Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Egér probléma
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
azbest #24398 üzenetére
Na belenéztem, bronzzal dolgozik, ami elég közel van az aranyhoz olvadáspontban, úgyhogy elvileg jó is lehet aranyra, amit csinál. Majd elsőre bronzzal kísérletezek, aztán ha azzal sikerül, csak akkor tolom élesben arannyal. Ja van neki video a forma készítésről is: [link] Ahogy nézem ő is kiégeti a formát, részben azért is, hogy a műanyagot elégesse benne. PLA-t használ. Megnéztem közben a gipsz olvadáspontja 1460°C, az aranyé 1064°C, úgyhogy elvileg jók vagyunk a gipsz formával. A bubizásra nem hiszem, hogy a vákuum a legjobb megoldás, de majd jobban utána járok. Kösz a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz
azbest #24398 üzenetére
Ja lehet, hogy szárítás kell neki, mert a vízgőz szétviszi a formát, de biztosan számít az anyag hőtágulása is, mert azért mégis 1200 fokról beszélünk. Ha feldagad tőle a közepén, a külseje meg hideg marad, attól is szétrepedhet. Nem tudom, hogy a gipsz alkalmas e erre, én úgy sejtem, hogy az inkább alacsony olvadáspontú fémekhez, pl ólomhoz jó, és ide más kell, pl samott. Égetni a teljes kiszárításon kívül azért szoktak, hogy átalakuljon a kristályszerkezet, és ellenállóbb legyen az anyag, vagy esetleg még mázat szokás ráégetni a dolgokra, az nagyjából egy üveg réteg azt hiszem. Itt helyben csinálják porcelánnal, azt is több lépésben égetik ki eltérő hőfokokon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Pár hónapos Apple iPhone XR eladó, független, 94%-kos gyári akksival!
- LG 21:9 UltraWide IPS ívelt monitor, 144 Hz, 34 hüvelyk, AMD FreeSync,szép állapot!
- EZ IGEN! Sony PS5 Fat BONTATLAN Final Fantasy Bundle + Cover + Joystick ÚJ