-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fifi
őstag
válasz
Frawly #48641 üzenetére
Elvileg a sebességet nem foghatja vissza, mert az adatlapja szerint tudja 6 Gbps-t.
Viszont a Thinkpad T410s-ben csak SATA II van - nem lenne értelme a mérésnek -, így nem fogom megtudni, hogy a gyártó által írtak megfelelnek a valóságnak. Ha SATA III csatoló lenne benne, akkor sem tudnék CDM mérést készíteni, mert linux fut a notebookon.
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Hátha valakit érdekel ...
Ma megjött a múlt hétfőn megrendelt és kifizetett Addonics ADMS18SA adapter Angliából.Ez tökéletes méretű, a microSATA SSD-k méretével rendelkezik, nem keskeny és nem is rövid.
Akinek miniSATA -> microSATA konverter kell és számít az is, hogy az adapter a microSATA SSD méretével is rendelkezzen, azaz ne legyen kisebb nála, annak jó szívvel ajánlom. Igaz nem volt olcsó, ~4x annyiba került, mint az előzőleg megvett gembird ...
Volt itthon öntapadós gumicsík, azt raktam még a rögzítő csavaroknál az ssd és az adapter közé csak, hogy kitöltsem az ott lévő hézagot
-
Fifi
őstag
válasz
Raymond #48477 üzenetére
Nem tudom, mert a notebookban egy vékony kis sínben kellene beletolni, de keskenyebb és rövidebb is, ezért nem ér el a csatlakozóig. Csak valami csipesszel tudnám belezsonglőrködni és csak a foglalat tartaná, ami nem egy életbiztosítás.
Ezt az Addonics ADMS18SA adaptert ezen az egy helyen találtam. ~13eFt mire ideér .. még jó hogy kapni
-
Fifi
őstag
válasz
tibor2010 #48474 üzenetére
Közben megtaláltam én is, de nem nagyon látok beszerzési lehetőséget
Ennek jobban ürülnék azért, mint a barkácsnak, főleg úgy, hogy műszaki analfabéta vagyok és szerszámaim sincsenek, így valaki meg kellene kérnem a lemez "legyártására" is .. de ilyen ember sincs a környezetemben
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem ide tartozik ez már, illetve nagyon határterülete a topicnak, de talán tudok segíteni.
Megjött a fenti hozzászólásomban linkelt mstata ssd és a microsata adapter. Egy dologgal nem számoltam, hogy az adapter méretei nem egyeznek egy normál microsata ssd-vel. Egy kicsit vastagabb (magasabb), ez nem gond, viszony keskenyebb és rövidebb is, így a notebookban lévő helyen (nagy lyuk egy vezető sínnel) nem tudom rögzíteni
Van egy régebbi microsata ssd fém burkolattal, amit szét tudtam csavarozni és gondoltam abba rakom bele. Mivel az adapter és az msata együtt magasabb, így a burkolat tetejét nem tudom rátenni, így csak az egyik oldalára tudnám rögzíteni mondjuk kétoldalas ragasztóval
Illetve az adapter sarkait is le kellene vágni, mert a csavarhelyeken felfekszik ...Van olyan mstata->microsata adapter, melybe ezt az msata ssd-t bele tudom rakni és 1,8"-os széles burkolatot ad?
-
Fifi
őstag
válasz
Frawly #48333 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Az idő nagy részében dokkolóban ülő Thinkpad T410s notebookban használnánk átlagos irodai munkára (táblázatok, böngészés, e-mail, dokumentumok szerkesztése), programozásra és adatszinkronizálásra linux (Debian) operációs rendszerrel. Tehát inkább sok kicsi file írására és olvasására. A leggyorsabb SSD-k feleslegesek a notebookban lévő sata csatoló miatt, a márka sem számít, inkább a megbízhatóság és a minél hosszabb garancia és a tárolókapacitás. Árban a lélektani határ valahol 80eFt bruttó környékén lenne, a maximum az 100eFt bruttó.
Privátban kaptam tippet, hogy az 1,8" helyett inkább mini Sata vagy M.2 SATA SSD-t nézzek és ahhoz Micro Sata adaptert.
Ezen a vonalon elindulva a Toshiba THNSFC256GAMJ 256GB Micro SATA SSD-t lecserélésére egy SAMSUNG 1TB 860 EVO mSATA MZ-M6E1T0BW+GEMBIRD Mini SATA 3.0 to Micro SATA 1.8" SSD adapter jó választás lehet?
Bye, Fifi
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Egy notebookban szeretnénk a jelenlegi Toshiba THNSFC256GAMJ 256GB 1.8" Micro SATA SSD-t kiváltani nagyobb kapacitásúra.
Szóba jöhető márkák: Samsung, Toshiba, Kingston, Intel
Méret: min. 500GB max. 1TBA vételről ÁFA-s számla elkerülhetetlen, így ebay, aliexpress és egyéb hasonló boltok nem játszanak.
Idehaza van erre esély? Tudtok boltot, webshopot, ahol ilyen beszerezhető lenne?
Bye, Fifi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest