelve h67 lap 18k-ért, amit nem hinnék hogy valós, de ha 22k már akkor is jó, mellé egy kisebb SaB i3 30k alatt biztos lesz apróban, i5-ök is vannak 30-40k. Ezek még rávernek a core i-re is és alig drágább mintha amd-t vennék..ez az én nagy bajom
tthom: Már nem tudom mire akarod használni
775-ösnél is lehet ddr3-at használni, chipset függő. Viszont ilyen itx lapot nem találtam. Ami talán van az egy zotac g43, de az még a dxva-t se tudja és ddr2-es. Számolgattuk nemrég, nem sokkal lenne olcsóbb egy belépő E3xxx procival mint egy h55n+ i3. A 2 platform között kb 10k a különbség, persze ha nem akarsz erős cpu igényes sw-eket, az is bőven elég, a brazost cpu szinten kenterbe veri, viszont multimédiában jóval elmarad..külső vga meg elviszi az i3 melletti árelőnyét. 8GB ddr2 rammal meg drágább is vagy egy árban lenne mint egy i3 kombó. A g45-ös zotac lenne ddr3-as, de azt nem láttam sehol itthon, meg gondolom drágább is.
szerk: toldy: A server ramok nem feltétlen mennek desktopban, az meg hogy core i-nél mennyi a max ram a cpu dönti el, nem a lap. Elvileg 16GB a max mindenütt.
-
Chaser
legenda
+ az asusba so-dimm ram megy, ha 2x4-et akarok belerakni az 5-6k felár a desktophoz képest...2x2-nél már nem számottevő.
Meg az hogy valahol esetleg van 29k-ért egy asus azzal sokra megyek, utazzak több száz km-ert, mert utazni ingyen van?Vagy webshop aztán ha beszarik vigyem el, meg menjek érte..ááááá
Nálunk van egy kifejezetten olcsó bolt, ott 32k, de másutt is jellemzően 30k fölött van, a h55n meg 25k. Egy ismerősnél az asus lenne 28, a h55n 22. Összességében bárhogy számolok, jobban jövök ki az inteles megoldással.
szerk: user137 Fentebb linkelt valaki egy elvileg 2x8-as kitet, de egyrészt horror ára van, másrészt onnantól intelnél cpu függő, ha az támogatja mehet bele, amd-nél meg chipset függő. Mert ugye 4 dimm-es itx lap nincs, úgy könnyen -olcsón'- meg lehetne oldani.
-
Chaser
legenda
Cpu-t még döglöttet nem láttam- kivéve amit szétbarmoltak, mért vennék újat?-, lap az már döglődősebb jószág. De mint írtam, ha a cpu is új, akkor vannak egy árban.
"Nem szeretnék Intel AMD vitát nyitni, de ha valamiből újat veszünk, akkor mindenből, ha valamiből használtat, akkor mindenből használtat." Nekem tök8 mit hogy veszel, én azért maradok annál ahogy én szeretnémSajnos azt kell mondjam az i3 c2c közelebb van egy phenom2 x4-hez, mint egy x4-hez általánosságban. Persze van program ami gyorsabb az x4-en, de olyan is ami egy i3-on. Én nem szarom a pénzt, ezért hasonló áron -netán olcsóbban- még jó hogy i3-ast veszek...és akkor még a fogyasztásról nem is beszéltünk.
user137: Teljesen mind1 hány magos az i3, ha hozza egy x4 szintjét. +2HT van, ami igen jól sikerült, most engem rohadtul nem érdekel hogy 2 magos
A valódi 4 magos i5-ök meg az x6 tökét szorongatják, a SaB-ek le is vágják..ennyit a magokról. Az amd nagyon lemaradt, ami nem baj, a kisebb cpu-k jó áron vannak, de hogy egy xaros itx lap nincs 30k alatt azt nem tudom megérteni.
Hanok: Nem linkelgetek teszteket, próbáltam i3-at meg x4-et, mértem fogyasztást...hát nagyon nem 45W-os egy x4 terhelve, hasonlóan alulfeszelt x4-et néztem igp-s lappal, prime alatt 100W, idle 50. A cpu ebből kb 60-65. És akkor még a tuningocskáról nem is volt szó
16-17k-ért x4 640? Eddig egyet láttam 18-ért, azt is elvitték 1 nap alatt, na ennyit erről. -
Chaser
legenda
h55n újan 25k, mellé i5 540 apróból 20-22k, az 47k
asus 880g itx lap újan 32k, mellé apróból x4 640 20k, az 52k
Ha új cpu árakat veszünk, a 2 platform kb akkor lesz egy árban. De. Az i3 540 kicsit más kategória mint az x4 640, c2c gyorsabb, emellett kevesebbet eszik. Mért is venném az amd platformot?GerykO: lásd toldy #6263
-
Chaser
legenda
Tényleg, előtte meg az, hogy kit of 2..na mind1, ha lehet kapni annak csak örülök, nem mintha lenne majd ilyenem
GerykO: Intelest keresett. Tudbán a 880g-s asus itx lap "baráti árát" el lehet képzelni a fullos brazos itx mennyibe fog kerülni. Ezért is tettem le itx vonalon az amd-ről, drágábbra jön ki x4-gyel mint egy i3 +h55n.
-
Chaser
legenda
válasz
eperfagyi #6245 üzenetére
De kicsik az igények
Intelnél gpu a cpu-ban van, ez pipa, 8GB ddr3 pipa, 16 felejtős, ahhoz 4 dimm kellene, firewire-t talán meg lehet oldani átalakítóval usb-ről. Amd-nek nem tudom van-e firewireos itx lapja, egyet néztem eddig az qrva drága, de asszem azon sincs firewire.
-
Chaser
legenda
Nekem kell utánaolvasnom
Mekkora egy kötsög ************************************ banda az intel, ezt elfelejtik megemlíteni a felsorolásban a gpu résznél, meg a K verzióba rakják az erősebb igp-t, mert azt úgyis az veszi aki tuningolni akarja és emiatt nem is tudja használni az igp-t?
akasztanivaló bolondok
-
Chaser
legenda
Tévedsz
Nem minden 1156-ban van igp, az i5 750-ben pl nincs, csak azokban amik 32nm-esek, i7-ben egyben sincs emiatt. Tudtommal ezeket hívják hd2000-nek vagy intel HD-nak. A SaB alapú cpuk-ban mindben van igp, mivel mind 32nm-es. Pl i7-2600. Nem kell, hogy szorzzármentes legyen, pl i5 2500. Az i7-ekben azért erősebb a vga -hiába hd3000 mindben-, mert nagyobb az L3. Az architektúrát átszervezték, L-ra érzékeny, ezért az i3 és 5-ökben valamivel hd5470 alatt van a 3D tudás, az i7-ekben akár felette is lehet picivel.
szerk: Ha egy kicsit belegondolsz, elég érdekes lenne ha a K-s procikban lenne erősebb igp, mivel azokat h67-es lapban tuningolni nem lehet, csak p67-ben amiben viszont nem lehet használni az igp-t...szóval tessen' kicsit utánaolvasni a dolgoknak
-
Chaser
legenda
A cpu-ban van a vga, tud dxva-t és 3D-ben kb radeon hd 4200 tudású, valamivel alatta. Ha viszont vársz még akkor a SaB még jobban odavág- a vga kb hd 5470 szint, bár az függ a cpu-tól is, ahogy elnéztem az i7-eseknél a legerősebb, ott a legnagyobb az L3 és ez az igp már szereti a sok L3-at-, volt már itt itx lap alá 18k-ért is linkelve, cpu meg apróból nem lesz vészes i3 terén remélhetőleg. Ezeknek a cuccoknak már a core i-nél is kisebb a fogyasztása azonos órajelen és többet is tudnak.
-
Chaser
legenda
Így gar nélkül sztem nem. Van a zotacnak g43-as lapja amit elvileg lehet kapni, az 22-23k újan, dxva-t nem tud de más zűr nincs vele, g45-ös már tud dxva-t is de azt nem lehet kapni, mind2 itx. Egy ilyen rendszer csak akkor ó ha elég 2 magos proci, pl E3xxx meg olcsón tudsz bele ramot szerezni -és elég max 4GB, mert 2x4 ddr2-ből drága-, egyébként meg GB h55-n újan 24-25k, az már core i, usb3 is van rajta, ddr3 megy bele ami olcsóbb. Cpu viszont aprón is 18-20k körül van hozzá valamelyik i3-as formájában legolcsóbban...összegezve utóbbi jobban megéri, az első megoldás nem sokkal lesz olcsóbb.
-
Chaser
legenda
Zotac g43-itx v g45-itx lapot lehet kapni nálunk valahol? utóbbi lenne a jobb, előbbit találtam webshopokál csak nem elérhető.
-
Chaser
legenda
Köszöntem, de már letettem róla
az asus lap + x4 640 volt az egyik oldalon, másikon meg a h55n + i3 540. Az asus lap újan kb 7k-val drágább, cpu-kat apróról 20k körül lehet beszerezni és hát az i3 gyorsabb meg kevesebbet is eszik, úh marad intel.
Cpu alulfesszel semmit nem tudsz elrontani, ha túl kicsi a fesz nem indul a gép -bár GB lapoknál már megoldották- de akkor cirmos clear és megy újra. Ha 1.357 a vid akkor reális 1.2V-on a gyári órajel. De persze nem kötelező! -
Chaser
legenda
Köszi
zodo: Nem sajnos, asus nagyon copó ágas, volt tőlük lapom mindent lehetett állítani csak cpu feszt nem. Az meg hogy direkte EE cpu-t veszel nagyon felejtős, minimálisan fogyasztanak kevesebbet mint a normálok, mivel mindenben ugyanazok, gyárilag kisebb VID-et kapnak aztán kalap, meg a 2+ magosak kisebb órajelet. Egy x4-en 30-40W-ot lehet spórolni alulfeszeléssel, nekem már csak a melegedés miatt sem mind1.
-
Chaser
legenda
Nah lehet hogy belefejelek egy h55n-usb3-ba egy i3 540-nel, a többit meg meglátjuk
Itt legalább lehet tuningolni is ha szükség lenne rá, a SaB cuccoknál felejtős
Valaki használ ilyen lapot 2x4GB kingmax-szal?
-
Chaser
legenda
válasz
Mercutio_ #5870 üzenetére
2 bibi van. Amit linkeltél egy athlon, az még nem lenne baj, a baj az hogy 90nm-es, volt ám nekem ilyen is
Hiába 45W a TDP, ez biza ki is használja és ráadásul idle is eszik. Többet fogyaszt mint egy alulfeszelt athlon2. Az a vicc 3.5-5k között ki lehet fogni 45nm-es s140-et, ami kevesebbet eszik és kenterbe veri. Ennél drágábban nem éri meg megvenni. Ha mindenképp pár ezres megoldás kell akkor sempron LE-1300 pl, az már nem forrófejű jószág.
-
Chaser
legenda
válasz
Mercutio_ #5860 üzenetére
Semmiképpen nem brisbane, athlon2, sokkal erősebb, kevesebbet eszik és alig drágább. Volt egy x2 EE brisbanom 2300mhz-en evett annyit alulfeszelve mint alulfeszelt x2 240 v 250. Azokat a procikat 6-8k-ért adják az aprón, nekem athlon2 235e-m van, ami gyári EE, 1.1V alatt megy 2700mhz-et..én 11-ért árultam de rám rohadt
Maga a TDP semmit nem jelent, magyarul nem azt jelenti egy 90W-os hogy az terhelve 90-et eszik, hanem azt, hogy annyit biztos nem
Már lassan 100 cpu-t kimértem amd-ből meg intelből, szóval saját tapasztalat. Lehet jóval kevesebb is, csak egy "gyűjtő" kategória.
user137: A 650 intel szerint 73, persze ebben benne van az igp is.
atom360: Te lenni magyar? Akkor írni magyar. Ilyen egyszerű. Amilyen hibákat vétesz a mozilla hibafelismerője is kidobja. Attól hogy IT fórumon vagyunk még lehet(ne) helyesen írni.
-
Chaser
legenda
válasz
Mercutio_ #5856 üzenetére
Ha számít a fogyi újabb 2 magost keress. Sztem a brazos is megbírkózik torrenttel meg HD lejátszással, főleg mert nagyrészt ott a gpu dolgozik. A fogyasztás jó kérdés, ezen filózok én is. Oké hogy keveset fogyaszt, de ahhoz spéci táp is kell, még a jó 80+ tápok is ált-ban elvéreznek 30W valós fogyasztás alatt hatásfok szempontjából. Igazából piopsu kéne hozzá meg külső ACDC, csak az meg már drááága..de attól is függ hány hdd-t használsz.
-
Chaser
legenda
válasz
user137 #5826 üzenetére
Azt mondjuk kifelejted, hogy az igp-je jóval fejlettebb mint az ion, támogatja a hamarosan megjelenő flash gyorsítást, amik már gpu-ra fognak támaszkodni mint a böngészők is. Bőven jó netezős, letöltős gépnek, mediaplayernek, ezzel végre elérhető az usb3 is és aki most készülne atom kockát venni már nem kényszerül rá. Notebook/netbook fronton is az előbbiek miatt nagyon jó alternatíva, azok pedig egyre jobban terjednek.
A fogyasztásról meg annyit, hogy alulfeszelt athlon2-vel nálam is megvolt 40W idle és 60W load alatt, csak okosan kell összerakni a gépet meg jó tápot kell venni. Nekem pl tökéletes lenne egy ilyen alapú gép, de ahogy elnézem nem vagyok vele egyedül.
HTPC meg 20-30k-ért van jah, hdd nélkül, ennyiből meg is lehet venni a kis lap+cpu kombót. Egy géphez még kell táp meg ram is, meg valami házikó, de sokkal több dologra is lehet használni. -
Chaser
legenda
Ez a h67-es zotac itx is nagyon baba
-
Chaser
legenda
Kezdek én is így lenni vele, bár semmi bajom a laptopokkal, csak mindben találok olyat ami nem tetszik.
user137: Azt elnézve hogy erősebb mint az atom, a video részéről ne is beszéljünk - még az ionost is leveri-, mért ne lehetne atom-verő? + itt már fityeg az usb3 meg sata3 is, lehet belőle 15.6-os gépeket is építeni, nem úgy mint atomnál, ahol limitálva van. Nem is highend pc-nek készül, kis fogyasztású net/media pc-nek.
-
Chaser
legenda
40k+ az mis lapja pixmániánál, nem mintha ott vennék de ált olcsóak szoktak lenni az árak. Amúgy jónak tűnik az is, remélem csinálnak olyan verziót ahol be lesz építve a táp a lapra.
-
Chaser
legenda
Nem rossz ez az asrock, de usb3-at nyugodtan rápakolhatták volna némi felárért, meg egy értelmesebb hűtő se lenne rossz.
-
Chaser
legenda
Brazos itx lapokról tudtok valamit?
-
Chaser
legenda
Teljesen korrekt ára van, friss még, nem találtam infot a hangjáról de biztos halk. Régen néztem a topikot, de el is felejtettem
Mercutio_: Amennyi hőt termel ez a kártya nem nagy érvágás. Sztem bőven kárpótol érte a bruttó 20-22k-s ára meg valszeg a halk -lehet hangtalan?- hűtése.
-
Chaser
legenda
Aki lowprofil vga-ban gondolkodik, a zafírnak már van 5670-ből ddr5-ös lp kártyája, ahogy elnézem az l2pro low edition hűtőjével...ráadásul nincs felára a normálhoz képest.
szerk: és lehet nálunk is kapni
-
Chaser
legenda
"Kicsi ház alatt a Vaiko Self házat értem ami 255 x 225 x 126mm (sz x mé x ma)" Ennyiben az én elképzelésem is kijön, talán még lp vga is belefér. Csak én most nem tudok -főleg nem is akarok- annyit rákölteni hogy 2.5-es hdd+ssd..szóval egy darabig nem fogod látni
Alacsony TDP-s cpu szinte bármelyik normálból "készíthető" alulfesszel, ennyiben térnek el a normáltól..kisebb a VID..1ébként 100%-ban ugyanaz minden. Viszont sokan ezt nem tudják és extraprofit forrásnak tökéletes intelnek meg amd-nek is.
Picopsu-val 1 bajom van..igazán minőségit itthon beszerezni szinte lehetetlen, ráadásul rohadt drága..ráadásul az AC-DC egység is nagy, hiába ált-ban a házon kívülre rakják..ennyi erővel én is rakhatom az optikát pl házon kívülreviszont anélkül még működik a gép...
Szóval sfx vagy tfx sztem.
szerk: Nem beszélve arról, ha egy vga is van a gépben meg egy kvad 150W már kevés lehet a kilengések miatt, annál nagyobb pico-t meg nem is láttam.
-
Chaser
legenda
válasz
#25954560 #5026 üzenetére
Ezt vga nélkül gondoltam, "minimalista" jeligére. Lap és 2db kis hdd meg a táp, szóval nyugodtan mehetne a lap bal oldalára. Szellőzés miatt nem aggódnék, a lap egyik oldala úgyis oldallap mellett lesz, meg a hátulja is, de akár még a 3. is üres maradhat és bőven van helye távozni a meleg levegőnek. De ugyanez mehet TFX táppal is, akkor még keskenyebb lenne, a hdd-k pedig a táp mellé kerülnének kívülről.
-
Chaser
legenda
válasz
#25954560 #5020 üzenetére
Ionban nem gondolkozok, az nem való semmire szinte
i3 v i5 vagy amd. Röviden egyszerűen: Lap jobb v bal oldalán a táp, táp előtt állítva a 2.5-esek és kész
Ha kell optika azt meg bezsúfolni a táp és hdd-k alá. Elég pici gépezet lenne. Hűtést pedig akár gyárival oldanám meg, úgy hogy egy 12-es venti lenne a borda fölött. Most is így használom az x2-semet.
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #5018 üzenetére
Én még filózgatok rajta, erősen gondolkodom a h55n és egy i3 beszerzésén, a sandy bridge nem tudom mit tartogat de biztos nem lesz olcsó
tuning is kilőve, csak felárért K-s cpu-val, ramvezérlő is finnyásabb lesz..lehet egy erősebb i7-et kellene venni 1156-ban, pár évre meglenne a gépezet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest