- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
válasz viperabácsi #61550 üzenetére
Gondoltam rá, de felmerül bennem, hogy az eretnekség lenne csalás
Na meg azért ezt egy ideig elreszelgetném, mivel acél. Még a dremelemmel is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HUN_Sector #61551 üzenetére
az eretnekség lenne csalás
Nem, szimplán barkács."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
viperabácsi
addikt
A cél szentesíti az eszközt !
AxBattler : meg lehet úgy csinálni , hogy észre sem lehet venni.
Más : Ti is bele futtok mostanában ha-n olyan hirdetőkbe aki válaszra sem méltatja a privátot , közben másnak jegeli a terméket ?
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Pista0001
addikt
válasz viperabácsi #61548 üzenetére
Nekem is van egy olyan első eresztéses 350-es, az enyém kibírta a garanciaidő végéig, meg még kb 2-3 hónapig, aztán adta be a kulcsot. Asszem az i5-760 volt akkor rajta HD7870-nel. Szerintem bírnia illett volna... Seasonic G360-at kapott aztán a gép, az egy Celeron G540+HD4350(!!!) alól halt ki, szintén gariidő után pár hónappal...
-
Pista0001
addikt
válasz HUN_Sector #61555 üzenetére
Hát, a Be Quiet ponf fordítva van, a venti(k) felpörögnek, de a gép nem indul. A Seasonicot nem tudom, az másnál ment tönkre, de van egy másik Seasonic nálam az alsó szomszédtól, annak a primer körén van baj, mert egyből lecsapja a kismegszakítót. Azt az alaplap is megsínylette kicsit, de bios drissítéssel menthető volt.
-
rxmiss
tag
akkor a csatlakozo muanyag reszet
-
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #61558 üzenetére
vagy a muanyag csatlakozonal magasabb tavtartok+ hosszabb csavar.
-
viperabácsi
addikt
válasz flashpointer #61559 üzenetére
az a leg " humánusabb " megoldás !
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Dapro
senior tag
fractal terrara szerintetek megeri valtani formd t1 v1.1 rol? formd-ot felraktam eladásra de mindig elgondokozom h tenyleg elakarom-e adni. terra lehet jobban tetszik kinézetre de elvileg aio se megy bele.
-
Grave_444
nagyúr
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Házakat nézegetek az alábbi konfigurációhoz.
alaplap: Asrock H81M-DGS R2.0
CPU: Intel i7-4785T
CPU hűtő: ID-COOLING IS-55
VGA: Point of View GT 520
RAM: 2x8 GB DDR3 1600 MHz
SSD: Silicon Power Ace A55 128 GB
táp: Corsair RM650
Az alaplap szélessége megegyezik a mITX szabvánnyal, csak kicsit hosszabb annál. Jelenleg egy Jonsbo C3-ban van benne a gép, de jó lenne ezt valami kisebbre cserélni. Tudtok valami kompaktabbat ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz Pista0001 #61567 üzenetére
Így van, az Asszony Kolink Satellite-jában most egy Gigabyte H470M H van, míg pici átalakítással a Cooler Master Elite 110-be egy ASRock H81M-HDS került. Aztán még ott a Jonsbo C6, amiben a jelenlegi konfigom van egy ASRock B560M Pro4-re alapozva.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
BiP
nagyúr
Nekem is Cooler Master Elite 110 van anyóséknál, ott is a mITX-nél 1 slottal több hely van, abba is egy kisebb mATX lapot raktam, szóval csak meg tudom erősíteni.
Elite 110 már nincs, az utódját a 120ast használtan még talán el lehet csípni, de a 130at elvileg még forgalmazzák. [link]
Kolink Satellite és Silverstone SG13 hasonló kialakítású, de azokról nem tudok pontos méretet meg nincs tapasztalatom. -
Dapro
senior tag
az nr200p be is belefér amugy matx de csak pár darab, az sff excelben van lerias ezekrol info
-
HUN_Sector
őstag
Közérdekű! Van egy 150-es chopin hardveraprón!
-
Dapro
senior tag
válasz HUN_Sector #61573 üzenetére
én egy formd t1 v1.1-et is látok ám hardveraprón
-
.Ishi.
aktív tag
válasz Grave_444 #61563 üzenetére
Ezzel én is szemeztem, remélem hamarosan bejön az európai piacra is. (A gyári oldal nekem sem elérhető.) Valami hasonló "lunchbox" házat szeretnék majd a jövőben.
Viszont a Mechanic Master C24 [link] is jónak tűnik, de ha jól látom, szinte csak Aliexpressen szerezhető be.
-
Hanok
senior tag
válasz .Ishi. #61576 üzenetére
Talán a héten vagy a jövőhéten érkezik hozzám egy C25/10.3 liter. Egyenlőre nagyon úgy fest hogy még meg sem jött de meg kell válnom tőle.. Amikor rendeltem még nem gondoltam hogy a büdzsét egy új családtagba kell majd fektetni.. De ez még a jövő zenéje mert még Hollandiában dekkol..
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
A C2-be is befér ami kisebb mint a C3.
Ill. még Sharkoon CA-I/Coolcube V3 régebbi házak voltak hasonlóak amibe befértek a lefelé pár cm-rel (ill. oldalra is minimálisan) hosszabb mATX lapok, H81M-HDS nekem is volt benne anno. Bár ezek már nem kaphatóak de gondolom ma is gyárt valaki ilyet, anno is eléggé egy kaptafára készültek több gyártónál ezek a házak. -
Horvi
őstag
Pár hónapja elindult a vezérhangya, hogy lehet kéne házat cserélni és úgy esett, hogy elgyengültem
Egyelőre még ilyen állapotban van. Egy ideje már megjött csak külföldön voltam és nem volt lehetőségem összerakni. De a héten valamikor sort kerítek rá. Illetve ha van rá igény dobok be pár képet az építésről is.
Hello darkness, my old friend...
-
-
phulee
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, az alábbi konfigurációt rakom össze:alaplap: ASRock B650M
CPU: AMD Ryzen 5 7600
CPU hűtő: gyári AMD (egyelőre)
VGA: ASUS TUF-2060 OC (ez megvan, esetleg a távolabbi jövőben cserélem)
RAM: 2*16GB DDR5
SSD: Intel 520 250 MB SSD (ez is megvan)
táp: ház függő, kiválasztás alattSzemezgetek házakkal és a következőkre szűkítettem:
- Jonsbo A4 (ár/értékben most a legjobb nekem)
- Jonsbo UMX1 Plus (olvastam róla, hogy nem a legjobb hűtés szempontjából, de szerelem első látásra )
- Lian Li A4 H2O (nem tudom megéri-e az A4 dupla árát?)Házat nem két napra vesz az ember, mit gondoltok ezekről illetve van-e jobb tipp? Viszonylag kicsi legyen, bírja a gyűrődést, beleférjen minden. Tudom ez nem a milyen tápot vegyek fórum, de ha van bevált, jó ár/érték arányú tipp, akkor szívesen veszem.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
phulee
tag
válasz HUN_Sector #61586 üzenetére
Ez nyilvánvaló, de nincs tapasztalatom ipx méretben. Itt is többen írták, hogy ennek a hűtése nem oké. Árban pont ennyi a Jonsbo A4 is, ami szintén mutatós.
A Dancase nekem nem mond semmit, ebben alulművelt vagyok Az ára pont a duplája a másik kettőnek, de ha annyival jobb, akkor hosszútávon nyilván megéri. Ezért érdekelnek a tapasztalatok.
[ Szerkesztve ]
-
phulee
tag
válasz HUN_Sector #61588 üzenetére
Hálás köszönet, megint tanultam valamit. Szóval, ha az alsó kategória 20e az aprón, míg a non plus ultra 40e, akkor nem kérdés, hogy az utóbbi a megfelelő választás. Jól érzem?
-
veterán
Sziasztok!
Megint itt egy hülye aki mATX lapot akar tenni ITX házba
Fractal Design Node 202-be ha átvágja az ember a riser alatt a fémet a 2 kamra közt hogy át tudjon nyúlni az alaplap a videokártya alá (vagy IGP-vel) meg esetleg paneltáppal, bele lehet tenni egy kisebb mATX lapot?https://tinyurl.com/rasoapro
-
HUN_Sector
őstag
válasz phulee #61589 üzenetére
40-50 az már prémium minőség. A lian li dancases a4h2o már 65. Azt vedd ha az tetszik.
Itteni árszegmensben jelennek meg olyan házak mint a fractal design itx háza, amely csodás, de katlan. Százezernél az azza virít piramisokat és lebegő kockákat. De az már nem a prémium hanem a design szegmens.
Nézz meg 1-2 videót és ha minden méret stimmel, menj a liabli házzal[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Mégiscsakleszazértis rózsaszín mitx gép! Az alany már megérkezett:
Most még szürke, fekete. Majd rózsaszín - szürke - fekete lesz, meg még némi grafika is kerül reája.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
phulee
tag
válasz HUN_Sector #61591 üzenetére
Köszönöm, néztem már videókat és tényleg nagyon prémium. Írtam a hirdetőnek, majd esetleg beszámolok a végeredményről.
Még egyszer köszi a tanácsot!
-
mpierre
veterán
válasz phulee #61585 üzenetére
+1 a Lian li A4 H2O-ra. Itt pihen mellettem egy szép ezüst. (Nicknevemre keresve van is fent kép, ha kell látvány, de óvatosan, mert vizezett a gép. )
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz phulee #61595 üzenetére
[link] Megforgatva, mert nem kifelé néz a ventije, hanem bentről a ddc passzív bordájáról szívja le a 30+°C-os levegőt (már ha nagy ritkán elindul.. ). Felül meg a radin lévő 120-as venti segít a tápnak ebben a munkában.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest