-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
Konkrétan nulla (0, zéró) fok eltérést hozott a friss Nocuta NT H1 paszta. Nem való ebbe a házba gyári állapotában.
3RROR
Most már reménykedjünk, mert így még értelme sem volt.
Amúgy valószínűleg egy gyári teszten kiesett, újragyártott kártya ez, mert nem én voltam az első, aki újrakente, ez látszott. Doboz bontatlan volt, meg az Alza amúgy is jelezni szokta, ha visszavitt a kártya.
-
dugo_
veterán
válasz
DanielLong #44941 üzenetére
& 3RROR
Én nem nyertem a szilícium lottón ma sem.
Gyári: 1365MHz / 1150mV / 180W / 86°C / 2700 (!) rpm...
Hangos és forró. 1050mV környékén ~77°C és a fogyasztást is láttam már 135W körül, de élesben sorozatosan összeomlott. De valószínűleg ellennék ~1300MHz körül is...
Persze gabriel26 már 2,5 éve megírta, hogy mi lesz, ha ekkora vga van a házban, és már a 75W-os 1050Ti sem volt hideg/halk, szóval mit is akartam én...
-
dugo_
veterán
válasz
cinemazealot #44864 üzenetére
Na de az a táp valóságban 200-300W között már füstölhet, szóval te is 50% terhelés környékén hajtod...
-
dugo_
veterán
válasz
DanielLong #44790 üzenetére
Kezdjük a rosszal: Gigabyte B450I lapomba rendeltem másik MX500 M.2 SSD-t, de meglepetésre ugyanaz a probléma -> úgysejtem, hogy esetleg túlságosan is új ez az SSD és ezért nem látja se a lapom az új december BIOS-szal, se apám laptopja.
Ez elég valószínűtlen. Az MX500 egy éve van a piacon, a B450 chipset úgy en bloc fiatalabb. Ráadásul egy mezei SATA SSD-nek nem kell bios frissítés.
-
dugo_
veterán
válasz
hegegabi80 #44662 üzenetére
Nem, ez víztiszta átlátszó, csak még rajta van a kék védőfólia.
Nem tudom mikor lesz ebből gép, de amit lehet, azt most összevásárolgatok a házhoz...
-
dugo_
veterán
Metis mod, 1. állomás:
Elkészült a full plexi odallap.
MKI Plexi; 1000Ft nettó a vágás, 1200Ft nettó a posta
Mivel Ispy .ai fájljáról elég furcsa méreteket tudtam csak leszedni DWG TrueView-ba beolvasva, végül nekiestem tolómérővel és készült belőle egy lemezmodell.
Letölthető pakk:
https://www.mediafire.com/file/kvi38twjzrbwmjs/Metis+mod.rar
Van benne .ipt, .dwg, .dxf, .pdf és még pár kép az illeszkedésről.Szerintem annyira pontos lett, hogy nem is kell semmit változtatni a rajzokon.
-
dugo_
veterán
-
dugo_
veterán
válasz
D1Rect #44512 üzenetére
Sokáig gondolkoztam rajta, hogy vajon a motor része mennyit takar ki az amúgy sem túl nagy bordából, de mivel a hőmérsékletek rendben vannak (laptop vonalról érkezve sosem hajkurásztam a 30 fokokat), illetve így tényleg szinte néma a gép, ezért én megelégedtem az eredménnyel.
És pluszban rálóg a wlan-ra is, ami szintén elég forró tud lenni.Tavaly nyár óta fut így.
-
dugo_
veterán
válasz
PainKiller13 #44509 üzenetére
A hátlapi kivágáshoz viszont az x1-es slotod fog esni, amibe meg nem érdemes vga-t rakni.
Bocs.
-
dugo_
veterán
válasz
PainKiller13 #44507 üzenetére
Mérd le, neten nem találok méretet hozzá.
"Nekem 174x226mm matx lap fog belekerülni, ez tuti belefér már próbáltam."
Kösz a tippet, meg is rendeltem. Ez lesz a harmadik, kihasználatlanul álló itx házam...
-
dugo_
veterán
válasz
D1Rect #44494 üzenetére
Noctua NH L9i/a, ID-Cooling IS-60, Alpenföhn Panorama kb.
Ha van maród, akkor a porszűrő keretéből le lehet kapni pár millimétert és akkor befér a Scythe Big Shuriken 2 Rev. B, ID-Cooling IS-50 is.
Vagy veszel egy 30mm-es hőcsöves bordát, és rácsapsz egy kellően nagy ventilátort.
-
dugo_
veterán
válasz
DanielLong #44453 üzenetére
Van Milyen házat vegyek? és Milyen alaplapot vegyek? topik is. Itt nem foglalkozunk ilyen nagy méretszabvánnyal.
-
dugo_
veterán
válasz
Pubszon #44423 üzenetére
Addig guglizgattam, amíg totál belezavarodtam.
Az ajánlott LC75ITX táp elvileg csak a külső kocka (ami biztosan nem jár), viszont ha rákeresel, akkor egy német webshop egy paneltáp képét hozza erre kódra.
De ha visszamész a gyári oldalon egyet, akkor ott a kis leírásban a DC/DC konverter tartozék már.
Vedd meg, most már érdekel...
-
dugo_
veterán
-
dugo_
veterán
válasz
Casoli #44284 üzenetére
Jó a méret, viszont nincsen benne paneltáp.
A H variánsoknál van rá opció, nem látom miben tér el a W60-tól.
H60: https://www.aliexpress.com/store/product/Realan-H60-computer-case-Aluminum-PC-case-HTPC-for-mini-ITX-motherboard-without-power-supp-y/109426_32715233384.html
Magasabb H80: https://www.aliexpress.com/store/product/Realan-H80-Mini-ITX-computer-case-Aluminum-HTPC-case-Chassis-with-power-supply-free-shipping/109426_32933666894.html -
dugo_
veterán
válasz
Cickánykoma #44215 üzenetére
A szabvány ±5%-ot ír elő a 12V-os ágra, amiből 11,4V-os alsó határ következik, ugyanakkor a tétlen állapotban szoftverrel mért érték önmagában még nem jelent semmit.
Olyat nem vettél észre, hogy esetleg parkolásból/alvásból felpörögve dobja el a gép a vinyót? Akkor van egy masszívabb 2-3x-os áramfelvételük.
-
dugo_
veterán
Felhorkantottam.
Amikor melóban egy délután van megtanulni a frekvenciaváltó működését, a 230 és 400V-ról is üzemeltethető motor lehetséges csillag-delta kapcsolásait, átlátni az ántivilágban használt vezetékszíneket és mindezt rendszerbe kötni kábelezéssel együtt.
Persze tényleg veszélyes.
-
dugo_
veterán
válasz
Anonymus23 #44146 üzenetére
Szerintem először ellenállást iktass be. Minden plusz költekezés kérdéses egy ilyen tápnál.
12k egy Chieftec SFX-350BS 350W, ami elég halknak mondható, a kérdéses minőségű LC Power-t meg elsütheted valami madárnak az aprón...Nekem egy Fractal Design Integra SFX 450W-ba (aka. FSP 450-60GHS) került bele egy 4 pines PWM-es NB-BlackSilent Pro 80mm venti, másfél éve megy így kevesebb levegővel a táp, és a venti sem mutat hibát a fesz. alapú szabályzás miatt. Nálam ~130W körül van a teljes terhelés.
Vettem egy ilyen 2 pines kábelt, félbevágtam, és beletoldottam a tápból jövő ventikábelbe, így van aljzatom a későbbi venticseréhez és nem is kellett a táp nyákján mókolni a bekötést.
kép -
dugo_
veterán
-
dugo_
veterán
válasz
energy4ever #44099 üzenetére
19,05mm x 22,86mm
Ezt bele lehet építeni akkor egy karórába is.
-
dugo_
veterán
válasz
Arthuro_Adam #43891 üzenetére
Egyik lappal sem kompatibilis a kinézett proci.
MSI H310I Pro, ASROCK H310M-ITX/ac, B360M-ITX/ac, H370M-ITX/ac
Noctua NH L9i - amennyiben tényleg 40mm a max magasság, a hivatalos spec nem írja -
dugo_
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #43670 üzenetére
STREACOM FC5 Alpha
Amúgy szerintem nincs ilyen. TT Core G3 elég vékonyka, esetleg valamelyik ATX Silverstone.
-
dugo_
veterán
Van fönt az aprón egy szétkannibalizált Metis olcsóér', ha valaki úgyis mod alapot keresne...
-
dugo_
veterán
válasz
turbokappa #43123 üzenetére
Ezekhez a procikhoz nagyon kevés lesz ez a fapad lap a pőre vrm-ekkel. Max egy 8400-ra lőjél szerintem.
-
dugo_
veterán
válasz
MPeter87 #42684 üzenetére
Hosszú távon én sem, mert hamar elegem lett a hangjából és rádobtam egy 140-es BQ Silent Wing-et...
-
dugo_
veterán
Azért annyira nem bonyolult. Az első hozzászólásban van egy lista, amiben csak olyan lap van, ami le van tesztelve és HDMI 2.0 van rajta. Tegyük hozzá, hogy AB350M-Pro4-et most ne vegyél, elrontották.
Beveheted akár a Displayportos lapokat is a keresésbe, azt könnyű HDMI-re alakítani.Ja, a figyelmeztetés még annyi az alján, hogy Linux alatt a kerneltől függ, hogy adott disztro alatt milyen módban működik a HDMI port, mivel ha szarul van megírva a bios és nincs validálva benne a 2.0, akkor a kernel letiltja a lehetőséget.
-
dugo_
veterán
válasz
szinimini #42523 üzenetére
A dupla vga ebben a környezetben a két pcie slotot foglaló hátlapra volt értve... Ilyet nem tudsz betenni mATX lapba a fent említett x1-x16 slotok elhelyezkedése miatt.
Túl sokat ne költsél 1151v1 lapra és procira, itt vannak lassan az olcsóbb 300-as lapok:
https://www.techpowerup.com/242396/sneak-peek-of-upcoming-h370-h310-and-b360-motherboards-from-asus-asrock-gigabyte-msiAz i5 is lecsúszott i3-ra, valós 4 magot kapsz az i3-8100-zal lényegesen olcsóbban, mint korábban.
-
dugo_
veterán
válasz
ecaddsell #42279 üzenetére
Nem ismerem a te felhasználásodat, magadnak biztos meg tudtad indokolni.
Nézd meg ezeket a diagramokat:
https://techreport.com/review/30813/samsung-960-pro-2tb-ssd-reviewed/5Gyakorlatilag minden futtatható program a random olvasásból profitál, ahol nem sikerült nagyságrendi gyorsulást elérni még, így nem is jön ki a PCIe-n keresztül kommunikáló SSD-k előnye. Annyira nem, hogy egy-két helyen kifejezetten gyengén teljesítő SATA modellek előzik meg.
Ott van értelme, ahogy folyamatos írás történik rá. Videovágás, nagyobb adatbázisok mozgatása, stb... Főleg ha munkára van használva is ki is termeli az árát.
Abban igazad van, hogy lap terén érdemes felkészülni a fogadására, de amíg adott összegből akár kétszer akkora tárhelyű SATA modell is kijön szinte, addig szerintem az a jobb választás.
-
dugo_
veterán
válasz
csemiubi #42267 üzenetére
Nem ér 50ezret egy 4 magos i5.
ASROCK Z370M-ITX/ac
i3-8100És akkor fejleszthető lesz 6/12-re.
Esetleg ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac + Ryzen 3 2200G. Ez grafikában sokkal erősebb, 8/16-ig fejleszhető.
CX430 is egy régi gyengébb CWT beles, nem túl nagy eresztés.
Coolermaster G450M - halk, félmoduláris, jobb féle CWT
Vagy ha sose lesz vga, akkor el lehet menni az FSP belsős BQ Pure Power 10 széria felé, mert abból vannak 300/350W-os darabok, szintén nagyon halkak, de félmoduláris kiépítés csak 400W-tól van.
-
dugo_
veterán
válasz
IamSociopath #42185 üzenetére
Anno lehet, de ugye akkor gondolom még nem VP9-et használt a youtube.
Ez az 1300MHz-es gyösz pedig biztosan nem fogja erőből kitolni hardveres gyorsítás híján.
-
dugo_
veterán
válasz
Pécsi gyerek #42183 üzenetére
VP9 híján biztos, hogy nem bírja el. 5 éve is egy hulladék volt, amikor megjelent ez a proci...
-
dugo_
veterán
válasz
robcsekwow #41979 üzenetére
Ha az új Raven Ridge APU-t veszed, akkor kelleni fog hozzá bios frissítés. Helyből csak a tavaly kijött Ryzeneket és a Bristol Ridge APU-kat ismeri általában a lapon lévő régi bios.
-
dugo_
veterán
válasz
robcsekwow #41976 üzenetére
Ott van benne egy marha nagy GPU oszlop. A 2400G-ben Vega 11 van.
-
dugo_
veterán
válasz
robcsekwow #41974 üzenetére
Nézd meg jobban, a 2400G 5-ös.
-
dugo_
veterán
válasz
robcsekwow #41971 üzenetére
Csak az új 2200G, 2400G-ben van IGP. A többi Ryzen-ben nincs, így azokhoz kell külön vga.
-
dugo_
veterán
válasz
Iginotus #41612 üzenetére
A hűtő kérdést ugye említettem már a topikjában, na de 1070-ről nem volt szó.
Gabriel26-nak volt egy ilyen erős konfigja a Node202-ben, de nem tudta megfogni a hőmérsékleteket:
https://logout.hu/tema/mini-itx/keres.php?stext=1070&suser=gabriel26 -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos cigaretta 🔞
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- LED világítás a lakásban
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest