- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Projektor topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
válasz
HRicky
üzenetére
Nem tudom miért nem tudtak annak a tetejére szellőzést vágni, bezzeg az alaplap alá jutott pár furat a raktárból.
A prodigy sokkal nagyobb de tuti jobban szellőzik. Ha álló jellegű házra lenne szükség a SHARKOON QB ONE vagy SHARK ZONE C10 is megfontolandó mert elforgatható és tuti hűvösebb mint a metis. -
HRicky
tag
Sziasztok!
ITX ház vásárlás előtt állok. Ez lenne benne: i5-4590,gtx 960, 1hdd és egy ssd. A kinézett ház a raijintek metis mert nincs szükségem több helyre a házban. A kérdésem az hogy így rendesen fog szellőzni a ház? Vagy érdemes lecserelnem a processzor hűtőt? Ha le kell akkor abból a pénzből már kijönne egy bitfenix prodigy ház is ami ugyan nem tetszik de jobb megoldásnak tűnik. -
Ispy
nagyúr
válasz
bandi20
üzenetére
Én szeretem, nekem bejött, igaz nekem nem ablakos változat van. Nekem fontos volt, hogy felül legyen a bekapcsoló gombja, illetve a csatlakozók és hogy ne legyen benne ODD elől. Sokat kellett legozni az alkatrészekkel, mire összeállt, de ez nem a metis hibája, inkább a kis méreté. 2 dolog van ami a hátránya, az egyik, hogy a grafit logó a ház elején nagyon sérülékeny (szerelés közben az asztalra raktam az elejével lefele, és meg is kopott azonnal a logó), a másik, hogy a felső rész nekem nem stabil, usb, jack ki-be dugdosáskor kicsit behorpad.
-
bandi20
aktív tag
A tapnak nincs hangja a gépem en a leghangosabb alkatrész a két Winyo ! Hogy a metisbe mekkora hangja lesz azt nem tudom, mert most azért a gtx460 megeszi az o 160 w át , de egy gtx 750 nélkül tuti nem lesz akkora hangja, mert kb fele akkora táp elvinné a konfigot! A metis rol mi a véleményed?
-
bandi20
aktív tag
Sziasztok! Az itx láz engem is megfertőzött! Jelenleg ami van vagy jön a konfigurációba!
Cpu: g3258 as
Alaplap: gigabyte b85n Phoenix , nekem tetszik a narancssárga!
Memória: 2*4 Gb hyperx savage ddr3 ram!
Vga: gigabyte gtx 460 van most , de a gépbe egy gtx 750 megy majd
Proci hűtő: a gyári eleve réz magos hűtő!
Táp: Thermaltake Smart 530se fél moduláris táp , lapos kábelek stb.
Vinyo az kettő van ami 3,5 " os
Es most vagyok bajban, mert ház az ami tetszik az a Metis ablakos verziója, olyan kellene ha van alternatíva ami ablakos, es ezek a cuccok gond nélkül mennek bele, nem akarok táp cserét stb. De a mérete az kb olyan legyen mint a Metis. Vagy nem sokkal nagyobb!
Ha van ötletetek akkor várom! Koszi -
HookR
addikt
(#25698) shteer és (#25673) AxBattler: Utólagos és szíves engedelmetekkel formálissá és könnyebben kereshetővé teszem. Na meg egy bónusz a végére.
===========================================
Chieftec SFX-500GD-C hivatalos oldal - [link]
Raidmax Element hivatalos oldal - [link]
Raidmax Atomic hivatalos oldal - [link]
(Lásd még: Raijintek Metis)===========================================
-
rover45
őstag
Sziasztok.
Egyszerűen nem jutok dűlőre ezzel a konfiggal.
Gyakorlatilag azért hirdetem, mert nincs kellően kicsi, kedvemre való ház hozzá, megfelelő táppal, amibe beletenném :s
Szívesen használnám egy ISK100 vagy egy IX-03B házban, csak ugye ő már nem elégszik meg a gyári 90W tápokkal. Egy ssd és egy notivinyó menne csak mellé.
Nézegettem a Metis-t is, nagyon tetszik, de nem akarok atx tápos házat, szóval azt is csak valami utólagos paneltáppal használnám. Akkor meg minek akkora ház... -
Grats, jól néz ki!
Csak egy SSD-vel használod?
Milyenek a hőfokok?Tetszik a Metis, de van vele néhány gondom:
- a táp szívhatná előről a levegőt, és lehetne sfx szabványú (így talán beférne előre, a táp fölé egy 80mm-es venti);
- az ablakos változat jobban tetszik, de azon meg nincs oldalsó rács;
- a felül elhelyezett hdd-t nem hűti semmi, gondolom nem 30 fokos terhelés alatt. -
rover45
őstag
Sziasztok, újból építkezek
Ami fix, az az hogy i5-2500k.
E köré szeretnék építeni valamit, lehetőleg Asus vagy Asrock Z-s alaplappal, illetve Raijintek Metis lenne a kiválasztott házam
Egyenlőre dvga nélkül, paneltáppal.
Vélemények, ötletek, esetleg eladó alkatrészek?
-
Ispy
nagyúr
Na végre úgy néz ki 3 hét után megjön jövőhéten a Raijintek Metis házam egy be queit system power 7 táppal és át tudom költöztetni a konfigomat bele, uhhh úgy izgulok ilyenkor, mint a kisgyerek a játékboltba

Remélem belemegy minden

A mostani házamon (Chieftec BT-02b) az előlapi jackbe ha beledugom a fülest, akkor csak ez egyik fele szól
Ez a háznak a hibája? Még garis, akkor vissza is viszem. -
Iginotus
addikt
Na lejárt az időm, itt egy teszt:
raijintek metis review
Német, de a lényeget leírja, ott van egy panel az usb-knek és a táp kábeleire is figyelni kell. Tehát sajna nem lehet. De mégis pár cm még jól jöhet
Egyébként 17 cm-be melyik a legerősebb vga?
-
Iginotus
addikt
RAIJINTEK Metis -t lehet úgy moddolni, hogy ne csak 17 cm-es VGA gérjen bele?
-
TomiLi
addikt
Raijintek Metis: Már itthon is lehet kapni! Nem is vészes az ára!
Viszont szerintem is kicsit "moddolni" kell, ha jobb szellőzést akar az ember. Ez így tényleg karcsú... Pedig nagyon pofás kis házikó!!! -
HookR
addikt
Raijintek Metis hivatalos oldal - [link]

-
HookR
addikt
Spire PowerCube 502 hivatalos oldal - [link]
========================================
Raijintek Metis - bit-tech.net / pcaxe.com
========================================
Lian Li PC-Q12L - cowcotland.com
- Az L-esben már van hely fektetett dVGA-nak is.========================================
(#22013) Vekko: Ez a Raijintek Metis is érdekes lehet a számodra.
(#22015) ZetorGumi: A gombok körül mi történt a festéssel?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux felhasználók OFF topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Milyen SSD-t vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- Playstation 4 Fat 500 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ami fix, az az hogy i5-2500k.