Hirdetés
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- A Cougar félkörpanorámás mikrotornya fogadja a csatlakozóikat rejtő deszkákat is
- Négyeszközös HDD-ház érkezett a SilverStone műhelyéből
- Szemez az Intel gyártósoraival a Qualcomm
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
qwertly #48713 üzenetére
FFSJ
Viszont a legtöbb fájlkezelő (TC, FreeCommander,...) is képes darabolni, összefűzni. Sőt! Neked talán a zipbe tömörített darabolás lenne a legjobb, hiszen archiválásra kell, és az ímélek jól tömöríthetőek. pl. 7zip, PeaZip,...csubuka
Nincs más asztali író az ismerősöknek? Itt két programot is ajánlanak rá. -
-
cigam
titán
Létezik olyan (ingyenes)program, ami két monitoros üzemmódban az egyik monitoron teljes képernyőn játsza a YouTube videót, a másik ablakban pedig tudom vezérelni. Hogy melyik videót játssza, hogy hol tart a lejátszásban, play, stop, pause.
Próbálkoztam a Firefox-al, hogy kiteszem kis ablakba, de nem jutottam vele eredményre. -
cigam
titán
válasz
csubuka #48504 üzenetére
Készítesz egy mentést, hogy ha nem sikerül a "műtét", legyen honnan visszatölteni a működő rendszert.
Itt elég egyszerűnek tűnik a telepítése. Nem hinném hogy bármilyen office komponenst felülírna, ugyanakkor egy O 2016 telepítője sanszos, hogy ki tudja javítani.
Persze ott van pár (az egyszerűség kedvéért portable) alternatíva kipróbálása. -
cigam
titán
Az avidemux-al nem fog meni. Mert ha csak hozzáfűzöd, akkor 1 képockának rakja be a képfájlt. Persze a stillimage szűrővel lehetne ügyeskedni, de nagyon macera a többihez képes.
qwertly
Ez nem az MS MovieMaker-e, hanem egy külső fejlesztő programja. -
cigam
titán
-
cigam
titán
Mint láthatod mindenki másra esküszik, mindenkinek más vált be. Én pl. az imént említett AOMEI Backuper-t ajánlom, de érdemes egy pillantást vetni a "live" mentő eszközökre is. pl. RescueZilla
-
cigam
titán
válasz
looser #48192 üzenetére
Pl. az AOMEI Backupper képes a felhőbe szinkronizálni "akárhonnan" (hely, külső, vagy hálózati meghajtót is)
-
cigam
titán
válasz
Aureal #48147 üzenetére
És mit csinál egy wifi meter ?
pl data usage -
cigam
titán
válasz
adamssss #48079 üzenetére
Square Size No Crop Photo Maker
Amúgy meg elég hihetetlen hogy pont a Lightroom ne tudná. [link]
-
cigam
titán
válasz
villamos #48069 üzenetére
Nagyon egyszerű ellenpróba:Hagyd futva a taskmanager-t, várj, és egyből meg is látod mi pörgeti a gépet. Sanszos, hogy a háttérben futó rendszerkarbantartó (defrag, .NET fordító/optimalizáló, stb...) pörgeti. Ezek tipikusan olyan feladatok, amik üresjáratban indulnak el, de amint észlelik, hogy a gép elé kerültél, befejezik a dolgukat, és teret engednek nekd, ill. a programjaidnak.
Amúgy meg Process Explorer -
cigam
titán
Most írtam le.Töltsd le, indítsd el.
Access type: As physical device
Device: a kérdéses pendrive
Action type: Write and read test
Ez szektorról szektorra ellenőrzi a pendrive épségét, és egyben törli az utolsó bit-ig.
Majd készíts neki egy új partíciós táblát(Action type: Low level initialization), és azon jelöld be milyen fájlrendszerrel készült partíciót hozol létre: -
cigam
titán
válasz
SunMount3r #48003 üzenetére
Amit keresel az nem csak egy képnéző, ez már egy fényképkezelő pl. PhotoManager
-
cigam
titán
PingMonitor Beállítod rajt a routered, és a szolgáltatód eszközének IP-jét, meg mondjuk 1-2 népszerű nagy renelkezésreállású oldalt (pl. google.com)
-
cigam
titán
válasz
#75501312 #47979 üzenetére
Azért olcsó, mert az előző verziót adják. pl. A Vegas Movie már a 17-es verziónál tart.
-
cigam
titán
válasz
#68216320 #47950 üzenetére
preview nem elég? A vst plugin-ok nem röptében dolgoznak?
+ nemrég ajánlották #47869 a Sonar-t. Talán az is tudhat ilyesmit.
Személyes tapasztalatom, csak a Davinchi Resolve-al van. Bár videó vágásra van kitalálva, a hangszerkesztő része is elég pöpec
-
cigam
titán
válasz
#75501312 #47919 üzenetére
pl. Blender-el
-
cigam
titán
válasz
Doky586 #47905 üzenetére
Mert a képet nem egy 2Mpixeles (~fHD) monitoron fogja nézegetni? Hiába 20Mpixeles a kép, ha nézegetés közben a nézegető program röptében átméretezi a monitor felbontására. Plusz ő csak egy(-két) képet szeretne elküldeni kis méretben. Szó nem volt arról, hogy milyen célból, de sanszos hogy levelező méretkorlátja miatt. Nem mellesleg a pixelek számossága a sokadik paraméter ami egy kép minőségét meghatározza.
-
cigam
titán
Inkább arra tippelek, hogy össze volt fűzve a belső memóriával, nem önálló tárhelyként volt kezelve.
Próbáld meg lefuttatni a TestDisk-et, hátha talál amit a kártyán...Ha pedig nagyon fontos családi képek lettek volna, nem csak a telefonon lett volna eltárolva. Gondolom a felhő szinkronizációs is ki volt kapcsolva, mert az az ördög játékszere.
-
cigam
titán
válasz
Shadowguard #47871 üzenetére
avidemux-al tudsz konténert váltani, de biztosan nem kell a képet/hangot átkódolni?
-
cigam
titán
válasz
tpeter77 #47834 üzenetére
Ott az összefoglalóban a link, hogy van külön Android alkalmazások topik.
-
cigam
titán
válasz
totron #47594 üzenetére
A lenti gépem van, és W10Pro fut rajta. Vagyis igenis tapasztalatból tudom milyen régi gépen futtatni a W10-et. Napi szinten használom, levelezni, böngészni, sőt a saját kis programjaimat is ezen fejlesztgetem Visual Stúdióban.
Valóban nem ismerem az anyagi helyzetét, ugyanakkor én sem sportból használok egy 13 éves gépet, amikor 50-60ezerből már olyan használt gépet kapsz, ami akár 2-3x gyorsabb. Nem is akarok a pénztárcájában kotorászni, ugyanakkor fogadja el azt is, hogy az uberbrutalgyorsbongeszo.exe futtatásával sem fogja tudni átlépni a gép korlátait.
Persze, mindenki olyan rendszert használ, amilyet akar, felőlem felteheti a Windows 3.1-et vagy 95-öt is. De akkor ne sírjon, hogy nem megy ez, vagy nem működik az. Nem azért kell friss rendszert használni, mert trendi, vagy mert démonizálják a régit (jelentsen ez bármit) , hanem mert valós előnyöket ad a folyamatosan karbantartás, és igaz ez a rajta futó programokra is. Pl. 2021 nyarán már a Chrome sem fog futni W7-en.
Természetesen a Linux-tól sem táltosodik meg a Chromium, vagy a Firefox, viszont uptodate lehet biztonsági szempontból. Választhat olyan verziót (ablakkezelőt), ami a W10-nél kevesebb erőforrást igényel, ezáltal a a rendszer használata is pörgősebb lesz. Nem mellesleg tudja futtatni az új kiadásokat, amik az új technológiákat is támogatják. -
cigam
titán
Az összefoglalóban is említett Android alkalmazások topikban több részletet kapnál. Pl. Nem mindegyik gyártó teszi ki a felvétel gombot. Szerintem a GDPR miatt az EU-s készülékekből eleve kihagyják, bár nincs sok Androidos tapasztalatom.
totron
Egy 2007-ből származó Dell D630, 2GB! RAM-al megfelelő példa, tapasztalat? Honnan veszed hogy ő vagy akárki más azért ajánl dolgokat, "mer a Norbi mondta"? Nem mellesleg aki Windows-t akar használni, az miért egy nem támogatott rendszeren teszi! Ha meg nem röffen be az aktuális W10, vegyen másik gépet, vagy keressen alternatív megoldást, pl. valamelyik "könnyű", nem erőforrászabált Linux-ot.
Persze az sem az ördögtől való, hogy SunMount3r igazodik a lehetőségeihez, és csak 5 fülön böngész. Amúgy miért baj, ha megeszi a RAM-ot? Nem azért van a gépben hogy kihasználja? -
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
DrojDtroll #47412 üzenetére
Ott a lehetőség, hogy futtass bármilyen programot. Pl. ami üzenetet küld egy másik gépre. Nem próbáltam ki, de a leírás szerint W10 alatt is működik. -
cigam
titán
válasz
Creepy #47375 üzenetére
Az avidemux valamelyik régebbi (2015 környéke?) verziójában még bennevolt egy delogo filter, ami elmossa a feliratot, de nem veszi ki teljesen.
VGYke
Az avidemux tud ilyet. Betöltöd a videót, a video/audio codec beállításokat copy-n hagyod, output formatnak meg kiválasztod az mkv-t, és mentés.repvez
Ha jól értem mit szeretnél, akkor keress rá a virtual breadboard-ra. pl. VirtualBreadboard, SimulIDE, TinkerCAD, ... -
cigam
titán
Csak kíváncsiságképpen: Mi a helyzet azokkal a bejegyzésekkel, fájlokkal, amiket a telepített program(ok) hoz(nak) létre?! Azt egyik telepítés figyelő/leszedő sem tudja kezelni.
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
csferke #47212 üzenetére
A Zoom egy saját formátumú külön fájlban tárolja, nem hiszem hogy más programok értelmezni tudnák.
A legtöbb konténer szabvány ismeri a fejezet funkciót, vagyis csak programozás kérdése, az asztali lejátszókkal nincs tapasztalatom. -
cigam
titán
válasz
Kempetlen #47161 üzenetére
Te állítottad róla, hogy nem ajánlott, és én bizonygassam az igazam? Te el vagy tévedve. Nem feladatom a Te meggyőzésed, és nem is akarlak meggyőzni. Bőven elég lenne lefogadnod, hogy másnak más a véleménye. Már rémlik hogy miért hanyagoltam évekig ezt a topikot.
Novemberi? Nem a 2019 augusztus/szeptember környékén történt hiba felfedezésére és kijavítására gondolsz? A wiki oldalán sincs más újabb bejegyzés.
A keepass sem olyan biztonságos, mint állítod. Az évek alatt kapott 1-2 CVE számot, és jópár biztonsági problémát is orvosoltak a fejlesztők az idő előrehaladtával. Egy biztonsági cég elemzésben a keepass is elbukott.
-
cigam
titán
válasz
Kempetlen #47101 üzenetére
- a kinézte nem volt megkötés a kérdésedben
- ahogy a a GUI sem volt definiálva peremfeltételként
- és az sem, hogy mióta (nem) fejlesztik
Amúgy ha működik és megfelel neked, akkor nem mindegy hogy fejlesztik-e vagy nem?
Ja és ott van még a cyberduck vagy a fireftp de tuti ezekben is találsz valami "hibát". -
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
AkosAkos #47068 üzenetére
Gondolom Windows alatt.
- Ha csak hangot veszel fel, akkor pl. Audacity. Hangkártyától függően fel tudja venni amit éppen hallasz. Legrosszabb esetben a hangkártya kimenetét össze kell kötnöd egy kis jack kábellel a bemenettel. A felvételt pedig akár 128kbites MP3-ba is eltudod menteni.
- A Windows beépített game módja, amivel fe tudod venni a képernyő egy részét és hangját. Aztán már csak a hangot kell kinyerned a felvételből.
- Hasonló az OBS is, ahol szintén készíthetsz felvételt (nem szükségszerű, hogy te készíts stream-et vele)
- Bár nem írtad melyik szolgáltatás, de léteznek stream rekorder bővítmények ill. programok is. pl.hlsloader -
cigam
titán
Talán a netballancer tud ilyet is.
-
cigam
titán
Bár nem írta melyik Windows, de a W10-ben mikor lett default 1 a longpath?
+ egy bónusz program: longpathtool -
cigam
titán
Létezik olyan program/plugin amivel a facebook-os (élő)videókat le tudom menteni?
-
cigam
titán
válasz
totron #46278 üzenetére
Pl. PhotoFiltre
- Kijelölöd mi maradjon élesen.
- CTRL+I-vel megfordítod a kijelölést
- Szűrők ->Elmosás->Gauss elmosás
Kész: -
cigam
titán
Maga az outlook is tud ilyet, ill. egy kukkantást megér a mailstore home
-
cigam
titán
... olyan egyszerű és gyors mint a WordPad, de ingyenes, portable, és tartalmaz teljes értékű magyar helyesírásellenörzőt.
-
cigam
titán
Igen, de egyszerre csak pár óra képeit tudom egyesével levadászni. Mikor alszom dolgozom,... nem tudok ott ülni és kattintgatni.
Ezért kellene valami automata képlopó. Addig eljutottam, hogy a http://fr.sat24.com/image?type=visual5HDComplete linken már csak a nagyfelbontású képet mutatja, de nem biztos hogy mindegyik képkockát elérem így. -
cigam
titán
A sat24.com oldalon elérhető műholdas képeket hogyan tudnám automatizálva letölteni?
Egy több napos akár egy hetet / hónapot felőlelő videót gyártanék belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vírusirtó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Netflix
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest