- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Mini PC
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autóhifi
Aktív témák
-
lócitrom
őstag
válasz
mr_ricsi #20876 üzenetére
hivatalosan integrált modulok vannak. ergo "chippes". tehát a modulban tárolva van egy azonosító és azt azonosítja be a rendszer.
viszonteladóknál valóban lehet még itt-ott kártya, de ez tényleg csak ilyen maradék.
nem.. maximum ha aktiválva még nem volt. ellenkező esetben szinte semmi esély sincs rá.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
-
Zeusz77
újonc
válasz
mr_ricsi #20745 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a segítséget. Ha lesz időm, akkor lehet, hogy még kísérletezek vele. A témát egyelőre lezárom.
Megjegyzés:
Nagy TV néző nem vagyok, azért szerettem a horvát adásokat, mert sokszor reklám nélkül lehetett megnézni egy filmet, angol nyelven (mivel a mindig TV-én is sok helyen át lehet váltani angolra, a nyelvtanulás már nem olyan fontos szempont). Ráadásul időnként olyan sporteseményt is közvetítettek, amit esetleg a magyar adók nem. -
Zeusz77
újonc
válasz
mr_ricsi #20723 üzenetére
Köszönöm a választ. Amit én tudok (google a barátom):
A DVB-T2 / HEVC jel a horvát lakosság 97 százalékát lefedi.
A DVB-T2-re való áttérés befejezése után az M1 nemzeti multiplex terjeszti a HRT 1 HD, HRT 2 HD, RTL HD, Nova TV HD, HRT 3 HD, HRT 4 HD, RTL 2 HD és Doma TV HD csatornákat.Az RTL Kockica HD, a CMC HD, a Sportska Televizija HD és a meglévő regionális tévécsatornák az országos M2 multiplexen érhetők el.
Ezeket az átállás előtt simán tudtam fogni, most csak a fizetős csatornákat látom.
(Gondolom az antennámat kéne forgatnom.) -
tibor2010
tag
válasz
mr_ricsi #20398 üzenetére
Az RS232 elég baráti megoldás, hiszen a doboz felnyitása és így a garancia elvesztése nélkül a felhasználó jó eséllyel javíthatja a készüléket. (Mondjuk Enigma2, Android vevőknél már más megoldások vannak, hiszen a firmware akár nagyságrendekkel is nagyobb lehet.)
Ez ejtag a processzorhoz fér hozzá. Lehet az SPI-t programozni, ha az RS232 nem hozza helyre, de lehet hibakeresésre használni, speciális memória területeken keresztül szolgáltatást aktiválni, tiltani. -
-
garga01
őstag
válasz
mr_ricsi #20349 üzenetére
Lényegében az alap dolog, amiért az egészet csináltad, USB-ről (pendriveról) is megoldható lett volna...
"Az RS232 programozás már nem tud működni, ha nem indul el a STB oprendszere."
Ha totál nem bootol akkor igaz ez. Ha a bootloader még megy (van ON/on felirat) akkor még 90%-ban soros portról is rátölthető a jó sw!
De még mindig nagyobb eséllyel van/vesz egy kis műszaki érzékkel megáldott vállalkozó kedvű egy usb-soros kábelt mint kiforrassza a chipet.
Megkerestem a sajátomat, még lehet kapni is: [link]
Eszközkezelő és chip verzió:Ha hamisított veszel, azt nem ismeri fel a win10 alapból, vagy nem tud neki port számot adni. (Mondjuk ez régebbi driver verzióval ez kiküszöbölhető.)
A gyári Amiko-s soros->Jack-el összedugható, innentől csak a PC kell a programmal:
[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
brazos
senior tag
válasz
mr_ricsi #20328 üzenetére
...A boxom mellett nem volt kábel, és az Amiko honlapján sem látok semmiféle rs232 kábelt a megvehető tartozékok között....
Akkor átvertek, mert amelyik Amiko boxon egy nem szabványos rs-232-es anya csatlakozótól eltérő módon egy 4 pólusú 3.5-es jack hüvely látja el az rs-232 soros csatlakozás szerepét, ott bizony gyárilag tartozék hozzá az a 4 pólusú 3.5-es jack dugó--rs-232 dugó kábelköteg! Az, hogy ezt előszeretettel kihagyják (kilopják, eltüntetik, stb.) egyes kereskedők a csomagból, az egy más dolog, azt rajtuk kell leverni, gyárilag a box árában ez a használathoz szükséges egyedi kialakítású kiegészítő kábel benne van!
A külön megvehető kábelt pedig nem az Amiko honlapján árulják, hanem más kereskedők, hogy ők honnan szerzik be, na, ez egy jó kérdés.
(nem véletlen amúgy ennek a tartozék kábelnek a kissé magas ára, lásd fentebb az ilyen kábelt áruló belinkelt weboldalt)[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz
mr_ricsi #20324 üzenetére
A kézikönyvet is úgy írták, hogy fogalmuk sincs a szoftverről kb.
Rengeteg beltéri egységen cseréltem/javítottam már szoftvert, és minden esetben soros port - PC kombóval. Alapból arra van kitalálva. Sajnos a használati utasítást is olyan hozzá nem értő írta, mint a dvd-játékos használatit anno. Persze sok boxon működik ez a slave-master áttöltés is, csak furcsa hogy erre utasít a használati.
Van Mini Combo Extra boxom, azon is a lenti soros-jack kábellel cseréltem sw-t PC-vel (miután nem volt hajlandó bekapcsolni, folyamatosan ON-on felirat váltakozott rajta).Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz
mr_ricsi #20317 üzenetére
"mert az RS232 frissítésnek az a hivatalos menete, hogy két Amikot össze kell dugni az alábbi képen látható kábellel"
Ez így nem igaz... Az lehet, hogy egyik boxról a másikra átmegy az sw de azt is erősen kétlem.
Amelyik Amikon Jack-es soros port van, gyárilag jár(na) egy ilyen kábel, vagy csinálsz egyet:
Ezzel a kábellel és PC-n a megfelelő programmal (box procijának megfelelő Ali loader-el) fel lehet tölteni a szoftvert a boxra. Azt nem tudom az AH miket tiltott, lehet hogy tényleg nem menne így se,de attól meg ez a módja neki és nem a boxról->boxra töltés.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz
mr_ricsi #20307 üzenetére
Szia!
Bár nem 100% hogy erre a boxra is igaz, de a műholdas tuneres Impulse csak akkor kommunikál soros porton, ha a képen lévő jumper össze van kötve.(Viszont nem érdemes úgy hagyni a jumper összekötve, mert akkor meg a kártyaolvasó nem használható, személyes tapasztalat)Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trollok komolyan
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Delta Force (2024)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget