Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
valamikor úgy tanÍtották, hogy képátló 2,5-3szorosa az ideális távolság
-
Zeck
aktív tag
Én annak idején úgy tanultam, hogy függőleges síkban 22 fokos nyílásszögben kényelmes nézni a képernyőt, Ha megvan a képátló ill. a magasság ebből lehet számolni egy távolságot is. Persze mindenki másra esküszik, én sem számolgatnék hanem kipróbálnám.
-
Eagle16
addikt
Én 2,5m-ről nézem az 51cm-es tévénket.Ezekszerint ez optimális
-
S W A T
senior tag
-
törölt tag
egyebkent nagyban segit, ha van a tv mogott kis fenyforras, nem annyira farad a szem
ha meg farad, akkor vagy nehez nap volt vagy rossz helyrol nezi ka tv-t -
-
törölt tag
azt mondjak, hogy a kepatlot meg kell szorozni 4-gyel, az az optimalis
en az 55 centis tv-t regen 2 meterrol neztem
a 2 106 centiset meg 3-4 meterrol nezem -
S W A T
senior tag
Az 50Hz és a 100Hz-es tv között mi a külömbség
[Szerkesztve] -
lamoti
csendes tag
a TV-t a képátló 7-szereséről kell nézni. Kis utánajárással ki lehet számítani, de a lényeg, hogy ez a szám úgy adódik, hogy a szemben lévő receptorok és a TV-n lévő képpontok ebben a távolságban olvadnak össze, s alkotnak az RGB-k egy pontot. Ha ennél közelebről nézed, akkor elvileg szemcsések lesznek a képek.
-
INNUENDO
tag
Szerény véleményem szerint a két legjobb tv-csatorna :
VH1
VH1classic
(Ezekhez rendelkezned kell UPC-vel vagy UPC Directtel)
[Szerkesztve] -
INNUENDO
tag
VEGYÉL TV-TUNYÁT !
A monitor sokkal kellemesebb ''tévézést'' biztosít (megfelelő tv-programmal) !
Na persze a Plazma TV se semmi...
(Nekem sajnos problémáim vannak vele, latogass el a ''tvtuner probléma'' topicra)
[Szerkesztve] -
Tomhal
tag
Köszi mindenkinek a segítséget!
Néhány hozzászólásnál kicsit elcsúzsott a dolog a ''100H-z TV sokkal jobb mint az 50Hz-s'' irányba. Maga az állítás igaz, den kem nincs erre pénzem. Ugyan vannak 100 ezer körüli 100H-zs Tv-k is de azoknak valami borzalmas a képminőségük, sajna min 200 ezerbe kerül egy elfogadható képminőségű.
Sajna a nézési távolságot nem tudom növelni mert a szobám mérete adott
Végül egy 55 cm-es Lg Flatron mellett döntöttem, egy 2,5 méterre lévő 72 cm-es 50Hz-s TV-től nekem kifolyik a szemem. -
aesir
veterán
Egész nap monitort, stúdióTV-t bámulok, plusz otthon két monitort meg egy 84cm 100 Hz TV-t, és a szemem semmitsem romlik. Mindegyiket aránylag közelről nézem.
Szerintem lődd be magadnak a kényelmes távot, de 50Hz Tv-t már ne vegyél. -
mro
csendes tag
sziasztok...
érdekes dolog, hogy ezen problémák akár csak meg is fordulnak valakinek a fejében....
végiggondoltátok, hogy a monitort milyen közelröl nézikek
esetlegessen jóval többet mint a tv-t...
apropo igaziból nem az számít, hogy mekkora a sugárzás (na jó az is)hanem, az hogy mennyi ideig tesszük ki magunkat sugárzásnak.
pá -
Hory
aktív tag
Ez mindenkinél eltérő. Általános szabály, hogy próbáld ki, hogy honnan a legkényelmesebb nézni NEKED. Fontos, hogy NEKED, nem másnak. Az emberek szeme ugyanis nagyon eltérő. Elég csak arra gondolnod, hogy van, akinek 50 év alatt sem romlik a szeme fikarcnyit sem napi 14 órányi monitorbámulástól, és van, akinek pár év alatt szódásüveg kell.
Persze tudom, hogy könnyű azt mondani - de ha jól akarsz választani, akkor bizony le kell heveredni egy kiválasztott méretű tv elé és hosszabb távon bámulni eltérő távolságokról. Különféle plázákban, médiamarkt-ban, saturn-ban, stb... van lehetőség tesztelgetni. Esetleg ismerős is szóba jöhet. -
shaft72
tag
1.80-as vetített vászon 2-3 méterről... az az igazi
Ha minden jól megy, hamarosan egy 82-es wide TV-t fogok olyan 3.5 méterről bámulni... de nálam a képméret áll mindenek felett -
Vangelis
félisten
10km távcsővel...vaze
akkor nem leht gond -
deedee
őstag
72-es 100hz tv-t nézek már évek óta kb 3 méterről.a szemüvegem dioptriája semmit nem romlott.ennyit tudok én hozzászolni a topikhoz.
-
Latyakos
aktív tag
Én ha jóltudom, 55 cm: 3,0-3,5 méter min., 72 cm: 4,3-4,6 m. minimum. De sztem nem lehet egy tvtől elég messze ülni.
-
Tomhal
tag
Éppen TV vásárlás előtt állok és már nagynban bele éltem magam egy 72 cm-es képátlójú Tv (50 HZ) vásárlásába, amikor hirtelen eszembe ötlött az a gondolat hogy vajon elég messziről fogom-e nézni ahhoz, hogy ne károsítsa szememet. Majd maegválaszolatm magamnak, hogy valószínűleg nem lesz elég az 2.5 m- amilyen mesze én tőle ülnék. Viszont már afelől is kétségeim vannak hogy elég-e egy 55 cm -es TV-t 2,5 m-ről nézni, vagy még az is túl közel van?
Szóval a kédsésem az lenne hogy egy 72 cm- es ill egy 55 cm -es TV- milyen messziről tanácsos nézni, iletve hogy menyiben befolyásolja ezt a távolságot, ha a készülék 100HZ-s?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Parkside Performance dekopírfűrész PPSTKA 12 A1
- ÁRON ALUL! Sok darab 8 GB-os DDR4 (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) PC RAM!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DAC kártya ES9038Q2M Raspberry PI-hez
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- G.SKILL Aegis DDR4 3000MHz memória, hihetetlen áron!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest