-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PHenis
üzenetére
Én személyes tapasztalatom alapján mertem ajánlani a TP-Link Omada rendszerét.
Ezt is lehet részletesen konfigolni, állítgatni, modulárisan bővíteni, ahogy az igény és pénztárca engedi.
Tudom, nem olcsó, de én is havi lépésekben építkeztem és folytatom azóta is a hálózatom bővítését, alakítását, ahogy változnak az igények otthon.
Omada kotroller szerintem mehet ugyanúgy a meglévő málnára, ha a switch-ed POE képes, akkor az is OK, ha meg nem POE-s, akkor adnak tápot is az AP-okhoz.
Nálam hiba nélkül működik, király, hogy a hálózat intézi, hogy épp melyik AP-hoz kapcsolódjon adott eszköz, így a butább mobilokkal sincs gondom, amikkel ezelőtt mindig váltani kellett a több wifi hálózat között.
Van a kertben is fasza sebesség és térerő és lehet videótelefonálás közben is mászkálni ki-be, nincs szakadás.
Megnéztem megint az alaprajzodat, szerintem két AP-pal tudnál indulni:
- EAP670 a ház eleje felé elhelyezve, mondjuk plafonon.
- EAP650 Outdoor a ház hátsó falára, kintre, de a ház hátsó részét is lefedné.
Ez a kettő szerintem lefedné úgy az ingatlant, hogy mindenütt lenne elég térerő és a sebességre sem lenne gondod.
Router maradhat a szolgáltatói. Omada kopntrollert szoftveresen intézed saját eszközön.Alternatíva:
2x EAP610 bentre és 1x EAP650 Outdoor (610 Outdoor majdnem ugyanabban az árban van...)A router funkciókat én is egy miniPC-re bíztam, amin pfSense fut, ez router, tűzfal, meg központi reklámblokkoló is egyben. VPN-t szintén tud, azt még nem üzemeltem be, de van rá WireGuard is telepíthető kiegészítő csomagként.
-
Multibit
nagyúr
válasz
PHenis
üzenetére
Itt milyen funkcókra kell gondolni?
Futtathatsz VPN-t saját eszközön, de használhatod egy szolgáltató VPN-jét is, ha úgy tartja kedved. Ahogy írod, szolgáltatói NAT mögött vagy, így saját VPN helyett jobban járnál külső szolgáltatóval (Tailscale, Cloudflare Zero Trust, stb.). Üzemeltethetsz saját reklámblokkolót, DNS blokkolót, de kiszervezheted ezt is (pl. NextDNS).
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciófigyelő: Kedvezményekkel nyílt új Xiaomi Partner üzlet a Westendben
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Graphics: EAGET S600 - 1TB-os SSD - Aliexpressről kihagyhatatlan áron!
- Battlefield 6
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- (Használt/Used) Huawei Mate 20 Pro - 128 GB - Midnight Blue (Unlocked/Kártyafüggetlen)
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 + MSI GTX 1650 Super 4GB
- "Szinte Új" iPad Pro 12.9 (3. gen) + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- ASUS TUF Gaming VG34VQL3A 34" Ívelt Gamer Monitor
- AMD Ryzen 5 5600/3080/1TB SSD/32Gb RAM/850W GOLD
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia T1200 4GB 1 év garancia
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gubek-Einste
Dr.NX