- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Plazma TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Újévi hardvergyülekező
Aktív témák
-
TomCat85
tag
válasz TomCat85 #42787 üzenetére
Hiába a tudós köztünk van, köszönet wwenigma-nak!!!! Akinek a segítségével, 3 hibám is megszűnt.
1. Újra megy a gépem a windows-ig simán eljut!
2. Nem reklamál a BIOS (bekapcsolt "All Error" jelzés mellett) indulásnál
3. Nem kell 10 sec-et várni az indulásnál, hogy életjelet adjon, megy rendesen, mint a paraszt a szántásban!Már csak a videókártya telepítésnél nem értem mi és miért vágja le a rendszert ?!
Remélem a többi problémám már nem jön elő!!![ Szerkesztve ]
-
-
TomCat85
tag
másik fórumban kapott tanács alapján, annyit sikerült elérnem, hogy jumper leszedésével vagy áthelyezésével kb. 20 másodperc után boot-ol, van kép és be is tudok lépni a BIOS-ba, de ha újraindítom vagy vissza teszem a jumpert ua. a helyzet, nem akar bootolni és kép sincs.
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz Tökmindegy #42745 üzenetére
Hát, köszi leszedtem, feltettem a prg-vel a 3001-et (M2N-E-hez való) és most cseszik indulni a gép, mintha folyton resetelne...el se jut a bootig, de képet se ad! Hurrá!
-
TomCat85
tag
válasz Tökmindegy #42737 üzenetére
Automatikusan letölti és frissíti is ? Szal nem lehet elrontani ?
-
TomCat85
tag
válasz Tökmindegy #42726 üzenetére
Ez jól hangzik, csak mivel én vidéken lakom és Pesten vettem a kártyát, ez nem így működik!
-
TomCat85
tag
válasz TomCat85 #42723 üzenetére
Mellesleg a szervizben vmi régebbi kártyával is kipróbálták és azzal is dobta hibát a srácnak, bár állítása szerint, ő egy F1-et követően mindkét kártyát fel tudta tenni...csak indításnál mindig reklamál.
Szal nem feltétlen a BIOS-szal lesz ott a gond, szerintem![ Szerkesztve ]
-
-
TomCat85
tag
válasz TomCat85 #42648 üzenetére
No, vissza hoztam a gépem a "szervizből", nem sikerült rájönni a probléma okára, de állítólag nekik rendesen feltelepült a videókártya driver a teszt vinyón, kínomban lezúztam és újratettem a saját vinyómon az xp-t, de nekem a videókártya telepítése közben ismét eldobta magát a rendszer szal kezdek kicsit kiakadni erre a Sapp. 5750 1Gb-os kártyára és az Asus M2N-E alaplap kombóra.
Nem beszélve arról, hogy továbbra is tetű lassan indul a gép és reklamál, igaz F1-el át lehet ugorni a hibaüzenetet, de akkor is dühítő. Ha jól hallottam ezt vhol ki lehetne kapcsolni ?!Magyarán nem változott semmi ugyanazok a hibák fennállnak, mint amik eddig voltak!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Köszönöm a segítséget! Időközben elvittem a szervizbe, mert megmondom őszintén én nem merem vállalni a Bios-frissítést és mint kiderült a szerviz sem. Mondván nem biztos, hogy utána működni fog, illetve azt mondták, hogy nem valószínű, hogy chip összeférhetetlenség lenne, mert ez max. úgy nyilvánul meg, hogy akad egy-két játék, de a gép indulásánál ez nem lehet probléma, illetve a 450W-nak elégnek kell lennie. Hát nem tudom, egyelőre ott hagytam majd kitalálják...remélem!
-
TomCat85
tag
válasz Tökmindegy #42642 üzenetére
Ehh..ha a láncreakcióra gondolsz, akkor kezdődik...egyébként nem értem...
-
TomCat85
tag
Sziasztok! No megvettem a Sapphire 5750 1Gb DDR5 kártyát, viszont a 450W-os tápom nem tudom, hogy elég-e neki, mert igen lassan indul a gép, vagy 10 másodperc, mire képet is ad, meg próbálkozik bootolni, amivel rendszerint el is akad, dob egy hibaüzenetet, hogy utoljára megszakítottam a bootolást és menjek setup-ba és állítsak vissza mindent default-ra, ha ezt megteszem, rögtön bios-ba lép és még addig se megy el, mint előtte. Aztán vmi csoda folytán eljutott a windows-ig és a videókártya install kellős közepén indította újra magát a rendszer...és ismét dobta az első hibát, mi lehet a gond ?
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Ehh...hát meglátjuk, nem olyan nagy márka a tápom, de bízok benne, hogy elég lesz. megrendeltem a videókártyát, aztán most bízunk a legjobbakban!
Sapphire HD5750 1Gb DDR5 HDMI PCI-e, többiek azt mondták, hogy ebben az árkategóriában (35-36e) ez egész jó kártyának számít, kíváncsi leszek!Az előző kártyám passzív hűtésű volt, de azért bízok abban, hogy nem fogok agybajt kapni ennek a hangja mellett.
[ Szerkesztve ]
-
-
TomCat85
tag
-
TomCat85
tag
No, mivel igencsak kéne egy kártya a gépembe, úgy döntöttem, hogy nem várom ki, hogy 5770-esek ára lejjebb menjen. Így a köv. két kártya között hezitálok:
MSI R4850-2D1G-OC 1024MB PCIe
ill.
Sapphire Radeon HD4850 Dual-Slot 1024MB PCIeAz alapadatok alapján nekem az MSI erősebbnek tűnik, szerintetek melyik jobb ?
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz vzsryl #42263 üzenetére
Köszönöm! Mert tetszetős lenne ez a 5770 , remélem az alaplapom is elkezeli! Mondjuk egyedül azt sajnálom, hogy ezeken már nincs S-video!
(#42264) RootRulez: Értem, hát processzor terén, én is így vagyok, mármint AMD-s bár tudom, hogy ált. az Intel a nyerő!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
És szerintetek, ha az igényeimet nem, csak a két kártyát vesszük, melyik viszi a prímet:
Sapphire Radeon HD5770 1024MB GDDR5 PCIe v. MSI R4850-2D1G-OC 1024MB PCIe ?HD, Full HD videók tekintetében, ezek a kártyák, hogy vizsgáznak ?
-
TomCat85
tag
Videókártyákban mostanság nem vagyok úgy benne, az általam említett mennyivel jobb, vagy miben marad el az általad említettektől, mert önmagában 1Gb nem sokat jelent, attól még lehet "gyengébb".
mod.: bocs, nem nyomtam rá, hogy válasz (#42249) RootRulez
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Nekem anno, ezt ajánlották: MSI R4850-2D1G-OC 1024MB PCIe
-
TomCat85
tag
Egy áramszünet következtében elpukkadt Asus EN8600GT 512Mb Silent-et! Felbontás 1280x1024, újabb játékok érdekelnének majd! No meg HD filmek, bár azokat, végülis ez is vitte!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok! Most készülnék videókártyát venni, milyet lenne érdemes úgy 30-35 e környékén ? A jelenlegi konfig. Asus M2N-E alaplap, AMD Athlon 5000+ 64 X2 Dual Core proci, 2Gb RAM!
Aktív témák
- iPhone topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Építő/felújító topik
- Jövedelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...