- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
DeFranco #610 üzenetére
Fele annyiért adnak 32-est. A benne lévőt add el, itt a ph-n veszel egy x gigásat bedobod racbe, a 32 giga pedig programoknak, winnek bőven elég, és így még aránylag jó áron megúszod. Amennyiért egy ide noti vinyó megy annyiért kb 2-3x nagyobb satásat lehet venni. Rack használtan 1500, így 20-ból kb megúsznád.
Ugyanakkor ha eladod a notidat és 20-assal drágábbat veszel jobban jársz, szóval inkább mégsem éri meg ez az ide ssd
hati: azért azt ne felejtsd el, hogy nem a max a cél, egy ilyen régi ide noti vinyó ellenben borzalmasan lassú tud lenni, azon nem keveset gyorsítana egy ilyen ssd.
-
_seth_
veterán
válasz
DeFranco #607 üzenetére
Kapható bele, pl ez is jó lenne bele: [link], igaz, hogy csak 80/80 de nincs felpörgési idő, pozicionálás. Gyorsítana a gépen persze csak mértékkel. Amikor jelenleg azt hallod, hogy az ide vinyó kerreg és csak tölt és tölt, na azon tud gyorsítani nem is keveset. Az ára már kissé meredek.
-
_seth_
veterán
Jó elgondolás
Acer 5552G-be én is a vinyó helyére teszem majd be az SSD-t és a dvd író helyére megy a jelenlegi 750-es, már csak azért is mert nem bootol csak ebben a felállásban, azaz mindig az eredetileg is vinyó helynek szántból akar bootolni, ha bejött a win utána telepíti a dvd író helyére rakott meghajtót és onnan kezdve használható is. (Ha kell rack írj, még van 2-m. Szerintem a tiédbe is passzol ha az én 5552G notimba is jó
)
Az én notim is talán csak sata 2-es de egy sata 3-as ocz vertex 3 lesz benne. Ha nem is lesz sata 3 sebességű legalább a sata 2-t maximálisan hozni fogja a notiban.
-
_seth_
veterán
Fogj egy hdd beépítő keretet notihoz, bedobod az ssd-t abba, a 320-asod pedig marad benne szintén. A dvd író helyére kell betenni és így 2 merevlemez lehet a gépedben, ha dvdt akarsz írni pedig egyszerűen kihúzod és kicseréled a meghajtót.
(Ha érdekel ilyen keret írj privit) -
_seth_
veterán
válasz
jim_raynor70 #538 üzenetére
És az OCZ Vertex 3 mennyire jó választás?
-
_seth_
veterán
Windowsnak, programoknak és 1 db játéknak szeretnék egy 60 giga körüli SSD-t a notimba a benne lévő 750-es vinyó mellé. Az SSD-ről lényegében csak a programok futnának valamint az éppen használt dokumentumok valamint néha napján egy játék ami 5 gigát foglal. 8 giga ram van a notiban és a hibernálás valamint a pagefile is ki van kapcsolva így ezek nem foglalnak helyet, megközelítőleg olyan 30-32 gb lenne az elfoglalt terület az ssd-n.
Melyik SSD-t érdemes megvenni? Neten találtam egy új ocz vertex 3-at 19-ért, ahogy néztem a sebessége sem rossz, vagy még amit találtam a közelben: kingston v100 64 gb, de ez már elég régi modell, kihasználná a notim az újabb ssd-t? (Phenom X3).
(1. 20e kb
2. 60-64GB
3. Windows 7 HP
4. Notebook
5. (Acer 5552G)?
6. Csak magában az SSD kell.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Parfüm topik
- Jelszókezelők
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest