- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
cecil
aktív tag
válasz liszi70 #23654 üzenetére
nekem 65VT60 van de eszem ágában nincs filmezés/PS4-hez nem bekapcsolni a projektort... persze fordítva is igaz pl. sorozatnézéshez nem lövöm be azt tv-n nézzük...
projektorom: Sharp XV-Z30000
érdemes a határon túl is nézelődni jó használt gépek után (én is UK-ból vettem) lehet kicsit macerásabb, de ki lehet kerülni kis odafigyeléssel a buktatókat
most pl AVforums-on láttam elkelni 650font-ért egy 1. tulajos 1. lámpás (650 órával) fehér JVC X30-at (3D szett nem volt hozzá) ami a magas árfolyamot számolva is 300 alatt van és ~15e-ből haza is juttatható biztonságosan!
vászonnal kb ugyanez a helyzet ha motoros kell, vagy veszel újonnan Szepitől egy Screenline (jó-ár érték arány és minőség, ez alatt nem nagyon keresnék mióta Grandview nincs...) vagy vadászol használtan külföldön valami jót, mert azt is lehet és hidd el nem bonyolult haza juttatni annyi ilyen furgonos szállító dég létezik már háztól-házig szállítással nagyon jó árakon
-
szepi0808
senior tag
Hát most így elsőre nem tudom ki vagy, de használtban a Sony HW50-et tudnám ajánlani, vagy ha jobb feketéket szeretnél, akkor a JVC X30-at, de van a két gép között még különbség, de én a HW50-re szavaznék.
3,5m-ről egy 250cm széles vászn, 4-ről 270-es jó lehet méretnek.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
törölt tag
Miért akarsz másfélről vetíteni? Tévéműsorra marad a plazma, mozira 250-300 cm széles kép, 3,5-4 méter távolságból. Ha 1,5-ről mozizol plazmával, egyrészt nincs hangod, másrészt nem cserélnék Benqra, mert az élmény/minőség faktor miatt még nem érné meg.
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
1,5m-re ülsz le a TV-től abból hogy lesz mozi(hang)? Center az öledben?
Vennék vetítőt, de nem 2 m-re ülnék le elé ha van egy 65" plazma. Vetítenék minimum 2,4m szélest és beülnék mondjuk ~3,2m-re.
El kell menni, meg kell nézni egy 1070-et, fél fórumnak az van. Vagy veszel egyet és kipróbálod.
(#23658) BBéci
Én pl. nem sírom el magam az UT50 mellett a W10000-rel. Használtan régi Benq leszármazottak elérhetők ebben az ársávban (Benq W10000, W20000, Sim2 D80) a kontraszt vadászoknak JVC HD 250 és biztos másokat is tud sorolni aki ért hozzá.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Yettel topik
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest