- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Lorden #175917 üzenetére
Sima 6600 lett végül nekem is.
Az ajándéknak már lehet a helye is megvan, így 70k egy 6600, 3 év kisker garral, újonnan. Ezt kéne megértetni a próbagaris sok éves kártyát árulókkal. 60k-ért azok az ajánlatok viccek.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Headshot #175884 üzenetére
Gari nélkül leginkább semmim sincs, VGA meg végképp nincs, az összes, amit hagytam gariból kifutni megpusztult nálam. Szóval csak garival veszek és úgy, hogy garin belül is adom el, nem kell nekem a fájás. Így 10-15 év tapasztalata
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Tikakukac #175881 üzenetére
Tehát így néz ki:
6600, 6650XT, 6700, 6700XT
70k, 90k, 110k, 130k
Első kettő között van egy 60k-s összeg parkoltatás, ami nyilván full felesleg, ti ismeritek jobban a helyzetet, hogy ennek van-e értelme. Nekem bármelyik 4 kari jó, E-ATX házból is a nagyobb fajta van nálam, 5600-as proci adott, szóval innen nézve nagy para nem leszA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz KAMELOT #175873 üzenetére
Amennyiben szeretnék 4K-n játszani magas részletességen lehet.
Amíg pedig 5600G-t használok, mert ez a teljesítmény nekem elég, csupán nincs HDMI 2.1 és nekem ezt kell megoldani, addig pedig egy 6700XT is bőven kétszer többet ad, mint amire szükségem van
-
Tikakukac
titán
Ár és érték arányban meglőném a VGA-t, amit ugye csak amiatt kell vennem, mert a 4K 120Hz HDMI-n mással nem jön ki.
6600, 6650XT, 6700 és nagyon max 6700XT játszik.
85k, 105k, 125k, 145k sorban az árcédula.Melyiket lőjem meg? Géming nagyon nem várható, tervezni tervezgetek, rajzolgatok olykor, 2 év múlva a legkisebb bukóval eladás a cél kb. addigra biztos lesz integrált GPU is ami kitolja a 2.1-es HDMI-t.
Thx!
-
Tikakukac
titán
A kérdésem egyszerű:
Adott egy 5600G-s AMD konfig. Vettem egy 4K 144Hz-es TV-t monitornak, amin csak HDMI van. Gondolom sejtitek mi a gond: nem lehet meghajtani a TV-t rendesen, minden baja van, állíthatatlan, homályos, vagy frame droppol stb.
Szóval mi az a VGA legolcsibb szinten amivel tudom rendesen használni ezt a kijelzőt?
-
-
Tikakukac
titán
válasz Tikakukac #124905 üzenetére
Hm, most azon agyalok, 95k körül van egy 1660Ti, de 118 a 2060, amihez viszont van egy Wolfeinstein meg egy Control, akkor igazán nagy felára a 2060-nak nincs is. Akkor viszont már megérheti az is.
-
Tikakukac
titán
válasz BerserkGuts #124904 üzenetére
Eszem ágában nem volt onnan vásárolni. Csak 3 év garis karikat néztem.
Hopp, igen, elkeféltem a Ti árát, eggyel elnéztem az excel táblázatomat. Tehát 95k.kolopele: Igen, ugye én inkább a laptopos vonalat tolom, de ami MSI kártyám volt, az mind bitang lett. Jogos, árban is azért voltak felárak.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz kolopele #124897 üzenetére
Ezért aggódóm én is. Nem sok olyan kártyám volt, ami ilyen blower hűtéssel rendesen sikerült.
Akkor ahogy nézem:
1660Ti Ghost 85k
2060 Ghost 115k
Radeon RX 5700 SAPPHIRE 112k, de ez nekem sántít[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
3600-as rizsa mellé milyen vidkarit vegyen a nép gyermeke? Gémingelés lesz, Rainbow és egyéb hasonló shooterek jellemzően online, de nem versenyszinten. 80-120k között mozgunk, legyen jó a kártya, nem számít ha erősebb 10%-al mint a másik, de közben leolvad bent a reaktormag.
-
Tikakukac
titán
30k-ból kell egy VGA. 80%-ban CAD progik mennek a gépen, nagyon pincuri játék majd talán. Aprót túrva:
RX560 4GB
1050 2GB
960 2GB-4GBMelyiket vegyem? A gépben 16 giga RAM van és egy Ryzen 5 2600-as proci.
Köszönteeem.
-
Tikakukac
titán
válasz Májkii #76740 üzenetére
Munka mellett van idő játszani úgy 3 hetente 1-2 napot, nem nálam van romra hajtva a vidkari, igaz, vágásnál pörögnek azért.
Ha még menne és minimum sem sikerül vele semmit játszani akkor meg elromlana és megoldódna a gondA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz afelaldozhat #76717 üzenetére
Jó napot. Nem is alkatrészt áraztatok be, hanem ár/teljesítmény mutatót kérek.
Ha nem számít az ár és úgy dobod a termékeket akkor ezt gondold át még egyszer, jó alaposan.
Belekötöttem, igen. Mert nem kéne? Rendben lenne, 7k-10k ide és oda az csak úgy van?
Szép vidkarik, nem tudom minek soroltad fel. Azt sem, neked mid volt garizva és mi nem. Mert totál irreleváns.Nem oltogatok, csak miután még a piaci árak sincsenek nálad képben, így engedd meg, hogy "okoskodjak".
Májkii: Na akkor ez még kalapban, thx
-
Tikakukac
titán
válasz 4264adam #76714 üzenetére
Elviekben GPU hibás volt, de bármi más is lehetett, a 10k-s szervizt nem fizettem ki, nyilván.
Ezért van az, amit én meg tudok oldani, azt megoldom, amit nem tudok, bármilyen hátszéllel az legyen garis, de sokáig. Ezért is lett elegem a 3 év garis nonstop beadós Delles prémiumból és lett 5 év garis EIZO.
Zotac 5 év garija az még létező dolog egyébként?Májkii: Noti szervizben vagyok, PS3-ak matricájával indult anno, most itt tartok. Nincs az a matrica a földkerekségén amit ne lehetne levenni és feltenni láthatatlanul Egyébként venticseréhez ahogy nézem nem is kell lebontani a hűtést, csak 4 max 6 csavar fogja a keretet ami levehető
-
Tikakukac
titán
válasz afelaldozhat #76711 üzenetére
Ez van, amit sikerült kihozni az nem létező árak, 10k-s "kerekítés" és "barkács" beakadás. Bocsi, de ezzel nem tudok sokra menni, amint tudsz bármi újabbat, szívesen veszem.
4264adam: Mert jellemzően nem a réz és az alu hőcső szokott elromlani, hanem a NYÁK és ezerféle cuki alkatrész rajta-mondotta a reballos kolléga. Azt pedig elég nehezen cserélgeted, vagy raksz rá jobbat. 670-esen is darált a venti gyárilag is, kapott szép halk megoldást. Csak amikor bedöglött a GPU, na akkor pislogás van és ment a levesbe instant 35k.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Nincs eldöntve semmi, csak merem feltétellel kezelni mindenki véleményét. Amit tartok meg fogok is, legutóbbi 2 vásárlásom 2 elállással végződött, mert hát picit másképp festett a dolog mire bekerült hozzám, vagy az én fülem és érzékszerveim denevérszerűek, nem tudom.
afelaldozhat: Tákolás, barkács, kézműves gyártás, ki minek hívja, épített gépek topikot javaslom, ott látod miket "barkácsolnak" és milyen minőségben
Éppen azért csinálok mindent magamnak amennyire lehet, hogy élvezzem a csöndet, passzív vízhűtések meg ilyen kis gyermeteg dolgok már több mint 8 éve, ha már ennyire számít az idő. Ugye milyen tartós lehet az egyedi is?
Legutóbb az régen lehetett, most pontosan annyi a diffi a 2 kari között, mint az egyik legdurvább VGA hűtésnek amit után vihetsz tovább és mindig meglesz, max bracketet csinálsz 30 perc alatt egy oszlopossal.Májkii: Jep, ez lesz maybe.
Köszöntem mindenkinek dobom le a rendelést akkor
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Májkii #76700 üzenetére
Harmadik opció van nálam is erősen azzal nagy ráfaragás nem lehet elviekben.
lsc: Írtam, hogy 1,5 év garis, csak azon 1 éven belül sem buksz akkorát mint egy új karival, amin az ÁFA részt kb. el is füstölted a küszöbön. Ez a nem mindegy.
Venném a zafírt én is, mert elviekben jó, de nem vagyok hajlandó 2év+1 nap után kivágni az ablakon egy akkor majd max 40k-t érő kártyát, mert javíthatatlan. Lásd 670-esem példája.
Hang meg remek kérdés, valszeg tényleg annyira halk, csak adjanak bérletet f27-hez. Fázis ugyanannyi egyébként és bordás a vrm is ha minden igaz, ebben nincs diffi.Szerintem azt ha megrendeled nem fogod megkapni. Nagykerekhez én is hozzáférek, de eléggé kétlem, hogy pont nekik lenne olyan brutális forgalmuk, hogy kapjanak rá olyan 10k kedvezményt. A kövi bolt meg nem is magyar, szóval maradjunk a 83k-s árnál, ami sok, annyiból rámegy olyan hűtés ami kb. passzívan elviszi a kártyát.
afelaldozhat: A leghalkabb meg az amit én teszek rá, egyedi profillal, elhiheted A közel 80k az úgy jött ki, hogy 71,7k-t kerekítettél 80k-ra? És most bolti kiskert néztem, Aqua-t pölö.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Zafírral az a baj, hogy 2 év garos, lenne rá hely, még 70k alatt is elhoznám, de engem ez zavar.
MSI oké, de van rajta legolcsóbban is 12k felár. 12k-ból olyan ventit rakok rá, hogy 12V-on sem hallod meg a következő 10 évben és kalapomat teszem fel, hogy jobb is lenne a hűtés nem kicsit. Esztétika nem érdekel.
Hang téma nálam kényes, én már annyi "halk" meg "néma" cuccot vettem javaslatokra, hogy nem igaz. Legutóbb tápot vettem így, hazavittem és aznap robogtam vele vissza, hogy gyári hibás. Megnéztünk 4-et mindegyik olyan volt. Utána derült ki, hogy a fórumtársak kicsit másképpen értelmezték a halk jelzőt, aztán inkább vettem passzívat, na az tényleg kussban van.
-
Tikakukac
titán
No körbejártam a témát nem kicsit, de a tesztekben olykor homlok egyenest más jön ki, így tapasztaltabbaktól:
GTX 960 4GB: 65k 3év gari
R9 380 4GB: 72k 3 év gari
GTX770 2GB: 55k itt 1,5 év gariMindegyik giga kártya, mindegyikről első körben hullana le a venti és menne rá rendes pwm-es megoldás. Tuningot dettó rakjuk bele a kalapba.
Ki melyikre voksolna? Adobe premiere elég sok vágással és néha FHD játék van továbbra is kalapban, azt a karit venném amivel a legkisebb értékvesztést lehet realizálni.
-
Tikakukac
titán
válasz Májkii #76562 üzenetére
Bármi jó, aminek a mountingja cserélhető. Eddig is úgy voltak vizes blokkjaim VGA-ra és procira is, hogy közük nem volt a típushoz. 1 óra alatt olyan gyári szintű lefogató készíthető, hogy 10 ujjad megnyalod
4264adam: Értsd jól, ha nagyon kell akkor egy csinálok lefogatót mondjuk egy Peter-re vagy valami, nem Intel hűtőt akarok rárakni Nem vagyok heavy gamer, DX12 effektek sem hatnak meg annyira, de ha már veszek valami akkor az legyen rendben mire a gépbe rakom, utána pedig kuss legyen, ha mégis gáz van akkor meg gyorsan menjen a dolog és ne kerüljön kemény valutába
-
Tikakukac
titán
válasz Májkii #76560 üzenetére
Az a baj, hogy a 2 év gari tényleg kevés, f27-ék közös véleménye: addig legyen nálad vidkari amíg garis. És így akkor adhatom el 1 évvel hamarabb, én biztos nem élem át megint azt, hogy elmegy a kép aztán rámegy a bevizsgálás végül kuka 5 moncsim volt, mindegyik erősen 200k, mindegyik garis lett, volt ami 3-szor is, az ilyen érzékeny dolgokat csak sok garival
Barkácsot szeretem, nincs azzal baj, ha gyárilag sajnálják a fémet, megadom neki, csak legyen meg az opció
-
Tikakukac
titán
válasz Májkii #76558 üzenetére
Az komoly, azt hittem azért Asus nem mer ilyet kidobni.
Akkor 2 lehetőség: vagy megvenni és hűtés instant csere vagy Nitro, aztán megint azt játszani, mint a mostani karimmal, hogy mire 35k-t ért behalt és kuka.
Vagy kiadok egy raklap pénzt már megint. Na ez megagyaljuk. 85k-ért már 970-et veszek fél évesen és azért hát na az már szerintem 1 kateggel fentebb van.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Májkii #76556 üzenetére
Annyival jobb egy MSI hűtés, mint mondjuk egy WF2 vagy egy STRIX? +10k az azért már úgy hmm, az úgy combosodik erősen a keretemtől, annyiból már simán megveszem a 10k-s fél kilós VGA hűtést aztán ventizem magamnak.
-
Tikakukac
titán
Hali!
4670K mellé kéne olyan kari, amivel a kövi 3 évre FHD-ban lemennek a játékok így vagy úgy. Tápm kilowattos Corsair, így a fogyi nem érdekel. Ház szellőzik az sem gond.
Árban 70k körül lennék max. Aprón is néztem ha tudnak rendes garit adni akkor okés.A legfontosabb: halk legyen. Ne ciceregjen mert kivágom a gépből (nem kevés pénzt költöttem a némaságra) alapjáraton ha lehet akkor venti stop, és ha játszok vagy renderelek se szálljon fel.
AMD vagy NV nekem mindegy, ti tudjátok. 960 meg 380 van terítéken, melyik oldal legyen és melyik gyártó? (Sapphire 380 olcsó és elviekben bika hűtés, de a 2 év gar nekem csípi a szemem).
-
Tikakukac
titán
Hali!
Kérdés adott: 750 SC vagy 750Ti? Árban kb. ugyanaz a 30k-s szint. Nullaforintos átszállással tudnék lépni, most SC van a masinériában.
DR|FTK|NG: Sima alap MSI. Hűtés nem számít, vizem van.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz 4264adam #59897 üzenetére
Játszhatnék notikon is, vannak itt elég durva vasak, csak nem érdekelnek. 1-2 órát szoktam beletolni mindig az újabb címekbe, és hát a nagy felhajtásos dolgokat pörgetem tovább, egyébként lemérem amit kell és viszlát, jön a kövi gém/noti kombó Kiöregedtem, na...
750 Ti ahogy nézem tényleg elég durca, használtan lassan beesnek ennyiért jobb darabok. Nekem tényleg ez a buta játék kell 2 naponta 1,5 órára 2k-ban és semmi több, van elég hobbim szerencsére
-
Tikakukac
titán
Üdv hölgyek/urak!
Mondom igényemet: nem szeretek játszani, hivatásból muszáj laptopokon elég drága vasakon is, de évente 1 cím fog meg, arra nem építek konfigot magamnak, PS3 meg van...
De! Karácsonykor megvettem az új Plants vs Zombies Garden Warfaret, amit 720p-ben el is futtat a gémerebb notik, de én asztalin akarom futtatni és ha már megvettem akkor fusson és élvezzek egyszer valamit.
Ami van: i5 4670k vízhűtéssel, amennyire lehet húzva, 500W-os Everest táp, jelenleg GT 620-as kari (mert Intel DVI porton nem ad ki 2k felbontást, DP portja másra kell, HDMI pedig régebbi szabvány a moncsin), meg Dell monitor ugyebár 2k felbontással.
Keret olyan 25k max tető 30k, jöhet használt is. Fűtés része nem érdekel, van vízhűtéses blokkom bőven, le lesz hűtve, gondolom a procim meg tápom csak elég.
AMD és NV is jöhet, NV-t preferálnám mert OSX a fő rendszerem és ott sokkal jobb egy zöld kártya. 750 Ti felé kezdtem nézelődni. Vagy más?
Köszöntem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Eredeti játékok OFF topik
- Szólánc.
- DUNE médialejátszók topicja
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest