Hirdetés
- Unigine Superposition Benchmark
- RAID
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos fejegységek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- A Samsunghoz viheti az új IO lapka gyártását az AMD
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
-
LamaCube
addikt
Imy petg-t írt. Erre reagáltam
A filanorás pla 200-220-ra ajánlja, persze sokat számít, hogy a hőmérséklete tényleg annyi-e, mint amit beállítunk a nyomtatón. Ezért nehéz tanácsot adni, mert sok a változó
A legjobb egy hőtornyot nyomtatni új tekercsnél és még az se biztos, hogy más színnél jó lesz az a beállítás.
-
LamaCube
addikt
válasz
rokapet #26868 üzenetére
A Thingivers-ről én is megcsináltam a hotend mod-ot, vagyis kinyomtattam, mert utána olvastam a kommenteket, hogy rengeteg dugulást okozott. Nálam a Filanora pla-val semmi gond. 210/60-as beállítással most is egy 5.5 órás nyomtatásom lesz kész. Tegnap egy 6 órás nyomtatás volt. Csak filanorás filamentjeim vannak. Petg-vel sincs bajom. Más márkájú filával próbáltad?
-
LamaCube
addikt
Szia!
Én nem merném beletenni. pl. PLA-t 40-45C°-on szokták szárítani petg-t 60-65C°-on. A szárítógép nem tudom milyen hőmérsékleten dolgozik, de amikor én kiveszem belőle a ruhákat jó meleg szokott lenni. Én vettem egy aszalógépet használtan és nyomtatás előtt beleteszem, ha úgy gondolom, hogy megszívta magát, majd nyomtatás után vákumzacskó teljesen kiszívva a levegő és úgy rakom el. -
LamaCube
addikt
válasz
RevoltFPV #26376 üzenetére
Nincs mit!
Tegnap egy 3 órás nyomtatásnál megmértem a motorok hőmérsékletét. Az asztal 70&%-os volt a hőmérő 68.9-et mutatott, hogy melyik az igaz nem tudom, de 1-2C°nem számít. Az extruderé 44 volt. A többi 45-51 között. Persze ez a külső hőmérsékletük, hogy a magban mekkora az jó kérdés, de mivel a nyomatok szépek, így gondolom a mágnes melegedése még nem kritikus, mert akkor szerintem gyengülne a motor és nem tartaná a lépéseket, így a nyomtatás is rossz lenne. -
LamaCube
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26290 üzenetére
Köszi! Az enyém bovdenes, így nem ugyanaz az érték. Nálam 6,5mm 40mm/sec.
-
LamaCube
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26287 üzenetére
Te mekkora retractot használsz petg-nél és mekkora sebességgel?
-
LamaCube
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26282 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
procam222 #26274 üzenetére
Szia!
Ha megfelelő a nyomtatási minőség, akkor felesleges bolygatni szerintem.
A hőmérsékleteket mivel mérted? 5-6 órás nyomtatás után mást fog mutatni, de szerintem akkor sem lesz 60C°-nál több, de én csak jövőhéten tudok rámérni.
Én a műanyag extrudert alura cseréltem, mert sokan panaszkodtak rá, hogy a műanyag eltörik előbb-utóbb. A bed rugókat cserélem majd, ha megérkeznek.
A BL-touch-ra nem tudok válaszolni.
Az üveget sima szappanos vízzel takarítom és szárazra törlöm. nyomtatás előtt csak leportalanítom. Kézzel ne nyúlj hozzá, mert a zsír nem tesz jót a tapadásnak. Én a 3 hét alatt, amióta van nyomtatóm csak egyszer takarítottam és azóta is jól tapad minden. /PLA-PETG/
Ezen az oldalon [link] rengeteg modellt találsz. Persze, ha egyedileg akarsz tervezni, mert persze ez is lényeges én a Sketchup programmal tervezem a modellt és a Cura-val szeletelek.
A filamenteknek a különböző színek miatt lehetnek más beállításai. ezt sajnos ki kell tapasztalni, mint minden mást.Még annyit, hogy a gyári sd kártyát én lecseréltem egy 10 classos Sandiskre. Sokszor kihagyásokat okozhat a gyári sd kártya. Ezt más fórumokon olvastam.
Mondjuk én is csak 3 hete foglalkozom vagyis tanulom a 3D nyomtatást.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
tothferenc #26272 üzenetére
0,1-re állítottam /papírlap/ és valószínűleg ez volt a baj. Facebook fórumon is erre jutottunk, hogy Petg-re nagyobb kell.
-
LamaCube
addikt
válasz
RevoltFPV #26266 üzenetére
Szia!
Igen melegek, mondjuk szerintem 70-90C° túlzás. Még nem mértem rá, mert nincs itthon a hőmérő pisztolyom, de amint hazakerül megmérem. Nálam eddig nem okozott bajt, hogy meleg. Állítólag nem lehet úgy állítani a feszültségen, mint az előző szériáknál, de én nem értek hozzá.Más!
Petg 240/75 kezdő réteg hűtés nélkül a 3 rétegtől 10% hűtéssel.Utána 230/70. Flow 103%, de 100-nál is ezt csinálta. A bed szintezve. Az első réteg 0,24 a többi 0,2 /0,2 első réteggel is ezt csinálta. Retract 6,5mm 40mm/s Print speed 35mm/s Infill speed 60mm/s Initiall layer 10MM/s
Az 5-6-ig rétegig úgy néz ki a felület, mint az első képen tiszta szál és csomós. A 6-ig rétegtől kezd helyreállni. A második képen látszik, hogy milyen a végeredmény. Biztosan én baltázok el valamit, de mit? Ez itt a kérdés![ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
Valakinek van Ender 3 v2? Melyik firmware van rajta? Nekem gyárilag, ha az info menüt nézem, akkor 1.0.2. Van ennél újabb és melyik lenne az? És persze azt se tudom hogyan kell frissíteni
-
LamaCube
addikt
válasz
zsolt320i #26217 üzenetére
Első réteg 240C° továbbiakban 230C°. Első 3 rétegnél nincs tárgyhűtés /nem szükséges utána sem, csináltam már nélküle is/ utána 10%. Bed-kezdő réteg 75C° utána 70C°. Amennyire féltem a Petg-től... ahhoz képest kellemesen csalódtam. /Ender 3 V2/
Holnap extruder csere alura meg kalibrálás, remélem nem lesz rosszabb[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26073 üzenetére
Na ez érdekelne, de írok privátba. Ne szemeteljünk
-
LamaCube
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26064 üzenetére
Én is várom már, mint kisgyerek a mikulást.
Egy tekercs PETG-t vettem tőlük és első nyomtatásom pár beállítás után elég jól sikerült vele. Az oldalfal is sima csak ezt a feketét lehetetlen úgy fényképezni, hogy az árnyékok miatt annak is tűnjön.
Mivel szegedi vagyok, így grundolni nem tudok sajnos, pedig nagyon jó lenne -
LamaCube
addikt
válasz
mukisrác #25987 üzenetére
● A topikban hirdetni tilos (bérnyomtatást kérni is, a Hardveraprón adhatsz fel ilyen hirdetést)!
-
LamaCube
addikt
válasz
Rulez81 #25981 üzenetére
Én várom milyen akció lesz 27-én Filanoránál, addig nem rendelek semmit. Most van egy bontatlan PETG, de még nem merek neki kezdeni. Pla-ból azokat használom, amit kaptam ajándékba az első rendeléskor. Ha netalán van szegedi vagy környékbeli, akkor betársulnék a rendelésbe, mert jó csomagajánlataik vannak még akció nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
ttomas2005 #25804 üzenetére
Sajnos nem tudok viszonyítani a simához
De videók, képek alapján ugyanolyanok a rugók mindkettőnél. Mondjuk én beállítottam papírlappal kb. 4 napja és tegnap mérőórával ráellenőrizve is jó maradt. Viszont együtt rendeltem az alu extruderrel, így ha már lesz, akkor kicserélem.
-
LamaCube
addikt
válasz
azbest #25783 üzenetére
Semmi gond
Néztem is hirtelen, hogy ez olyan mintha a supportról szólna.
Saccco
Köszönöm neked is!Tikakukac
Hát sajnos nem Noctua, hanem gyári Ender 3 V2. Gondoltam, hátha van valakinek ilyen és megosztja a tapasztalatát, persze tudom ez függ a filamenttől és még sok mindentől. -
LamaCube
addikt
PLA-nál általában hány százalékos tárgyhűtést használtok?
-
LamaCube
addikt
válasz
energy4ever #25752 üzenetére
Igen olvastam én is. Ezen van valami réteg, tehát nem sima üveg. Egyszer élünk rápróbálok, ha elfogy a pla.
Mr.Csizmás
Semmi gond nekem gyári minden. Majd az asztal rugókat cserélem erősebbre meg alura az extrudert. Így is sokat segítettél. -
LamaCube
addikt
válasz
Mr.Csizmás #25749 üzenetére
Filanorás az enyém, ott el is olvastam az ajánlást. Ha jól értem, akkor az 1-2 rétegig ne adjak hűtést neki és utána is csak 10-20%-ot. Olvasataim szerint, a kevesebb hűtés stabilabb jobb minőséget eredményez. A lényeg, hogy a bevonatos részre mehet a nyomtatás. Gondolom, akkor nem kell semmilyen lakk, ragasztó stb. Próbálok, akkor Cura-ban egy PETG profilt csinálni kezdésnek ezekkel a beállításokkal.
Nagyon szépen köszönöm!!! -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Pár napja vagyok egy Ender3 V2 tulajdonosa. Az összefoglalóban olvastam, hogy a PETG a PLA és ABS között van és kezdők is boldogulnak vele. Na persze én úgy voltam, hogy kezdésnek bele a közepébe PETG-t rendelek. Kaptam PLA-t is ajándékba 50grammos kiszerelésben. Az asztalt indikátor órával állítottam be 0,02-0,06mm volt 5 ponton kétszer mérve az eltérés.
Viszont most olvasgatok jobban utána, hogy nem olyan egyszerű nyomtatni ezt az alapanyagot. Úgy gondolom a PLA-val eddig nem volt gondom, saját tervezésű alkatrészeket is szépen kinyomtattam. Most tartok ott, hogy ki kellene bontanom a PETG-t és kitapasztalni, hogy milyen beállítások kellenek a szép nyomtatáshoz. Elsőként már ott elakadtam, hogy melyik oldalára nyomtassam az üvegen. A V2-nél már valami bevonat van rajta. De olvastam olyat, hogy meg kell fordítani és arra legyen nyomtatva. Olvastam olyat is, hogy annyira rátapadt az üvegre, hogy szedett ki belőle levételkor.
Tudtok ebben tanácsot adni? -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Hosszas olvasás és videók nézése után kiválasztottam egy Ender 3 V2 típusú nyomtatót, amit meg is rendelek. Egyelőre a nyomtatni való dolgok a háztartásban, autóban használatos alkatrészek lennének. Mármint kis tartó konzolok, alkatrészek különböző eszközökhöz, amik a használat során eltörnek... Na ezt adtam be az asszonynak, hogy ez szükséges nekünkIgazából mindig érdekeltek az ilyesmik, tehát inkább időtöltés lesz egyelőre és majd utána alakul, hogy mi lesz az irány.
A filament érdekelne, hogy mit ajánlotok kezdésnek, ami azért nem törékeny, de strapabíró. Jól festhető legyen és lehetőleg Magyarországon kapható. Én erre a PLA-át gondolom. Tudom nem szereti a párát erre majd odafigyelek bár panelben lakom ott nem sok pára van.
A másik kérdésem a 3D modellező program. Én Sketchup-ot használok már elég régen. Ott obj fájlba tudok menteni, amit a Cura meg is nyit és ott be tudok állítani mindent, persze ezzel a résszel még ismerkedem. A konkrét kérdésem az lenne, hogy elegendő a Sketchup+Cura 4.7 párosítás vagy van valami hiba vele nyomtatás terén?
Ha megjön a nyomtató és jól be is tudom állítani vagy ha nem, akkor biztosan jelentkezem kérdésekkel!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Szólánc.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Unigine Superposition Benchmark
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Marvel's Spider-Man 2 PC technikai teszt
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...