- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
KTMHobby3 #80122 üzenetére
Higgyétek el, nekem 3 origi új Simsonom volt, meg a haveri körben volt vagy 10 db..Szóval egy bejáratott gyári állapotú Simson S51B végsebessége 60-62 km/h volt, ha könnyű volt a pilóta, akkor tudta a 65-öt. Ez már óra szerint 70 volt. Ennyit tudtak a háromsebességesek gyári állapotban. Az utólsó, négysebességes, 12V-os változatok lehetséges hogy többet tudtak, mire azok jöttek nekem már rég MZ-m volt.
Mondjuk a Simsonnál annyi trükk elég volt, hogy kicsit az ember ráhúzta a szivatót, aztán 5Km/h-val többet ment.
Simsonnak a nagy előnye abban a korban a megbízhatóság, és tartósság volt. Haverom Simsonja rendszámosra volt vizsgáztatva, két személlyel teljesgázon hajtottuk, miután megnősült megvettem. 60 ezer km volt benne, gyári lánc, gyári dugó, levettem a hengert, nem látszott kopás. Ez szerintem ma is becsületére válna bármelyik 2T ötvenes gépnek. A tokozott lánc, ha nem volt extrém terhelésnek (egykerék) kitéve, szinte örök volt. Nem is értem miért tűnt el ez a megoldás..... Igazából néha rá kellett nézni a megszakítóra, gyertyára, pár évente olajcsere a váltóba, és a Simson csak ment, csak ment.... A kenésre sem volt igényes, mert előfordult néha hogy ugyanabban az időben a benzinkútnál kész keveréket tankoló 2T autók (Trabant, wartburg) besültek a kevés olaj miatt, én besült szimót nem láttam..... -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Eredeti játékok OFF topik
- LibreOffice topik
- Saab, Volvo topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest